ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 vs. MSI PRO B760-P WIFI DDR4

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Drejk
Začátečník
Začátečník

ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 vs. MSI PRO B760-P WIFI DDR4

Příspěvek od Drejk »

Ahoj, potřebuji desku k 12400f, který zbyl z jiné sestavy a rozhoduji se zatím mezi těmito, kterou vzít spíš, kdybych neřešil cenu?
Asus má jako jeden z mála PCIE 5.0 a MSI jen 4.0
ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4
MSI PRO B760-P WIFI DDR4
Ta Asus je na amazonu za 2800, máte někdo zkušenost s nákupem PC komponentů z amazon.de?
Je to bezpečné, nebo risk že dodají použité, poškozené apod?
Nevím jak bych tam řešil reklamaci, mají v recenzích několik stížností.
"https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BNQBNB6 ... =UTF8&th=1"
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,7GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX1060 Gaming X 6G | 1x NVME SSD disk Samsung 960 pro 512 GB, 1x SATA SSD Samsung 870 EVO 2 TB | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2
Drejk
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 vs. MSI PRO B760-P WIFI DDR4

Příspěvek od Drejk »

Ok tak deska z amazonu dorazila rychle nová nepoškozená a asi i nepoužitá. Máme už teda v rodině 3 tyhle stejné desky ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4. Jedna byla kupovaná asi 2 roky zpět a po nějaké době jsem u bráchy náhodou zjistil problém s předními USB 3.0 vstupy co jsou vyvedeny na case. Ty vstupy v poho vezmou většinu starších flešek a některé HDD, ale většinu HDD to buď nenačte a po chvíly vyhodí hlášku o problému usb a nebo to několikrát jakoby rychle za sebou připojí a odpojí a pak teprve načte a pak třeba na disk nejde zapisovat apod. Dokonce to tak blbne i s nějakou novější rychlou fleškou. Brácha to moc nepoužívá tak jsme to dál neřešili a já myslel že to bude něco s ovladačema nebo kabelama co vedou z case na port desky. No ale teď mám na dalším pc se stejnou deskou identický problém. Nepomáhají žádné jiné ovladače, bude to asi nějaká výrobní vada celé serie, protože jsem vyzkoušel i tu třetí desku a stejné. Navíc jsou 2 různé case, takže vada kabeláže asi taky ne. Vypadá to na nějaký problém s napájením těch usb. Dělá to ve win 10 i win11. Zjistil jsem, že když do portu ten disk zasouvám pomalinku a né až na doraz tak se disk načte okamžitě a funguje, ale jen rychlostí usb 2.0, takže to nějak nezvládá trojkové usb. Mám starší case fractal R5 s usb 3.0 a na desce je port 3.2, ale to by snad mělo být zpětně kompatibilní. Nesetkal se někto s podobným problémem USB portů a jde to vyřešit?
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,7GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX1060 Gaming X 6G | 1x NVME SSD disk Samsung 960 pro 512 GB, 1x SATA SSD Samsung 870 EVO 2 TB | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“