ahoj, mám dotaz:
znamý zapomněl heslo k bitlockeru, bohužel nejsem schopný reinstalovat windows a vše smazat (můžu vše smazat)
jedná se o tento typ notebooku: https://support.hp.com/cz-cs/drivers/hp ... ku=59U08EA
co jsem zkoušel:
1) klasická čistá instalace z USB - problém, že nenajde SSD (nějaký samsung SSD dle biosu) v instalaci při výběru umístění pro instalaci, myslel jsem, že se potřebují drivery pro intel rapid storage, aby se objevil, bohužel v supportu HPčka nejsou drivery soubory, ale pouze instalační exe soubor, který mi samozřejmě nenajde, zkoušel jsem od dellu, které jdou extrahovat, ale bez úspěchu, disk nenalezen
2) nainstalovat ubuntu, bohužel mi to nenajde flashku s žádným linux distrem (zkoušel jsem kubuntu a ubuntu)
3) disablovat secure boot, disablovat TPM
4) narazil jsem v biosu v záložce security na driver lock, což když jsem si pročítal co to je, tak to snad nezapnul, chce to heslo do bit lockeru ne do driver lockeru
5) přemýšlel jsem, že bych disk vyndal a zformátoval v jiném PC, ale notebook je dost na šrot a popraskaný (děti ho přejeli odrážedlem) takže jakmile ho rozeberu celý se rozpadne
byl bych rád od někoho zkušenějšího co s tím se dá dělat, díky
Bit locker zapomenuté heslo
Moderátor: Loki5567
- Pajka
- Začátečník

-
- CyberDeath
- Začátečník

Re: Bit locker zapomenuté heslo
Pokud byl přihlášen do ms účtu tak jde heslo obnovit právě přes MS účet.
S instalací nového os.. Už sem se s tímto problémem setkal u HP a lenova a jediné co se mi osvědčilo, bylo naklonovani os z jiného pc přímo na disk.
S instalací nového os.. Už sem se s tímto problémem setkal u HP a lenova a jediné co se mi osvědčilo, bylo naklonovani os z jiného pc přímo na disk.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Pajka
- Začátečník

-
tak se mi to podařilo
nejspíš to bylo opravdu tím intel rapid storage driverem
stáhnul jsem ten exáč z hpčka a dle tohohle návodu https://youtu.be/kqz3OtxqyOI jsem ten exáč rozbalil 7zipem a normálně se ten exáč rozbalil do složek a souborů a stačilo pak ten obsah nakopírovat na fleshku a natáhnout si při instalaci drivery
ještě před tím jsem teda disk zformátoval v kubuntu na druhém PC, takže je otázka jak by se instalačka stavěla k zašifrovanému disku bit lockerem, jestli by uměla odstranit starý partitiony a nainstalovat čisté windows
HP schovalo většinu šroubků pod gumový nohy, ale schálně nechalo dva šroubku vidět, aby neznalý uživatel všechno vylámal, fakt prasárna
u vyjmutí ssd jsem ještě strhnul hlavičku šroubku na SSD, nechápu proč byl tak na krev utažený, takže jsem to musel odvrtat
no jako HP a windows mi začínají lézt krkem
díky moc za rady a nakopnutí jak pokračovat dál
nejspíš to bylo opravdu tím intel rapid storage driverem
stáhnul jsem ten exáč z hpčka a dle tohohle návodu https://youtu.be/kqz3OtxqyOI jsem ten exáč rozbalil 7zipem a normálně se ten exáč rozbalil do složek a souborů a stačilo pak ten obsah nakopírovat na fleshku a natáhnout si při instalaci drivery
ještě před tím jsem teda disk zformátoval v kubuntu na druhém PC, takže je otázka jak by se instalačka stavěla k zašifrovanému disku bit lockerem, jestli by uměla odstranit starý partitiony a nainstalovat čisté windows
HP schovalo většinu šroubků pod gumový nohy, ale schálně nechalo dva šroubku vidět, aby neznalý uživatel všechno vylámal, fakt prasárna
u vyjmutí ssd jsem ještě strhnul hlavičku šroubku na SSD, nechápu proč byl tak na krev utažený, takže jsem to musel odvrtat
díky moc za rady a nakopnutí jak pokračovat dál
- zsdx
- Začátečník

-
BitLocker je tam kvuli tomu, aby se nekdo nepovolany nedostal k datum, na praci s oddily ci diskem samotnym to nema vliv - jak jsi sam zjistil v kubuntu.
I kdyz je to consumer notas, nema v BIOSu SecureErase? Tim bys ten disk byval rovnou refreshnul.
HP ma servisni manualy, ale kdo by to cetl?
Zapomenout heslo k HP DriveLocku byla vetsi sranda...
E: Pokracovat dal v cem, kdyz IRST driver mas a disk je naformatovany?
I kdyz je to consumer notas, nema v BIOSu SecureErase? Tim bys ten disk byval rovnou refreshnul.
HP ma servisni manualy, ale kdo by to cetl?
Zapomenout heslo k HP DriveLocku byla vetsi sranda...
E: Pokracovat dal v cem, kdyz IRST driver mas a disk je naformatovany?
Naposledy upravil(a) zsdx dne stř 7. led 2026, 10:18, celkem upraveno 2 x.
- CyberDeath
- Začátečník

Jo schovávání šroubku pod gumy je IN teď u všech výrobců
.... A ohledně kvality -> Jo HP šlo brutálně dolů a ne jen u levných řad .
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
- Pajka
- Začátečník

-
to nebyla otázka, ale oznamovací věta, že mi pomohl trochu jiný pohled na věc, nejvíc mě dostalo rozbalovat exáč 7zipem, to jsem ještě neviděl
jinak dílo dokonáno, widle nainstalovaný a všechno šlape jak má, alespoň po SW stránce, po HW dostal co proto od dětí a odvrtaný šoubek na m.2 ssd jsem nahradil tlustou oboustrannou lepící páskou, ale myslím, že je to ten menší problém
edit: secure erase jsem si v biosu nevšiml a to jsem ho procházel celkem zevrubně
- zsdx
- Začátečník

-
7zip je prave na tohle super, kdybych si tematu vsiml driv, urcite bych ho doporucil. Na instalaci ovladacu MEI, HECI apod. bez pridanych sluzeb v systemu brilantni - ze 70+MB exe ti s nim pres MSI a CAB zbyde 500kB driver.