Kamera na sledování zaparkovaného auta

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Kamera na sledování zaparkovaného auta

Příspěvek od Mirek E. »

Ahoj, měl by někdo tip na kameru vhodnou pro sledování zaparkovaného auta?
Jde o to, že sice parkuji na soukromém pozemku přimo pod okny svého bytu, ale mám kolem auta pohyb lidí kteří procházejí na zahradu za dům. Už se mi na autě objevilo pár drobných poškození o kterých si nejsem vědom jak vznikly, takže začínám podezřívat svoje sousedy kteří mi kolem auta občas nosí židle a další různé věci na zahradu. Začíná být hezké počasí, takže se ten pohyb začne navyšovat...

Chtěl bych kameru kterou bych postavil na parapet uvnitř bytu a přes okno by sledovala auto. Ideálně se senzorem pohybu a nočním viděním, s napájením ze sítě a úkládáním na SD kartu.
Libí se mi tato: https://www.alza.cz/reolink-e-series-e340-d12390246.htm ale klidně si nechám poradit jinou.
Nebránil bych se případně nákupu rovnou dvou kamer a sledovat auto zepředu i zezadu.

//Zjišťuji info kolem toho a kamery s nočním viděním nejsou vůbec vhodné na použití přes sklo. Netušil jsem že infračervené světlo dělá odraz ve skle, takže většina kamer je vlastně pro moje použití nepoužitelná. :-D

Díky
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamera na sledování zaparkovaného auta

Příspěvek od Prometheus »

Musíte dodržet přísná pravidla, abyste neporušili zákon o ochraně osobních údajů (GDPR) a soukromí ostatních lidí. Stačí jeden aktivní soused a nedoplatíte se.
Takže v praxi kamera bez záznamu a obraz oříznutý pouze na vaše auto, což ovšem postrádá smysl.

Já osobně bych to udělal tak, že bych vzal 1-2 POE kvalitní kamery ( dle potřeby i PTZ značek hikvision, alhua/dahua...), hodil na fasádu a zamaskoval např jako krmítko, k tomu dvr se záznamem dle potřeby - tak min 3-7 dní, optimálně dvojnásobek. Problém je nicméně, že takový záběr je legálně prakticky nepoužitelný - jen budete vědět kdo škodu způsobil.
Nebo to udělat "legálně" a nahlásit se:
https://portal.gov.cz/rozcestniky/poriz ... ery-RZC-95
Vždy prodávám i jinde.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“