Pruhy na monitoru
Moderátor: maXXmilian
- Darkhunter
- Začátečník

-
Pruhy na monitoru
Zdravím,
mám monitor, u kterého se na levé straně začaly objevovat pruhy viz: https://pasteboard.co/xIJQwegv07il.jpg
Nejspíš je to nějaký kondenzátor, jelikož když nechám monitor pár dní odpočinout, tak se pruhy zlepší a čím déle se monitor používá, tím jsou horší.
Jedná se o tento monitor: https://www.alza.cz/31-5-aoc-q3279vwf-d5155747.htm
Zdá se mi, že oprava by se u takového monitoru mohla vyplatit?
Poradíte, kde by to mohli opravit?
Díky!
mám monitor, u kterého se na levé straně začaly objevovat pruhy viz: https://pasteboard.co/xIJQwegv07il.jpg
Nejspíš je to nějaký kondenzátor, jelikož když nechám monitor pár dní odpočinout, tak se pruhy zlepší a čím déle se monitor používá, tím jsou horší.
Jedná se o tento monitor: https://www.alza.cz/31-5-aoc-q3279vwf-d5155747.htm
Zdá se mi, že oprava by se u takového monitoru mohla vyplatit?
Poradíte, kde by to mohli opravit?
Díky!
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- Jey
- Středně pokročilý

Re: Pruhy na monitoru
Asupport, sídlil na Poděbradské, minimálně sběrné místo. Jednou jsem tam nechával opravit monitor (vrátili opravený s poškrábaným rámečkem). A ve všech ostatních případech nebyla oprava rentabilní (neprovedena). Což bude nejspíš i tvůj případ. Ale třeba se jen pletu. Sehnat náhradní díly asi nebude snadné (což je starost toho servisu). Tak uvidíš, za pokus nic nedáš. Vzhledem k tomu, že to už je dnes lowend, ale především hlavně spotřební zboží, parametry teď neposoudím, ale jen 1440p, tak bych se podíval po novém.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Darkhunter
- Začátečník

-
Tak v asupportu mi řekli, že je problém v panelu a ten panel už se nevyrábí, takže buď to s tím zvládnu vydržet nebo další velkej kus elektroodpadu to vypadá...
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- Jey
- Středně pokročilý

Tak jsem rád, že jsem tě správně nasměroval. A že jste se domluvili. Hm. Je to všechno spotřební zboží, i monitor za "dvacítku". Jedině někdo tady z fóra (nějaký nápad, ale panel těžko).
Sehnat stejný bazar asi nemá smysl, vzhledem k nejistotě původu, stavu, škrábanců... atd. // Já jsem koupil na výměnu rámečku vadný monitor (za 200) a prodejce velmi ochotný, to vlastně jo (poslal jsem prachy dopředu neznámému), ale přišel mi totálně dojebaný rámeček už od něj. Poslal celý displej. Tak jsem ho trochu poprudil a nechal to být. => Elektroopad.
Sehnat stejný bazar asi nemá smysl, vzhledem k nejistotě původu, stavu, škrábanců... atd. // Já jsem koupil na výměnu rámečku vadný monitor (za 200) a prodejce velmi ochotný, to vlastně jo (poslal jsem prachy dopředu neznámému), ale přišel mi totálně dojebaný rámeček už od něj. Poslal celý displej. Tak jsem ho trochu poprudil a nechal to být. => Elektroopad.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Chief4
- Začátečník

znicehonic mi asus 32ucdp udelal toto, monitor byl nejakou dobu v proximity standby, zapnul jsem a videl ceklem vyrazne sede pruhy, cca po dni se to zlepsilo, po par dnech (4) se to zase zlepsilo ale porad to tam je hlavne v leve casti..
rozhodne neprobehlo nejake promitani statickeho obrazu ani nic podobneho cim bych to mohl zpusobit
je to cca 12 naprosto pravidelnych pruhu odzhora dolu, dle gpt je to nejaky kompenzacni glitch a melo by to prejit po par dnech, poustel jsem nejaka videa na opravu, zatim spis v radu desitek minut nez hodin, ale asi to pomaha, otazka je jestli to u takhle draheho ma smysl tolerovat a jestli to nekdy zmizi uplne nebo to rovnou odnest na reklamaci, je stary 4 mesice
cisteni jsem zkousel parkrat, mozna mirne zlepseni
na foto je stav cca po dni, jak jsem rikal ted to jsou 4
rozhodne neprobehlo nejake promitani statickeho obrazu ani nic podobneho cim bych to mohl zpusobit
je to cca 12 naprosto pravidelnych pruhu odzhora dolu, dle gpt je to nejaky kompenzacni glitch a melo by to prejit po par dnech, poustel jsem nejaka videa na opravu, zatim spis v radu desitek minut nez hodin, ale asi to pomaha, otazka je jestli to u takhle draheho ma smysl tolerovat a jestli to nekdy zmizi uplne nebo to rovnou odnest na reklamaci, je stary 4 mesice
cisteni jsem zkousel parkrat, mozna mirne zlepseni
na foto je stav cca po dni, jak jsem rikal ted to jsou 4
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusit druhý kabel a zařízení a pak hurá na reklamaci 
- Chief4
- Začátečník

to samozrejme dela taky, btw je to oled takze je jasny co to je..
- Jey
- Středně pokročilý

DarkHunter: tak ten monitor se třeba nechá použít, ale jen někde jako v garáži, na chatě, kde u toho pc nesedíš, ale zapneš, něco spustíš (hudbu třeba) a konec. Nebo "Daruji za odvoz" 
Chief: tak jestli neexistuje samooprava, kterou lze provést za 1-4h nějakou rekalibrací, nebo +- apod., tak prostě nemilosrdně na reklamaci, co jinak s tím, ještě že se to nestalo po záruce.
Chief: tak jestli neexistuje samooprava, kterou lze provést za 1-4h nějakou rekalibrací, nebo +- apod., tak prostě nemilosrdně na reklamaci, co jinak s tím, ještě že se to nestalo po záruce.
- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Žádná samooprava, hnedka to odnést. Přece ze sebe nenechame dělat blbce.