No jistě, mít 20 FPS a zapínat Vsync je o ničem. Teď jsem dělal pro příbuznýho další "minikonzoli" z Optiplexu s HD4400 a všechny hry mu nastavuju tak, aby většinu času držely vsyncovaných 60. Ale jak to spadne někam k 40, 30, tak i na tom gamepadu je to dost floaty.segestes píše: ↑úte 9. pro 2025, 08:36 Nebyl to problem esport titulů, ostatně tenkrát žádný esport nebyl. V době, kdy měl člověk 20 fps a mel pocit, že je to plynulý, tak zapnutí vsyncu to zabilo totálně a odezva byla takova, že měl clovek pocit, že je to celý gumový.
S kamaradem jsme to vypínali vždy a všude. Az v době, kdy fps nad 60 byly běžná věc, tak se to dalo v některých hrách zapnout a po chvili jsem si na tu odezvu zvykl.
Ale jo, pamatuju si taky lidi, kterejm to nevadilo. Ale to byli taky lidi, co dokázali hrat neco na 10fps.
Podle mě je problém, že každý mluvíme o jiné době.
První hry jsem jel na nějaké integrované grafice, co byla na desce spolu s Pentium 4 (tuším 2,8 Ghz). Tam jsem byl rád, že Mafie a první COD nějak šlo zapnout, neřešil jsem absolutně nijak vizuální kvalitu, plynulost, prostě nic.
Pak jsem hrál na prvním "rozumném" HW, což byl notebook s Ati Radeon Mobility 3650 (bohužel v DDR2 verzi). A v tehdejších ovladačích Ati Vsync vynutit nešlo. A až tehdy jsem se začal i zabývat tím, jak ty hry vypadaly. Povědomí bylo nulové. Info na internetu prd, žilo se z informací jedna paní povídala. Takže když kámoši řekli, že "musíš mít aspoň 25 - 30 FPS, aby to bylo plynulý", já zapnul hru, která dávala 35 FPS, tak jsem nechápal, proč je to na 60 Hz displeji tak strašně hnusný. No a až metodou pokus omyl jsem zjistil, že jediný způsob, jak mít hru plynulou, je zapnout Vsync a dosahovat 60 FPS. O tom, že jsem nechápal, proč nějaká hra skáče při Vsync z 60 na 30 a jiná naopak jede klidně na 40 a netrhá se, raději pomlčím.