GeForce RTX 5090 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce RTX 5090 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Natural »

Všechno jsou to total cihly... Tady je většinou problém mezi monitorem a židlí.
slif
Nováček
Nováček

Příspěvek od slif »

Mumaq: no vypada to tak. Ale jeden je D3 (quiet) a jeden D4 (performance). Takze fyzicky jsou tam dva ale jako kdyby na nich byl flashnuty z vyroby stejny

Michalpuk: V Afterburneru jsem na vetraky vubec nesahal tak nevim oroc by to delal ale zkusim. Rad bych ten Quiet. Kolik ti drzi teploty pri tech otackach? Protoze tak presne by se mi to libilo

EDIT: Ok, tak to byl Afterburner. Nestacilo ho nemit zapnuty, musel jsem ho odinstalovat a ted mi krasne karta toci nejakych 1300ot. Ted jak nainstalovat a donutit Afterburner aby to nedelal 😂
satanicek666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od satanicek666 »

Nainstaluj afterburner a daj v ňom reset vsetke nastavenia. Malo by to dať kartu do defaultu. Afterburner nestačí len vypnúť. Keď ho len vypnes tak aj tak vsetke nastavenia posledné ktoré si v ňom vykonal sú v karte zapametane. Musíš ho resetnut-dať do defaultu
AMD 9800x3d 5,3Ghz CO-40 = NOCTUA d15 G2= MSI B850 Tomahawk = KINGSTON 64gb 6000mhz cl30 = MSI 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 4tb + 850 evo 2tb = LIAN LI 216 black = Fany: 2x LIAN LI 160mm-in + 3x NOCTUA a14x25r G2-out + 2x NOCTUA a12x25 G2-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: LOGI g915 tkl + LOGI g pro wire + LOGI g440 hard + XBOX Wire Controller = Audio: TOPPING dx5 II = MACKIE mr524 = MEZE 99 classic V2
Bernardito
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bernardito »

Vanguard SOC 5090 . Resident Evil 4 - stock settings, nějakých 200fps. A to jsem myslel, že je Vanguard dobrá volba, co se týče coilu
https://youtube.com/shorts/sZNsXhcbygA? ... dA8xj148jr
ericc6464
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ericc6464 »

To je nic... keby ti tu poslem video z tej vodnej Gigabyte, tak padnes na zadok :D
Spoiler
PC1: MB: ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI CPU: AMD Ryzen 5 8400F RAM: G.SKILL 32GB 6000MHz CL26 VGA: ASUS DUAL Radeon RX 6500 XT O4G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Corsair RM850e CASE: Streacom BC1 V2

PC2: MB: ASRock Z890 TAICHI OC FORMULA CPU: Intel Core Ultra 5 245K RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 VGA: INNO3D GeForce RTX 5090 iChill Frostbite SSD: WD Black SN850 1TB
+ WD BLACK SN7100 2TB PSU:
Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 V2

UGREEN 8K HDMI KVM Switch: LCD:
32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95

COOLING → CPU: Noctua NH-U12A chromax + Watercool HEATKILLER® IV PRO VGA: stock Alphacool RAM: 2x IceManCooler Block + Heatsink RADIATOR: Watercool MO-RA IV 600 + 9x Noctua NF-A20 PWM Chromax CHILLER: TECO TK 2000 WIFI + 6x ARCTIC P12 PWM PST PUMP: 4x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 + Alphacool ES BLH1A CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW: Aquacomputer High Flow LT + Aquacomputer High Flow NEXT FILTER: Alphacool ES Big Inline
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Tohle je úplně v pohodě, co čekáš u 600W karty? :D Tohle je bohužel normál, máš už docela vysoké FPS....
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Tohle by hlavně nemělo být normální a výrobci by s tím měli něco dělat... Zajímavé že u druhého tábora se to pískaní tak neřeší....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

u druheho tabora sa piskanie nerieši lebo ľudia to nechcu riešiť :D Z mojho skromneho pozorovania pozorujem to, že ľudia ktorí spravia rozhodnutie a kupia si Amd graficku kartu dokážu jej odpustiť viac veci ako u Nvidie. Viac odpúšťaju a viac "prehliadaju,,
Ak klamem poďte do mňa kameňom ! :mrgreen:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle je pravda, majitelům Radeonů vůbec nevadilo když ve své době přestalo fungovat vynucování Vsycnu, AF a TRAA, a obecně jsou spokojení když jejich karty jedou ok v top 20 benchamrkovanejch hrách a to že v těch neznámejch titulech to nebejvá zdaleka tak hot je taky nikdy netrápilo. Ono to byl hlavní důvod proč jsem já vždy byl u NV. Bohužel nyní NV od Blackwellu dost klesla a polovina těch jejich "výhod" už neexistuje.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

DOCu přestaň tu plivat na ostatní…
Nějak nechápu to vaše myšlení. “z druhého tábora“
Za to snad můžou výrobci grafik a né výrobci čipů.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

DOC_ZENITH píše: čtv 16. říj 2025, 09:53 Tohle je pravda, majitelům Radeonů vůbec nevadilo když ve své době přestalo fungovat vynucování Vsycnu, AF a TRAA, a obecně jsou spokojení když jejich karty jedou ok v top 20 benchamrkovanejch hrách a to že v těch neznámejch titulech to nebejvá zdaleka tak hot je taky nikdy netrápilo. Ono to byl hlavní důvod proč jsem já vždy byl u NV. Bohužel nyní NV od Blackwellu dost klesla a polovina těch jejich "výhod" už neexistuje.
No me to docela hodne sra*o Docu...
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Saphire 9070 XT Pulse, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
Bernardito
Začátečník
Začátečník

U toho Vnaguardu žádné pískání není, je to nízkofrekvenční bzučení. Premýšlím o AORUS Master, tam je šance bez coilu.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Cheap Gainwardy/Pality taky nejsou bad....
DOC_ZENITH píše: čtv 16. říj 2025, 09:53 Tohle je pravda, majitelům Radeonů vůbec nevadilo když ve své době přestalo fungovat vynucování Vsycnu, AF a TRAA, a obecně jsou spokojení když jejich karty jedou ok v top 20 benchamrkovanejch hrách a to že v těch neznámejch titulech to nebejvá zdaleka tak hot je taky nikdy netrápilo. Ono to byl hlavní důvod proč jsem já vždy byl u NV. Bohužel nyní NV od Blackwellu dost klesla a polovina těch jejich "výhod" už neexistuje.
Plivání by to bylo kdyby to nebyla pravda nebo jen pomluvy, ale pamatuješ jak jsem tady tehdy musel dokládat high-bitrate videa z capture karty aby lidé pochopil že "ne ten filtering fakt neni ok". Tohle už je ale stejně pasé, na hraní starších her si lidi Radeony nekupujou a v novejch stejně vše zakryje TAA a různé upscalery co probění vše v rozmazanej blurfest plnej ghostingu.

Sranda je že moje příští hlavní GPU bude na 90% Radeon, protože končim s win a na Linuxu jsou Radeony naprosto dominantní, tam jsou NV drivery totální střep. NV v systému dále zůstane, ale namapoaná virtuálu kde poběženj win pro legacy účely, ne jako hlavní karta.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Zofrenko píše: čtv 16. říj 2025, 06:47 u druheho tabora sa piskanie nerieši lebo ľudia to nechcu riešiť :D Z mojho skromneho pozorovania pozorujem to, že ľudia ktorí spravia rozhodnutie a kupia si Amd graficku kartu dokážu jej odpustiť viac veci ako u Nvidie. Viac odpúšťaju a viac "prehliadaju,,
Ak klamem poďte do mňa kameňom ! :mrgreen:
Tak tohle mám ve svém okolí zrovna přesně naopak, mrkej na Zombuxe, zapřísahlej zelenej a hle.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

DOC_ZENITH píše: čtv 16. říj 2025, 17:02 Cheap Gainwardy/Pality taky nejsou bad....
Plivání by to bylo kdyby to nebyla pravda nebo jen pomluvy, ale pamatuješ jak jsem tady tehdy musel dokládat high-bitrate videa z capture karty aby lidé pochopil že "ne ten filtering fakt neni ok". Tohle už je ale stejně pasé, na hraní starších her si lidi Radeony nekupujou a v novejch stejně vše zakryje TAA a různé upscalery co probění vše v rozmazanej blurfest plnej ghostingu.

Sranda je že moje příští hlavní GPU bude na 90% Radeon, protože končim s win a na Linuxu jsou Radeony naprosto dominantní, tam jsou NV drivery totální střep. NV v systému dále zůstane, ale namapoaná virtuálu kde poběženj win pro legacy účely, ne jako hlavní karta.
Jenže tohle jsou problémy 1% ... pro běžný BFU je to jedno, pustí hru, ta jede, hotovo.

Bernardito
Začátečník
Začátečník

Tohle je Vanguard po UV. O něco lepší coil, než při stock nastavení. Má smysl si ji nechat? Když vidím, co předvedl Gigabyte, tak se mi do Master nechce.
https://youtu.be/K3vVi-K_ynA?feature=shared
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Je to loterie, záleží na tobě, jak dlouho ji chceš hrát a zkoušet, než vyhraješ. Jen pozor na ten track record na e-shopech, neradi tam uvidí 10 vratek stejného modelu.
Naposledy upravil(a) iambenny dne sob 18. říj 2025, 08:49, celkem upraveno 1 x.
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

A čo je s tými gigabyte ? Aké majú problémy? Týka sa to len 5090 alebo aj iných nižších napr 5080?
jikleser
Nováček
Nováček

Příspěvek od jikleser »

Ahoj, šli byste do AORUS Master 5090 vyrobenou ve 27. týdnu? Montovaná by byla určitě horizontálně.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“