reklama na mobilu

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: reklama na mobilu

Příspěvek od Epidot »

Nápodobně. Kdo nechce takovýhle kladivo, pořád je tu prohlížeč Brave. Nepracuje jako nadřazená autorita v systému jako AdGuard, ale jako prohlížeč blokuje téměř vše, pokud jde o web.
Mám ho jak na desktopu, tak i v telefonu. V dnešní době bych už neměnil.
Navíc AdGuard může víc přístrojů pod jednou licencí, takže část rodinky bez reklam také, i na tom obyč google chrome.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

renek1 píše: pon 27. říj 2025, 15:17 Používám AdGuard a tak ani netuším o čem tu mluvíte. Nevím co je reklama na mobilu
Super, takže jak přispíváš na běh fóra které používáš? :)

Jakože mi přijde ok nechat reklamy zobrazovat.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

To je hezké, ale problém je v tom, že někdy se ta reklama nedá zavřít a pak se prostě k obsahu nedá dostat :D Už sem několikrát obnovoval stránku tak dlouho dokud tam nebyla reklama co zavřít šla :D
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

python.p píše: pon 27. říj 2025, 16:00
renek1 píše: pon 27. říj 2025, 15:17 Používám AdGuard a tak ani netuším o čem tu mluvíte. Nevím co je reklama na mobilu

Budiž ti ke cti, že si rád necháváš zobrazovat reklamy, ale já takový nejsem a rozhodně se za to nestydím. Nebudu si totiž speciálně při prohlížení tohoto fóra vypínat blokátor.

Jestli si chceš hrát na skautíka a teď mi tu kázat jakousi morálku, tak to je – bez urážky – jen a jen tvůj problém. Nejsem sám, kdo otravné reklamy blokuje, a díky dobrým nástrojům to naštěstí funguje.

Takže pokud tobě přijde v pořádku nechat si zobrazovat reklamy, pak to respektuji – je to tvá volba. Ale respektuj i ty mě a ostatní ve svobodné volbě nechat si je blokovat.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

Osobne jsem zacal reklamy tu blokovat taky kdyz uz na mobilu kde to sleduju z 90% casu to zacalo zabirat vic jak 1/3 displaye a to uz jsem rekl ze je moc. A kdyz uz to obcas neslo ani vypnout.. Do ty doby jsem to toleroval dlouho..
Na pc mi to nevadi ale na mobilu jsem to uz nedaval co otevreni prispevku reklama pres 1/3 obrazovky..
MB: Asus X670-P Prime CPU: R9 9950X3D @PBO+200/-25CO Cooling: Water block (CPU,GPU,RAM) RAM: DDR5 Kingston FURY RENEGADE 96GB (2x48GB)@6000 CL26
Čerpadlo: 2x EK D5 pump + Dual D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: Gigabyte RTX 5080 XTREME WATERFORCE 16GB HDD: 2x FireCuda 530 2TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB
Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI MPG 322URX QD-OLED + MSI G274QPF
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Obecně nenásilný je pihole, který filtruje dns nebo podobná forma. Tam není co hacknout, nebo leakovat. Adguard, se sídlem na "transparentním" Kypru, kde se čistě náhodou neperou peníze a předtím vytvořený a vyvíjený v Rusku, už za tak čistý nepovažuju. Tam bych zvednul prst pozor. Pak jsou různé alternativy do prohlížeče, adblock, trvale časem prověřený, kdysi mi někdo doporučoval admuncher plugin, co filtruje přímo url adresy. Případně "nějak" zkombinovat všechno najednou. Všechno je to sranda, než začnete narážet na problém, "nelze přistoupit na danou stránku", a co kde whitelistovat. Na druhou stranu, jakmile někde vidím, "vypněte blokování reklam", odcházím.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jey píše: pon 27. říj 2025, 18:05 Obecně nenásilný je pihole, který filtruje dns nebo podobná forma. Tam není co hacknout, nebo leakovat. Adguard, se sídlem na "transparentním" Kypru, kde se čistě náhodou neperou peníze a předtím vytvořený a vyvíjený v Rusku, už za tak čistý nepovažuju. Tam bych zvednul prst pozor. Pak jsou různé alternativy do prohlížeče, adblock, trvale časem prověřený, kdysi mi někdo doporučoval admuncher plugin, co filtruje přímo url adresy. Případně "nějak" zkombinovat všechno najednou. Všechno je to sranda, než začnete narážet na problém, "nelze přistoupit na danou stránku", a co kde whitelistovat. Na druhou stranu, jakmile někde vidím, "vypněte blokování reklam", odcházím.
Adguard DNS funguje celkem obstojně, ale jo, ten původ je kek. tahle evropská DNS funguje taky solidně, nestalo se mi že bych zaregistroval problém, a je tam několik variant filtrování https://www.joindns4.eu/for-public
ignorelist: kremrole a dezoláti
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

pbjun píše: pon 27. říj 2025, 16:29 To je hezké, ale problém je v tom, že někdy se ta reklama nedá zavřít a pak se prostě k obsahu nedá dostat :D Už sem několikrát obnovoval stránku tak dlouho dokud tam nebyla reklama co zavřít šla :D
Však já jsem to téma zakládal... Čeho je moc toho je příliš. :D

Problém je v agresivní reklamě, ta decentní a nenápadná je za mě ok a nemám s ní problém. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

renek1 píše: pon 27. říj 2025, 17:28
python.p píše: pon 27. říj 2025, 16:00

Budiž ti ke cti, že si rád necháváš zobrazovat reklamy, ale já takový nejsem a rozhodně se za to nestydím. Nebudu si totiž speciálně při prohlížení tohoto fóra vypínat blokátor.

Jestli si chceš hrát na skautíka a teď mi tu kázat jakousi morálku, tak to je – bez urážky – jen a jen tvůj problém. Nejsem sám, kdo otravné reklamy blokuje, a díky dobrým nástrojům to naštěstí funguje.

Takže pokud tobě přijde v pořádku nechat si zobrazovat reklamy, pak to respektuji – je to tvá volba. Ale respektuj i ty mě a ostatní ve svobodné volbě nechat si je blokovat.
Však já to téma zakládal, tahle na hovno reklama mi vadí, proto jsem to tady psal. :) Na skautíka si nehraju, reklamy taky blokuju kde se dá.

Jenže pak je problém, v tom, když něco využívám a neplatím za to, to mě zase nepřijde ok. Kdyby tady byla možnost premium účtu za měsíční paušál a bez reklam, tak by to bylo super. :)

Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Stejně jsou nejvíc otravné souhlasy s cookies. Reklama je "jen" všude vidět. A někde zároveň financuje web. Nemohl uživatel tohle (podrobné cookies nastavení) jednou vybrat v prohlížeči, třeba při prvním spuštění, a ten by následně posílal volby JSON přímo stránkám, tak že by se neptala každá URL zvlášť?

Na druhou stranu platební model předplatit si každý web nepovažuju za šťastný a rozhodně není žádná výhra.
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Blokace dotazů na cookies je také součástí konkrétních filtrů na ně zaměřených. Chápu, že se web musí formálně zeptat, ale vzhledem k blokacím cookies atd, se ptá při každé návštěvě a nepamatuje si polsední odpověď. Takže bohužel, opět musí do blokace i tohle. Je to takový kruh a provizorium GDPR vs. nastavení blokátoru :idea: .
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

python.p píše: úte 28. říj 2025, 08:58
renek1 píše: pon 27. říj 2025, 17:28

Však já to téma zakládal, tahle na hovno reklama mi vadí, proto jsem to tady psal. :) Na skautíka si nehraju, reklamy taky blokuju kde se dá.

Jenže pak je problém, v tom, když něco využívám a neplatím za to, to mě zase nepřijde ok. Kdyby tady byla možnost premium účtu za měsíční paušál a bez reklam, tak by to bylo super. :)
Tak proč tvůj nemístný dotaz směřoval ke mně ve smyslu, že vlastně něco neoprávněně užívám zdarma? Jsi jistě fajn chlap a máš v radách na tomto fóru co nabídnout, ale někdy reaguješ jako malej Jarda — a někdo by si mohl myslet, že ve všech aspektech svého života jsi bez poskvrny. Tudíž tvoje reakce byla naprosto zbytečná a jen tu rozjela tu mou následnou.

Osobně jsem opravdu rád za každé přínosné a věcné fórum, které lidé navštěvují, jelikož už jich moc není. Ale jsem alergický na reklamy, které na mě odevšud vyskakují, ať se člověk hne kamkoliv — a tudíž, pokud to jen půjde, budu se tomu bránit, jak jen to bude možné.

Člověk si kolikrát chce přečíst jednu věc, která ho zajímá, ale musí se nejprve desetkrát proklikat bordelem, který ho vůbec nezajímá. Přesně tak fungují i různé články na různých webech — lákají na křiklavé titulky, jen aby na to člověk kliknul, a ve finále se na konci bezcenného článku dozví pointu, která vůbec nekoresponduje s titulkem. Tudíž tohle já nepodporuju.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ohledne cookies se pripravuje uprava a snad ve variante, ze by se to nastaveni presunulo na stranu prohlizece, aby se pouzivalo pri prochazeni webu. Dokonce to snad i byla jedna z variant u te puvodniu upravy, ale neprosla. Je to otravne resit i pro vlastnika webu.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Jo, to s tim cookies do prohlizece by nebylo spatne. Co jsem koukal, tak firefoxu davam pri 1.spusteni v mobilu asi 10 (ne)souhlasu, na desktopu uz nevim taky nejake. Na druhou stranu zadneho uzivatele nebavi a nebude bavit vyplnovat dotaznik, stejne jako povidat si s AI (pokud nepujde o kurz cizi reci), teda aspon ja :-). Stejne jako treba pri instalaci OS, tam davam standartne 5x ne a vyreseno. Pak jsou zase ruzne programy, co snizuji odezvu reportovani OS a programu primo vyrobci.
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“