Neustále opakovaná Captcha na mobilu
- mr.qeg
- Začátečník

-
Neustále opakovaná Captcha na mobilu
Můžete mi vysvětlit, proč v prohlížeči na mobilu (Firefox na Androidu), i když mám uložené cookies a jsem přihlášený, je neustále dokola nutné vyplňovat tu dlouhou několika krokovou captchu? Je to totální opruz a působí to spíše, jako nějaká chyba. Ještě bych to pochopil, kdybych byl odhlášený a vyskočilo to na mě při pokusu o přihlášení, ale pokaždé, když jsem se neodhlásil a žádné cookies nepromazával? Přitom na jakémkoli PC, z kterých sem chodím, jsem tu captchu snad nikdy neviděl.
- Sasakr
- Začátečník

Re: Neustále opakovaná Captcha na mobilu
Mám Firefox v Androidu a captcha jsem v životě neviděl.
- Wilik
- Administrátor

Captcha je na fóru zapnutá pro 2 případy - registrace a psaní anonymních příspěvků (tj. bez přihlášení).
Takže je otázka kdy a co ti to dělá, ale pro posouzení by bylo třeba nějakého screenshotu - stačí poslat na SZ.
Takže je otázka kdy a co ti to dělá, ale pro posouzení by bylo třeba nějakého screenshotu - stačí poslat na SZ.
- zsdx
- Začátečník

-
Dela mi to taky obcas (1x tydne?) v ntb, kdyz jsem na mobilnich datech. Ze by casta zmena IP?
Projdu to a pak jako by se nechumelilo. Zustavam prihlasen, vse jede ok.
Projdu to a pak jako by se nechumelilo. Zustavam prihlasen, vse jede ok.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Nepoužíváš VPN? Mně se captcha tady na fóru často zobrazuje když jsem v zahraničí, jinak nikdy
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- mr.qeg
- Začátečník

-
Obrazovka je jak posílal zsdx. Na tom mobilu to bylo u mě kontinuálně posledních několik měsíců. Dnes ráno na wifi zaměstnavatele, teď lte. Pořád stejný mobil. Ale zkusil jsem teď smazat cookies a je to gone 
Že by to bylo od jarní dovolené mimo ČR, tak se uložily cookies na zahraniční IP?
Že by to bylo od jarní dovolené mimo ČR, tak se uložily cookies na zahraniční IP?
- Epidot
- Středně pokročilý

je to možné, když si skočím do mexika a vlezu na PCT, mám kapču na přivítanou
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
- Wilik
- Administrátor

Hmm, tak toto nemáme jak ovlivnit, protože takové nastavení v rámci konfigurace nikde není - nebo jsem nic takového nenašel.
- mr.qeg
- Začátečník

-
No připadá mi, že je to na LTE. Večer zas. Jak jsem se přepnul na domácí wifi, tak bez captchi. Nevím, co má O2 za rozsahy.
Každopádně lidi, co Vám to implementovali jen na "registrace a anonymní příspěvky", udělali někde botu, když to vyskakuje takto.
Každopádně lidi, co Vám to implementovali jen na "registrace a anonymní příspěvky", udělali někde botu, když to vyskakuje takto.
- Wilik
- Administrátor

Ta CAPTCHA pro registraci a anonymní příspěvky - to jsou normálně nastavení fóra, která máme zapnutá - to jsme si udělali sami. Ale nastavení pro "cizinu" fórum nikde nemá, tzn. nemáme to jak změnit/ovlivnit.
- zsdx
- Začátečník

-
Opet mi to na notebooku vyskakuje, cca 2x denne.
- mr.qeg
- Začátečník

-
Já jsem tu vzdal už více psát, každopádně, pokud jsem na datech od O2, tak mi captcha vyskočí vždy. Přepnutí na nějakou wifi problém řeší, případně vpn. Stejně furt nechápu, proč je to tak idiotsky implemetované, že to vyskakuje i pokud jsi přihlášený (máš platnou cookie), ale dle odpovědi wilíka je asi problém přímo v phpBB.
- zsdx
- Začátečník

-
Hm, taky LTE data O2. Ale nedela to pokazdy (treba prave ted ne), to se pak prima hleda zavada.
- mr.qeg
- Začátečník

-
No zřejmě asi O2 na LTE má určité rozsahy IP adres, které captcha považuje za "cizí stát", ale je to domněnka, nevidím do O2 přidělování, ani captche, co tu je nastavená.