Ahoj,
pořídil jsem na uložení dat Seagate expansion desktop disk na který budu ukládat nějaké data, když na disk data zkopíruji, mám ho nechat odpojený a jen připojit znovu až když ho budu potřebovat používat? Nebo ho nechat propojený s PC, což se asi při každém spuštění počítače ale opět disk roztočí, a nebo nastavit nějaký režim spotřeby, aby se disky nevypínaly ani po vypnutí PC?
Díky za radu.
Seagate expansion desktop (externí HDD) nechat připojený k PC (a zapínat vypínat s každým spuštěním PC) a nebo odpojit ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ThomasVT
- Začátečník

-
Seagate expansion desktop (externí HDD) nechat připojený k PC (a zapínat vypínat s každým spuštěním PC) a nebo odpojit ?
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Seagate expansion desktop (externí HDD) nechat připojený k PC (a zapínat vypínat s každým spuštěním PC) a nebo odpoj
Já bych to osobně připojoval jen na ukládání / čtení.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- utterrent
-
Re: Seagate expansion desktop (externí HDD) nechat připojený k PC (a zapínat vypínat s každým spuštěním PC) a nebo odpoj
Pokud disk používáš jen jako zálohu a data nepotřebuješ denně, je lepší ho mít většinu času odpojený. Tím snížíš riziko poškození při náhlém výpadku proudu, viru nebo ransomware útoku. Když ho připojíš jen na zálohu/obnovení, prodloužíš i jeho životnost.
- ThomasVT
- Začátečník

-
Dikes, budu ho tedy nechavat odpojeny. Ted jsem ho mel zapojeny a pri kazdem zpanuti pc jel. Dava amysl aby se zapinal jen jak pisete.
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift