Technická dokumentace pro výrobce HW, kterou mám z pozice své práce k dispozici.
Dávám info které mám. Jestli tě to nezajímá mě fakt nesere.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Poskytneš screenshot z memtest_vulkan?Mé Samsungy dávají 2900Mhz s Fast timing.

mouldy píše: ↑čtv 11. zář 2025, 21:37Poskytneš screenshot z memtest_vulkan?Mé Samsungy dávají 2900Mhz s Fast timing.
https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan

Jen tvrdím že proti Pulse kde sem měl 90C ,mám nyní 70C částečně tomu pomůže asi lepší edice grafiky a částečně čipy Samsung. Nepotřebuji max výkon. Mám rád tichý a rozumný provoz.GreenKermit píše: ↑čtv 11. zář 2025, 22:29 Gagy ok. To se může noKaždopádně bych z té teploty nedělal vědu, 95st u Hynixu není nic, co by tomu čipu vadilo - pokud ta karta teda nejede 24h denně ...

Zajímavá informace, hodně by to vysvětlovalo, máš k tomu nějaké další info nebo zdroj?GreenKermit píše: ↑čtv 11. zář 2025, 17:13 K tomu rozdílu teplot mezi SK Hynix a Samsung bych jenom podotknul, že každý výrobce má ten teplotní senzor někde jinde (Hynix v die, Samsung u pouzdra) a tudíž měří jinou teplotu. Rozdíl v umístění je právě těch cca 10st C ... Paměti se liší i teplotním limitem, kdy Hynix ho má nastavený na 108st C a Samsung na 95 st. C
Tak jenom abyste se nehonili po kartách se Samsungem kvůli teplotě, která není srovnatelná mezi výrobcema a kupovali variantu s nižším výkonem![]()

OK, takze jedna pani povidala

Evidentně si nikdy s věcmi pod NDA nepracoval , buť rád za takovou to informaci . Více by znamenalo rychly vyhazov v lepším připadě a v horším roky dlouhé tahanice s právníky.

To nevím ale ukazují mi spotřebu 17WDOC_ZENITH píše: ↑pát 12. zář 2025, 13:45 A jak je na tom RDNA4 co se týče spotřeby VRAM? U starších RDNA karet AMD spotřebu VRAM nepočátalo do spotřeby GPU a neovlivňovaly boost.

Hem, v HWinfo nevidím nic. Odkud to čteš?

Hw info. Zkus poslední verzi.