mám dotaz ohledně sestavení nováho PC. Protože se mi již několikrát povedlo odpálit nejrůznější komponenty při pokusech o upgrade (ve finále se mi to povedlo, ale stálo to mnoho peněz), tak se obracím na odborníky, protože chci na své poměry zainvestovat dost peněz a každý odpálený komponent by mě bolel. Taky mi není moc známá kompatibilita jednotlivých komponent, tak nechci, aby mi domů přišla hromada něčeho, co spolu stejně nebude pracovat.
Takže k věci: chci postavit sestavu na procesoru AMD Phenom II X4 945/955BE
K tomu uvažuji o třech základních deskách:ASUS M4A78T-E (90-MIB7G0-G0EAY00Z) nebo Gigabyte GA-MA785GT-UD3H (rev. 1.0) , ASUS M4A785TD-V EVO/U3S6 (90-MIBAC5-G0EAY0KZ)
Samozřejmě potřebuji jen jednu, ale taky aby uměla krotit spotřebu procesoru při částečném zatížení. Desku jsem vybíral v ceně kolem dvou tisíc a s integrovanou grafikou s HDMI výstupem, protože prozatím nemám peníze na pořádnou GK a utrácet za něco mezi se mi nechce. Grafiky pak koupím hned dvě do crossfiru, až je budu potřebovat.(cca do půl roku). Pokud samozřejmě existuje nějaká jiná deska, než tady ty moje tři, kterou byste mi doporučili, tak ji uvítám v ceně do 2500,- Hlavně teda ať má sloty na DDR3 paměti. Ty pro začátek buď jeden třígigový modul, nebo pak dva dvougigové, na frekvenci mi až tak nezáleží, hlavně aby bez problémů fungovaly i při případném přetaktu. Do budoucna chci zaplnit všechny sloty na 12 GB
Ostatní komponenty mám ze staršího PC (case, zdroj 550W, HDD, klávesnici, myšku atd..), takže se mi jedná opravdu jen o procesor, paměti a desku. Budu moc rád a vděčen, pokud mi napíšete vaše názory, hlavně aby to fungírovalo hned na první pokus a bez problémů, až to celé smontuju
Díky moc