World of Tanks

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
tatka.troy
Začátečník
Začátečník

Re: World of Tanks

Příspěvek od tatka.troy »

obj 140 je ted hroznej nesmysl spolu s conceptem kteryho skoro nikdo nehral před aktualizaci a hlavně jak dali ty odměny uplnej gumam tak si člověk i něco nastřílí
s Intelem na věčné časy
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Co je se 140? Dlouho jsem ho nehrál, mám ho očesaný v garáži.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
tatka.troy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tatka.troy »

Engine TD-12
power Power 580 → 700 (120 h.p.) ▲
Turret Object 140
vehicle_durability Vehicle durability 1900 → 1950 (50 HP) ▲
turret_front_armor Turret front armor 240 → 275 (35 mm) ▲
Gun 100 mm U-8TS, Turret Object 140 (Module Renamed → Gun 100 mm U-8TS (140), Turret Object 140)
reload_time Reload time 6.6 → 6.3 (-0.3 s) ▼
aiming_time Aiming time 2.1 → 1.9 (-0.2 s) ▼
shell_1_damage_apcr Shell 1 (APCR) damage 320 → 340 (20 HP) ▲
shell_2_damage_heat Shell 2 (HEAT) damage 320 → 340 (20 HP) ▲
shell_2_velocity_heat Shell 2 (HEAT) velocity 900 → 1000 (100 m/s) ▲
s Intelem na věčné časy
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Tak to si dám líbit 😂
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Chjo... Stále horší hra. Poslední super verze byla před vydáním fyziky.
Nepřehledné menu. Mizerný engine.... Když sem to nahodil vše sice jede ale jak ve hře pustím to info o 2.0 verzi naskočí to video freez celého pc.... Maso
Btw není to oc zkoušel jsem I na default i s overvoltage všeho na default... Prostě dalsi humus v humusu :-D

a jak já kdysi tuto hru miloval z premium t32 mi zase udělali non premium. I u Němců mi zmizely nějaké premiaku, zbytek si nepamatuji , tier 8 a 9 Francouze pomichali.... (I jiné ale tam si to pamatuji nejvíc jezdil jsem he hodně ještě když to byly prakticky jediné se zásobníkem ve hře).
6-9 free upgrade sem prcnul do čínských hevy a asi jediná větev kde sem mohl udělat celý upgrade. Na heavy tancích.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hra je ted daleko tezsi nez byla predtim presne jak jsem predpokladal.Vsichni maj namaxovany posadky a maj elitni moduly na vsech tancich/miliony kreditu na zradlo pro kazdou bitvu a kdyz do toho nekdo skoci se stock posadkou/tankem, tak nema absolutne sanci.
Ale co dostal jsem premium na 30dni + prvni mise mi dala dalsich 14 tak proc to nehrat :)
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Hra je mnohem jednodušší, než byla roky nazpět. Grind lehčí, kredity zdarma horem spodem. Stock tanky už nejsou takový pain. Žárovka zdarma, trénovací knihy zdarma.... WG pořád podstrojuje lidem. Nemám proti tomu námitek.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak to teda nesouhlasim.Ten rozdil proti tomu kdyz mas namaxovanou posadku se vsema perkama/field mody/epicky veci jako turbo ve vsech 4 slotech/zradlo vs clovek se stock tankem a zakladni posadkou nikdy nebyl vetsi.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jediný co dělá zásadní rozdíl je stock vs. vyexpeny tank. Dostat dneska tank do topu je otázka pár bitev, se všema možnýma zalohama atd., navíc WG ty moduly dost osekalo3, takže už není nutné expit 4 děla a motory, které se liší minimálně, aby jsi to vyexpil.

Pokud máš vyexpeny tank a aspoň dva plné skilly na posadce, tak ten zásadní rozdíl je skill hráče, ten zbytek je už jenom malá část výkonu.
Goldnoob team proud member!
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Skill hrace udela vzdycky nejvetsi rozdil, ale Head ma naprostou pravdu, ze v prubehu let se ta uroven grindu posunula vyrazne nahoru. Drive stacilo mit vyexpene moduly a koupit vybaveni do 3 slotu. Realny bonus navic byla a stale je premiova munice a zradlo - to jsou pay 2 win mechaniky, jejich balanc je ciste ekonomicky.
Tedka? Pokud chce clovek dostat tank na jeho maximalni potencial, potrebuje k elitnimu stavu bonove vybaveni, tuny premiove munice, zradlo, direktivy, idealne nabusenou posadky se zero skillem (i kdyz to uz dela spis kosmeticky rozdil) a kdo vi, co jeste. Zkuste si bez vyuziti tehle veci treba delat markovani tanku - hodne stesti. Co jsem se tak koukal, jedno bonove vybaveni stoji klidne pres 5000 bonu, pricemz za jednu hru v desitkach jich dostanete zhruba 5 nebo kolik - to se soudruzi jako posrali v lese, ne? Pres 15k bonu na jeden posrany tank v topu? Ty bonusy nejsou zrovna male, treba u nabijaku je to 13,5% vs 10%, takze stejny kus vybaveni ma o 35% lepsi ucinnost. Kdyz se s nekym s identickym tankem dostanes do knife fightu, kdy se z toho stane prakticky DPG zavod a nemas bonove vybaveni se zradlem, pripadne direktivou, tak jsi tezce v hajzlu, pokud to ten druhej vylezene neproda. Tak to proste je.

Marty dneska zverejnil video, pod ktere jsem k tomu napsal detailnejsi komentar: https://www.youtube.com/watch?v=hOucFhkA-z0

Kdyz uz jsem to cele napsal, tak mi uz nezabere moc casu to tady prekopirovat:

"Naprosto souhlasím. Mám 12 let starý účet, přičemž jsem s WoT sekl odhadem někdy před šesti lety. U příležitosti patche 2.0 jsem hru zase nainstaloval, odehrál zhruba 10 her, po kterých jsem došel k závěru, že je to ještě větší sračka než před těmi šesti lety, a zase ji odinstaloval. :-) Prakticky skoro celou svoji WoT "kariéru" jsem hrál bez prémiového účtu, bez prémiového tanku, a taktéž bez střílení goldů. Přesto jsem za 12 tisíc bitev (nehrál jsem tak často a s pauzami) vyexpil 7 desítek (IS-7, E5, IS-4. Maus, E100, E50M, Obj. 140) s 2500 WN8 a 56% WR, takže žádný god gamer, ale ani rajče, to co má úplně na párku.
Na současném WoT mi vadí víc věcí, ale kdybych měl popsat ten úplně největší problém - nastavení armoru ve vztahu k základní a hlavně prémiové munici. Bývaly doby, kdy jste Mause mohli střílet skrz vež v pohodě běžnou municí, pokud to šofér neměl natočené vyloženě v defenzivní pozici. Proč to šlo? Protože dříve byl penetrační standard pro T10 HT 268mm AP pene, jenže pak příšel globální nerf, kdy se to celé posunulo dolů na 258mm. Zároveň se buffoval armor i u historických vozidel nad jeho reálné hodnoty (KT, Maus etc.). A co je výsledek? Standardní municí už Mause zepředu neprostřelíte, doslova se můžete jít klouzat, zatímco goldama úplně v pohodě. Nebo Objekt 430U - může mi někdo laskavě vysvětlit, proč tahle cypovina evidentně MUSÍ mít 280+ effective na posrané kopulce?? A že tam soudruzi z WG dali zrovna takovou zvláštní hodnotu, kdy s běžnou municí jste úplně v hajzlu, zatímco goldy, co všechny mají 300+ pene, tam projdou bez problémů? A takovýhle případů jsou stovky v celé hře - nemusí to být nutně tak, že pro AP neexistuje žádný weakspot, ale jakmile se nabije gold, tak se na vozidle najednou vytvářejí úplně nové weakspoty - proč střílet Prase do kopulky vzadu, když ho můžů goldem párat přímo do superstruktury? Zkrátka hra je naprosto cíleně dělaná tak, aby se nůžky mezi standardní a prémiovou municí stále rozevíraly. A proč? Čím je "balancnutá" prémiová munice? S nějakou menší normalizací nebo horší pene přes spaced armor (většinou jen pásy) na mě nechoďte, to jsou drobnosti. Jediný reálný důvod, proč na live serveru všichni nestřílejí 100% goldů jako na test serveru, je ten, že je to zhruba 4x - 5x dražší. Ten balanc je čistě ekonomický. To by bylo fajn, kdyby ta ekonomika fungovala pro všechny stejně, což je jaksi velmi daleko od reality. Nemáš PÚ a tank? Potom budeš rád, když zaplatíš tak akorát opravy, natož platit 5k za každý jeden výstřel. Máš PÚ + tank + případně WOT+? No tak to je jiná - najednou můžeš rozdávat goldy jak vánoční cukroví a nemusíš to řešit.
A to se mi nelíbí. WG tu hru naprosto účelově směřuje tímto směrem, aby ta propast byla co největší. Chápu, že je to business a musí z něčeho žít, ale dle mého názoru má být primární smysl prémiového účtu a tanků v urychlení a zlepšení grindu, ne v poskytování přímých výhod v bitvě. Na to se dále nabaluje extrémně drahé bonové vybavení (k čemu to je? Vždyť to hru nijak neprohlubuje, jenom zase přidává další level grindu, pokud člověk chce mít tank v topu...) + žrádlo a najednou je na papíře identický tank výrazně výkonnější - když nepřítel ve stejném tanku nabíjí rychleji, zaměřuje rychleji, jezdí rychleji + má o 50-80mm lepší penetraci, nepřijde mi to moc zábavné. Neříkám, že se s trochou štěstí a hlavně skillu nedá zahrát, ale je milion situací jako třeba když se typicky heaviny přestřelujou na nějakém choke pointu, kde je hráč s "baseline" tankem ve VELMI výrazné nevýhodě. Každý kus vybavení udělá něco, ale ty goldy imho asi úplně nejvíc, ostatně taky stoji nejvíc peněz. A to je přesne to, co WG po lidech chce - co nejvíc rozevírat ty nůžky a donutit co nejvíc lidí, aby přistoupili na jejich hru a začali jim platit za ten PÚ, případně ještě WOT+.
No a abych jenom nekritizoval, co bych s tím teda udělal? Upřímně, řešení mi přijde docela triviální a určitě už mnohokrát zaznělo. Přepracovat prémiovou munici tak, že efektivně přestane existovat - bude to alternativní munice, ale už ne něco, co se považuje automaticky za lepší. Snížit damage goldů o 25-33%, zaroveň upravit jejich cenu, protože už by logicky nedávalo smysl mít je o 400% dražší vůči základu. Ale stále by imho měly být o něco dražší (třeba 50%), protože dát damage s vysokou penetrací je prostě jednodušší a zastávám názor, že bychom měli odměňovat skill, ne jednoduchost. Při takovém rebalancu by si hráči museli vybrat: bud´kombinací svých znalostí a aimu dokážu probít standardní municí a maximalizuju svoje DPM / DPG, nebo toho nejsem schopný, tak si pomůžu alternativní municí s lepší penetrací, ale udělám taky méně poškození. Tím pádem vracíme do hry nějaký skill - hráči musejí přemýšlet a vybírat vhodný typ munice vzhledem ke svému tanku, nepřátelskému tanku, jeho pozici apod. Už to prostě nebude o tom zmáčknout dvakrát dvojku a začit vetšinu nepřátel párat přímo skrz věž nebo vršek korby jak trotl. A pochopitelně by s takovou změnou bylo nejspíš potřeba udělat armor rebalanc pass u všech relevantních tanků.
Ve výsledku má teda člověk asi 3 možnosti, jak se k tomu postavit:
A) Přistoupit na hru WG - koupit PÚ / WOT+ / tank a bude "zneuživat" jejich výhod v maximální míře (doslova every WOT streamer ever, haha)
B) Neplatit jim prémiové účty, ale zároveň to mít úplně na párku a vůbec to neřešit
C) Odinstalovat / vůbec to nehrát

Já zvolil C, protože odmítám A, jelikož mi to přijde jako příšerný game desing, který tu hru opravdu shazuje z pohledu gameplay a jejího teoretického potenciálu maximální zábavnosti. Zároveň asi nedokážu být až tak neambiciózní, abych přistoupil na B a nechal se farmit platícími hráči. Nejde mi o peníze, tohle píšu z počítače osazeným GeForce RTX 5090 (grafika přes 70 000 CZK), ale principiálně nesouhlasím s politikou WG, kdy zcela cíleně zneužívají herní design k vytvoření psychologického tlaku na lidi za účelem maximalizace svých zisků. Je to business, ale i ten business se dá dělat "etičtěji" a nabízí se otázka, kolik lidí by se k WoT po "zrušení" goldů zase vrátilo / neodešlo a naopak jim vyjádřili finanční podporu, protože se nechovají jako greedy kundy a udělali rozhodnutí pro zdraví hry, ne nutně jen pro svoji peněženku."

Ale nejvic se pousmivam nad tim, jak tenhle zcela ocividne nefer system a design cele hry bagatelizuji a nejvice brani presne ti, kteri ho sami zneuzivaji na 110% a farmi ostatni "chude" nebo zacinajici hrace. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No staci se podivat kolik udela rozdil BIA na posadce +5%, zradlo dalsich 10%, vylepsena ventilace proti normalni dalsich 2,5%.Takze clovek se stejnym tankem, ale vymaxovanym ma o 17,5% na posadce tzn spotting, aim, reload atd.Do toho vylepsenej rammer za bony dalsich +3.5% na reloadu.Do toho jeste ostatni skilly na posadce.Ve vysledku bude clovek co to ma vymaxovany nabijet o 2s rychlejsi a ma lepsi spotting, cammo a vse ostatni.Takze i kdyz clovek ma "stejnej" tank, tak se to vubec neda srovnavat.Ten rozdil nikdy nebyl vetsi.Driv stacilo mit tank v topu a dat tam standartni ventilaci atd a mel si top tank.Ted musis grindovat posadku, koupit za bony vybaveni do 4slotu a pak teprve bude tank v topu.
Do hry nedam ani korunu, ale dali mi premko na 50dni a tak to vyuziju.
Jo a jeste vec me sere:nejde odmontovat vybaveni bez goldu nebo nakych zetonu.Driv to slo normalne odmontovat :(
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Gratuluji, popsal jsi běžný standard dnešní doby. Jídlo na posádce, vylepšená výbava, polní vylepšení. Všechny tyhle věci jsou zadara pro všechny.
Bonove vybavení jsem tak nějak posbíral taky zdarma. I goldy střílím zdarma, vše mi WG dává za to, že zakopnu o jejich hru. Nemusím nic kupovat, vše tak nějak přišlo časem bez try hardu.
Že dřív stačilo.... 😂 dřív stačilo mít jedu krávu a byl si někdo. Dnes už je to o kus dál.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Lidi co to 8 let nehrali to fakt nemaj zadarmo :lol: nebo nedej boze lidi co zacinaj.Nehledne na to, ze se hra hemzi OP premium tankama.Se pomalu ani nevyplati hrat normalni tanky.Tiger2 nebo Is3 nemaj vubec sanci proti ohavnostem jako Su130pm nebo 122tm.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 5. zář 2025, 20:47, celkem upraveno 1 x.
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Nehrál jsem rok. A to je řada změn, mapy předělaný, kde jaká díra a šutr co tam nebyl po cestě, pozice jinde...... Nový mapy vůbec neznám.
Předpokládám, že ani ten měsíc PÚ nedám celý 🤔
Ale Obj.140. mě těší. Přes 4300 dpm, svižnější tank, dobrý. Dál jsem se nedostal.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No ja jsem si uvedomil, ze i kdyz nas WG laka na premium zadarmo a nevim cim jeste je hra jako takova totalni sracka.Ani s tema vsema darkama to nebudu hrat.
Jak uz jsem psal hra je prospikovana OP premium tankama.Silenej grind dostat tank do topu a obrovska nevyhoda pokud ten tank clovek nema v topu.Mapy stojej za vyliz prdel.Desne neprehledny.Se nedivim, ze jim ubivaj lidi a snazej se lakat lidi na darky.Ale pokud je hra v jadru sracka, tak vetsina lidi se jim na to vysere.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Šilenej grind dostat tank do TOPu v době, kdy WG osekalo vyzkoumatelne moduly, rozdalo PU zdarma, do toho desítky misi na petinasobky, knížky na trénink posádky... můžeš k té hře mít milion vytek, ale trochu soudnosti proboha.

Nikdy nebylo jednodušší vygrindit tank a mít tam ucházející posádku. Ne nepotřebuješ mít 6 perku, full boned/experimental equip ani směrnici aby jsi byl konkurencrschopnej.

Btw kdysi za krále klacka jsem expil 10 tier Batchata z Lorrky asi 250 bitev nebo kolik to bylo. To byl silenej grind. Dneska za stejný počet bitev udělám ty desítky 4 až 5 :sigh:

Tady je spása všech nevinných duší - > www.panzerkampf.net

A každý kdo to začne hrát tak zvedne aktivní hračkou základnu tak o 2%
Goldnoob team proud member!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Thellwin píše: pát 5. zář 2025, 21:50 Nikdy nebylo jednodušší vygrindit tank a mít tam ucházející posádku. Ne nepotřebuješ mít 6 perku, full boned/experimental equip ani směrnici aby jsi byl konkurencrschopnej.
Ale potrebujes.Pokud nejsi vyrazne lepsi hrac nez ten co to ma.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Zrovna Marty nedávno dával nějaké videa, kde hrál se stock tankem, žádné vybavení, žrádlo, prostě nic
https://www.youtube.com/watch?v=8cPfZ15B3Hc
můžeš tam mít vše bonové, používat goldy atd, ale když jsi špatný hráč, tak ti to nepomůže.Třeba CS-63 má rozdíl v nabíjení cca 1s.Jak často potkáš stejný tank a vystřelíte stejně, aby tě ten druhý rozsekal protože má o 1s rychlejší reload?

Já jsem nějaký ten rok nehrál a kamarád at to jdeme zkusit.Jenže já mu říkám, že jsem to strašně dlouho nehrál a potřeboval bych tak měsíc na to se do toho zase dostat (nové tanky, nové perky, nový design map).Brečet po dvou dnech, že dřív to bylo lepší (ne fakt nebylo) je hloupost.Dřív to bylo lepší, protože jste tu hru nějak uměli a hráli.Proto se Vám zdá, že byla lepší.Ted se ji musíte naučit znova a to se chce učit (z chyb) a věnovat tomu čas.

Co se týká vydělávání, tak ano mají to nastavené tak, aby bylo maximální (komu nejde o zisk že?)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak samozřejmě lidi jako Marty nebo quickybaby, kteří u toho sedej 24/7 365 těm je to jedno. Ty posadis do tier7 dáš je do tier9 mm a stějně daj nejvíc dmg. Z pohledu casual hráče je ten rozdíl sakra velkej. Hra se neskutečně posunula co jsem to nehral(2019)Driv nedělal sidescrape téměř nikdo a dělalo to jen pár nejlepších hráčů a dnes nenarazis na hráče co nedělá sidescrape. Dnes mi 90% lidi sejme kopuli weakspot přes půl mapy jako by se nechumelilo. Dřív 90% hráčů o tom weakspotu ani nevědělo. Hra je teď extreme casual unfriendli. Op premium tanky na každém rohu. O gold ammo spamu škoda mluvit. Hra je teď ve stavu, že pokud to nehraješ 24/7 nedá se moc dobře hrát. Lépe řečeno budeš trpět.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Fakt nevím co si o tom myslet.Že se hráči po 6ti letech zlepšili?To je snad dobře ne?To že ti hráči ji umí líp než ty, cos ji 6 let nehrál je logické.Začni pěkně od low tieru a uč se to znova.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“