Ahoj,
prosím o radu, kde začít hledat chybu...
Pracuji s grafickými programy Adobe a dneska se mi poprvé stalo, že mi u konkrétního jednoho úkonu a to přepínání mezi dvěma otevřenými projekty v Adobe illustrator, začal pravidelně padat systém, u stejného projektu se mi to stalo už popáté, netuším co s tím dělat, zašel jsem do prohlížeče událostí se kouknout co za chybu to tam vypíše a je to pokaždé to stejné viz níž, někdy akorát jiné ID řadiče APIC (třeba 2).
"Došlo k závažné chybě hardwaru.
Ohlášeno součástí: Jádro procesoru
Zdroj chyby: Machine Check Exception
Typ chyby: Cache Hierarchy Error
ID řadiče APIC procesoru: 3"
Procesor jsem měnil cca půl roku nazpět, ale s ničím takovým jsem do teď problémy neměl. CPU není taktovaný. Vždycky je chyba stejná, potřebuju si zkopírovat některé prvky z jednoho projektu do druhého, to funguje ještě v pohodě, ale poté přepnutí mezi novým projektem a tím co už byl hotový tak mi v 80% shodí windows a automaticky je restart.
Za nápady díky.
"Došlo k závažné chybě hardwaru" - zdroj - jádro procesoru - R9 5950X
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- ThomasVT
- Začátečník

-
"Došlo k závažné chybě hardwaru" - zdroj - jádro procesoru - R9 5950X
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: "Došlo k závažné chybě hardwaru" - zdroj - jádro procesoru - R9 5950X
CPU je stock? RAM jaký a jak?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- ThomasVT
- Začátečník

-
Re: "Došlo k závažné chybě hardwaru" - zdroj - jádro procesoru - R9 5950X
Nevsiml jsem si driv odpovedi. Po tomhle erroru se to uz neopakovalo, ale nebyl jsem schopny prijit na to cim to bylo, proste do nekonecna ta sama chyba. Jen u toho jednoho souboru.
CPU byl stock, RAM G.Skill flare-x 4x8 GB 3200MHz CL14 jely na 3000MHz
CPU byl stock, RAM G.Skill flare-x 4x8 GB 3200MHz CL14 jely na 3000MHz
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift