Synology DS415+ Ztráta konfigurace

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Synology DS415+ Ztráta konfigurace

Příspěvek od malli »

Ahoj,

mám NAS Synology Diskstation 415+.
(osazeny 3 disky, 1TB, 6TB, 6TB, NAS jede non-stop, nahrávají se na něj záznamy z kamer a funguje jako file server)

Včera v noci (asi po 10 letech víceméně bezproblémového provozu) se z ničeho nic NAS zastavil s hlášením "ztráta konfigurace". Myslel jsem, že zahaproval systémový disk.
Proběhla reinstalace, NAS normálně naběhl a asi hodinu normálně fungoval, než se stalo to samé.
Poté jsem to zkusil jetšě asi 4x. Vyndal jsem systémový disk, reinstalace proběhla na jiný osazený disk, abych vyloučil chybu toho systémového... ale zase to samé. Nějakou chvíli to jede, než se to zastaví s touhle hláškou.

Když NAS tu chvíli běží, nehlásí žádnou chybu, všechny disky jsou OK, všechno jede, jak má.

Nesetkal jste se stím někdo?

Díky.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Re: Synology DS415+ Ztráta konfigurace

Příspěvek od zsdx »

Ze by te dohnala vyrobni chyba a je to nasledek degradace toho Intela?
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malli »

No zatím to právě vypadá na nějaký HW problém. Odpoledne ještě zkusím jejich podporu, uvidíme, s čím se vytasí.

Našel jsem tenhle starší post:
https://community.synology.com/enu/forum/1/post/130093

Zkusím to tedy ještě odpojit a vyčistit, třeba je to nějaká blbost
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malli »

Vyřešeno:

Problém opravdu způsobovalo tlačítko reset, přestože na první pohled nevykazovalo žádné známky jakéhokoliv poškození, zanesení apod. Naštěstí je možné ho softwarově vypnout, takže jakékoliv signály z něj nemají vliv na chod zařízení.
Musí se přes SSH upravit konfigurace, protože systémové soubory jsou nedostupné, ale vypadá to, že všechno funguje. Zatím cca 16 h provozu bez výpadku.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“