Nej horsi grafika

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Lojza
Začátečník
Začátečník

Re: Nej horsi grafika

Příspěvek od Lojza »

U nás doma, za ta dlouhá léta byla asi nejhorší situace, když jsem si tehdy koupil noteboo Acer 7220 za 17k s grafikou GeForce 7000M - s vidinou názvu GeForce a neznalostí problematiky mobilních grafik jsem si říkal "paráda, GeForce... to spustí i hry". Težce jsem se spálil, tam se sekalo i Aero na Windows Vista a hratelnée byly hry snad jen Stronghold 1 + Crusader a Worms World Party. Dokonce byl problém přehrávat i video (lagování, trhání obrazu).... Nakonec jsem už neměl na to nervy a střelil jsem to za plonkovou cenu a koupil noteboo s nVidia Quadro NVS 320M (+- výkon jako GeForce 8600M/8700M GT). Asi si dovedete představit tu mega radost a nadšení z toho výkonu Quadra, bylo to asi tak, jako kdybych přesedl z píchlého jízdního kola do BMW. :-D

Taky jsem testovali kdysi dávno PC s kartou S3 Savage 4, to byla velmi slušná grafika, jenže dojela na dvě věci.... 1) ovladače a 2) malá podpora S3 Metal. :oops:

//SHRNUTÍ: Všechny odpadky typu GeForce / Radeon LE, MX, SE by se nikdy neměly vyrábět, resp. všechny ty nesmysly se 64 bit sběrnicí. To se pamatuju na další zhrození, když si kamarád koupil nové PC s Pentiem 4, 512 MB RAM a rychlým diskem a zjistili jsme, že mu tam dali Radeon 9200 SE. Celé PC v podstatě díky této kartě naprosto k ničemu.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Heh, nebo já, neznalý vlastně ničeho, když jsem v roce 2008 vybíral notebook na hry jen podle toho, aby měla grafika 512 MB, protože to bylo to dobrý. Tak jsem skončil s ATI 3650 s 512 MB, ale v DDR2 verzi. To bylo zklamání :-D Naštěstí tomu neustále odcházela mechanika, takže po dvou letech prachy zpátky.
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×16 GB DDR4 3600 Mhz, XFX RX580 8GB XXX, WD SN7100 1TB
TV: Samsung NU8002
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tehdy se dělaly low-end Toshiby s pentiem Dualcore a Radeonem 2600pro, prozději 3650 a byly super cheap a za ty prachy to byl velice good kauf.

Btw znekrovali jste 17 let starej thread heh.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

No jo, z mrtvýchvstání je občas potřeba :D

DDR2 128 bit je furt menší průser jak DDR3 64 bit 8)

Pamatuju Radeon 9700 v notebooku se 64 MB DDR pamětí, neměla dokonce pouze 128 bit sběrnici? Páč podle 3d Marku byla tak o třetinu pomalejší než 9700 ve stolní verzi.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

R300/R350 byly desktop only. Mobilní varianta, to jsi měl spíš RV350 based a to bylo něco jako desktopová 9600 pro.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Aha, tak to potom ano, to by sědělo i podle výsledků ve 3D Mark 2003 (tuším, opravdu matně, kolem 2500 - 3000 bodů), na desktopu s Radeonem 9700 Pro s Pentiem 4 2,8 GHz to bylo něco kolem 5.000 bodů + -. No jo, 256 bit sběrnici + 8 pipek mít, to tehdy byla paráda :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“