GeForce RTX 5070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce RTX 5070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od webwalker »

No, ono dnes 240 Mhz je u monitorů stále docela rarita, takže nějaký větší zájem o takové měření asi moc nebude. Ale nevylučuji, že v budoucnu bych toto měření zařadil. Příští 4K monitor plánuji s uhlopříčkou kolem 40" (16:9), což je dnes pořád problém.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

@webwalker
Můžeš v recenzích testovat i coilwhine? Sice to je někdy kusová záležitost, ale pro představu...
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@mouldy: Sorry všimnul jsem si až teď. No popravdě pískání cívek uvádět v recenzích neplánuji. Jak říkáš, může to být kusová záležitost, ale může to být i zdrojem. Někdy časem sám zmizí, někdy se zase může nečekaně objevit. Asi by tedy takové info stejně nemělo žádnou vypovídající hodnotu.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

webwalker píše: stř 18. čer 2025, 08:23 @mouldy: Sorry všimnul jsem si až teď. No popravdě pískání cívek uvádět v recenzích neplánuji. Jak říkáš, může to být kusová záležitost, ale může to být i zdrojem. Někdy časem sám zmizí, někdy se zase může nečekaně objevit. Asi by tedy takové info stejně nemělo žádnou vypovídající hodnotu.
No ikdyž pro mě to u karet zrovna není deal-breaker, je to jakýsi ukazatel "kvality" a též bych se přidal na stranu tábora "PRO", moje představa:
  • uvést v recenzích, jestli coilwhine byl/nebyl
  • přidat "disclaimer" že toto bývá ale kusová záležitost
webwalker píše:ale může to být i zdrojem.
To sice asi jo, ale řekněme si, skrze jaký jev může (méně kvalitní) zdroj ten coil-whine vyvolat? Nejsem zrovna odborník, ale mě napadá jen kvalita filtrace / zvlnění výstupního napětí.
TL;DR prostě bych se na vliv zdroje vykašlal a debugging problému nechal na uživateli. Stačí že je uveden zdroj v testovací soustavě a už jen ta informace, že některé karty s tím stejným zdrojem pískají a některé ne opět dá člověku užitečnou informaci, co očekávat... umím si představit, že to pak někoho dožene k tomu si koupit lepší zdroj, než aby pořád měnil karty, než najde "tu pravou, co nepíská"...

Budoucím kupcům to právě, jak píše @mouldy dá představu, jaká je šance na coil-whine u daného modelu. I informace, že coil-whine nebyl přítomen aspoň dá člověku hint, že má šanci na takový kousek. Ale určitě se shodneme, že u některých modelů je coil-whine celkem konzistentní záležitost - v podstatě to ukazuje, jak moc dobře výrobce (nejen) cívky zafixoval, aby utlumil ty "whine vibrace".
webwalker píše: Asi by tedy takové info stejně nemělo žádnou vypovídající hodnotu.
To se podle mě právě z výše zmíněných důvodů nedá takhle odsoudit.

Zpátky k RTX 5070 Ti - byl jsem v pokušení se nějak pokusit dostat do rukou tu kartu, abych si to vyzkoušel v této hře na vlastní oči, ale tady ten youtuber to hezky natočil
https://youtu.be/KUQNMq556yY?t=5542
a trochu mě fascinuje, že toto, co jsem předtím trochu unáhleně nazval "NV Tech demo" běhá na RTX 5070 Ti ve "full RT" modu podobně rychle, jako na 9070 XT...
Není tu ještě někdo, komu by se to chtělo znovu vyzkoušet/přeměřit jestli se to třeba nezlepšilo s novými drivery? Může na to mít prý i vliv tohoto https://www.youtube.com/watch?v=z-ggq_S3sDQ ale většina zde má asi AMD CPU a tahle věc s tím povoleným a zároveň zakázaným ReBARem se prý týká jen Intel CPU...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

U NV nemá smysl rebar řešit, většinou nepřináší skoro nic pozitivního a naopak má spíš více titulů kde výkon kazí než naopak.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

webwalker píše: stř 18. čer 2025, 08:23 @mouldy: Asi by tedy takové info stejně nemělo žádnou vypovídající hodnotu.
Souhlasím, jak tady někteří honí nad značkami, které "to mají lepší" leda hovno, je to jen o štěstí. Bratr s ventuskou má 0 CW.

@sam Hele nechci ti kazit radost, ale neobjevil jsi žádnou ameriku, můžeš se zaklínat frame pacingem jak chceš, ale blackwell žádný plošný problém nemá, krom všech těch známých :-D
rdna 4 je arch, co klasiky umřela už při uvedení a další kočkopes ji nahradí, samozřejmě člověk ocení méně potíží s ovladači, ale že by to byl must have, to opravdu ne.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

sam_217 witcher3 beha na 5070TI cca stejne jako na 4080super.Nove ovladace nezvedaj ve w3 vykon.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

AllowedCry píše: úte 24. čer 2025, 08:46 @sam Hele nechci ti kazit radost, ale neobjevil jsi žádnou ameriku, můžeš se zaklínat frame pacingem jak chceš, ale blackwell žádný plošný problém nemá, krom všech těch známých :-D
rdna 4 je arch, co klasiky umřela už při uvedení a další kočkopes ji nahradí, samozřejmě člověk ocení méně potíží s ovladači, ale že by to byl must have, to opravdu ne.
Sry ale nějak se mi nedaří pochopit pointu tvého sdělení - tou "Amerikou" myslíš ten frame pacing?
RDNA4 umřela? wtf... Takže RDNA4 je na ho*no, blackwell je na ho*no = vlastně proč tady na fóru marníme čas?

No když se vrátíme k hlavnímu tématu, tak mě, jako potenciální budoucího zájemce o blackwell kartu zajímalo, jestli třeba nové ovladače
  • nezlepšily ten frame-pacing
  • nebo třeba i avg fps...
@HEAD Ty jsi to zkoušel? spíš jsem čekal, že RTX 4080 Super na tom třeba bude líp než 5070 Ti.

Docela mě zajímalo, jak dopadne to srovnání v path tracingu v Doom the dark ages, a konečně to někdo udělal https://www.youtube.com/watch?v=KOg5wjkhJBs
Tam už ne tak překvapivě 5070 Ti tu 9070 XT v tom path tracingu poráží, ikdyž upřímně, ani s 5070 Ti nevím ,jestli bych tu hru takhle chtěl hrát (v 1440p s DLSS Balanced) ...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo otestoval jsem muj test usek ve w3 s poslednima ovladacema 576,80 a neni tam zadnej rozdil proti testu pri vydani.Ve vetsine her je 5070TI na urovni 4080super s lepsi spotrebou a lepsim oc/UV.
Moje 4080super koncila nekde na 2900mhz poc OC a 5070TI zvlada 3200mhz.UV je taky vyrazne lepsi a spotreba na defaultu o nakych cca 50w nizsi.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Recenze:
Asus ROG STRIX GeForce RTX 5070 Ti O16G Gaming >>
asus-strix-rtx-5070-ti-o16g-gaming-review-pct.jpg

Jako jo, je to prémiovka, ale za tu cenu se těžko někomu nevyplatí :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GPUreport.cz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm, nechtel jsem, nechtel jsem vubec, ale situace se zdrazovanim pameti se jiste preleje i do cen GPU, tak jsem toho Blackwella RTX5070Ti vzal, protoze situace s pametmi a tim padem vysokymi cenami, muze trvat dlouho. :( Radost z toho moc nemam, Blackwell jsem vubec nechtel, ale je nejlepsi koupit GPU ted, nez se vyprazdni stary kusy za stary ceny a dojde na zdrazovani novych kusu na Buh vi jak dlouho. :|
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Zkus to tradnout za 4080tku, třeba se někdo najde. U Blackwellu nemáš možnost použít starší ještě jakžtakž good drivery, problémy s artefaktama u vynucování AF16x, absence physx, prostě uff no.
Sonnyxyz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sonnyxyz »

Mám stejne dilema. Sedím na 3080ti. Solidní karta ale bez nových technologií. Myslel jsem, že počkám ještě do příštího roku, až vyjdou refreshe. Teď ale jsem dost na vazkach zda nevezmu nějakou 5070ti, 9070 xt a nebo vzít na bazaru 4080 za cenu pomalu vyšší než 5070 ti. A ještě narazim na jeden problém. Ani jedna karta se mi nevejde se vzduchovým chladičem kvůli kolizi s expanzkou water loopu, protože dneska je všechno větší než byla 3080ti ftw3. 5zn ke všemu ještě vzít blok nebo zrušit loop na procak a dát aio. Zkoušel jsem hledat nějaký možnosti overclocku 5070ti pod vodou, ale moc lidí je pod vodu asi necpe.
CPU: Core i7 12700k MB: Asus Z690 MAXIMUS Formula RAM: Corsair Dominator White 5600MHz GPU: EVGA RTX 3080 Ti FTW3 Ultra PSU: Corsair HX850 Cooling: EKWB D5 pump, Velocity blok, , 2x360mm rad, 6x Corsair LL120 a 3x P12 White CASE: Lian-Li O11 Dynamic White EVO
Samsung g85sb OLED- 3440x1440, 175 Hz
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Dneska je na Amazonu DE Ventuska za 18700 Kč, jestli najdeš blok, tak ideální kandidát na vodu.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Sonnyxyz píše: ned 23. lis 2025, 19:35 Mám stejne dilema. Sedím na 3080ti. Solidní karta ale bez nových technologií. Myslel jsem, že počkám ještě do příštího roku, až vyjdou refreshe.
Sedim na stejny karte, ale bohuzel, nechci na ni sedet dalsi rok nebo dokonce dva. Taky jsem cekal na refresh a opravu nekterych legacy bugu, ale jelikoz slusnych RTX4080 se lidi moc nezbavuji za nejaky rozumny peniz (klidne uz bez zaruky drazsi nez nova RTX 5070Ti) a nesehnal jsem, tak jsem sel do novyho Blackwella. Uz jsem zaspal RAMky a nerad bych zaspal zase, takze nebudu pokouset stestenu a objednal jsem dokud je cena prizniva.
DOC_ZENITH píše: ned 23. lis 2025, 19:25Zkus to tradnout za 4080tku, třeba se někdo najde.
Necham si radsi novyho a levnejsiho Blackwella se zarukou, nez ho fungl novyho vymenit za jetou a drazsi RTX 4080 bez zaruky. :| Legacy veci muzu resit jinym kompem, takze sice to zamrzi, ale neni to nic kritickyho. ManuelG taky sliboval, ze to AF opravej, tak snad se zadari.
Sonnyxyz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sonnyxyz »

Co jsi nakonec vzal? Já jediný co narvu do skříně je asi gigabyte ssf. Nic většího než 31 cm tam nedám. Jediné pak blok a nebo expu pryč.
CPU: Core i7 12700k MB: Asus Z690 MAXIMUS Formula RAM: Corsair Dominator White 5600MHz GPU: EVGA RTX 3080 Ti FTW3 Ultra PSU: Corsair HX850 Cooling: EKWB D5 pump, Velocity blok, , 2x360mm rad, 6x Corsair LL120 a 3x P12 White CASE: Lian-Li O11 Dynamic White EVO
Samsung g85sb OLED- 3440x1440, 175 Hz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše: ned 23. lis 2025, 20:01... ManuelG taky sliboval, ze to AF opravej, tak snad se zadari.
To myslíš ten post na GeForce fóru víc jak 4 měsíce zpět?

Já někde četl, myslím že na chips&cheese, že AF je na Blackwellu rozbitý na HW úrovni (HW Bug/Errata) a oprava přes SW sice možná, ale hooodně složitá.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ManuelG napsal proc to nejde a slibil, ze to prinesou v nejakym driveru. Nerekl samo kdy. Pochybuju, ze to ma nejakou vysokou prioritu, jelikoz se jedna jen o par hodne starych her pro par retro nerdu, takze to muze trvat. Jediny fakticky vyjadreni proc to nejde a ze to vyresi, je to od ManuelaG, dohady nekde z internetu neberu v potaz, protoze pochybuju, ze nejaky pisalek nebo youtuber je inzenyrem primo v nV, aby vynasel finalni soudy. Uvidime, rekl slepej, ja to muzu resit XX jinyma zpusobama.

Sonnyxyz:
ASUS ROG STRIX, sehnal jsem ho za priznivou cenu a mel jsem jeste kupon na dalsi slevu. :twisted: Ta karta u me bude sedet par let, takze kdyz uz, tak neco poradnyho-kvalitniho. Ja mam obri bednu, me je velikost karty sumafuk.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše: ned 23. lis 2025, 20:31 ManuelG napsal proc to nejde a slibil, ze to prinesou v nejakym driveru. Nerekl samo kdy.
ManuelG napsal obecnej marketingově zaobalenej žblebt o tom, že kvůli změnám architektury je filtrace "řešena jinak" a že to má být bude opraveno v budoucím driveru (viz. níže) ... 4 měsíce od vyjádření stále nic.
ManuelG píše:It is supported but due to changes in the architecture, a different method is needed to filter out the textures that do not benefit from AF and should not have it applied to. This is coming in a future driver.
Mimochodem, ten bug je tu od vydání Blackwellu, tj. bezmála rok a pochybuju o tom, že o tom před vydáním nevěděli :roll:
-----
Hladis píše: ned 23. lis 2025, 20:31Pochybuju, ze to ma nejakou vysokou prioritu, jelikoz se jedna jen o par hodne starych her pro par retro nerdu, takze to muze trvat.
Vynucení AF i v nových titulech tu někteří berou jaký svatý grál kvality obrazu.
Hladis píše: ned 23. lis 2025, 20:31Uvidime, rekl slepej, ja to muzu resit XX jinyma zpusobama.
Jakým způsobem vynutíš level filtrace textur když vynutit nejde? Jsem zvědav

Nechci se s tebou zaplétat do tvého oblíbeného OT kličkování, jen jsem upozornil na to, že s tím AF bugem to nebude tak jednoduché :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja tu fakt neOTckarim, kdo to tu vytahuje a chce se evidentne hadat, jsi pouze ty, takze na to ani nema cenu reagovat a vnucovat mi nejaky dohady. PS: Vynutim to jednoduse, mam asi 320 grafickych karet a 80 zakladnich desek s nekolika sestavenymi kompy. :roll: Chjo. :sleepy:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“