Saphire Nitro produkty a jejich "kompatibilita"

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Xander
Začátečník
Začátečník

Saphire Nitro produkty a jejich "kompatibilita"

Příspěvek od Xander »

Ahoj,
Jak říká Felix Holzmann ve hře Včera, dnes a zítra - "buď jsem blbej já nebo vona"

Po složení počítače pro kamaráda jsme narazili na toto. Nemohli jsme zapojit USBC do předního panelu, protože gpu krásně překrývá usbc header.
Saphire Nitro+ B850M Wifi https://www.sapphiretech.com/en/consume ... b850m-wifi
Saphire Nitro+ 9070XT https://www.sapphiretech.com/en/consume ... -16g-gddr6

A tak si říkám, co to k sakru? Ta grafika je fakt esteticky povedená a přeci po mě nemohou chtít, že pokud si koupím jejich ATX nebo mATX desku(headery jsou tam na stejném místě) a jejich grafiku, tak musím sundat ten magnetickej panel a nechat to otevřené a nevzhledné? :nervous:

Na 90° adaptér tam není místo.
-
USBC-header-blocked.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio 16Gb, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 2x 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !G400s se spínači HUANO brown silent! + Lemokey P1 Pro(Outemu Silent Peach) + Arctic Nova 5 + 5D Classic + R6ii + M57D30.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Saphire Nitro produkty a jejich "kompatibilita"

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ňákej spešl důvod si kupovat tu desku od Sapphiru? O desky už se v minulosti pokoušeli a nebylo to nic moc. Nemam moc důvod si myset že to nyní dopadne jinak. Špatnej layout nefixneš, jediné řešení je to nekupovat.
Xander
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xander »

Byla chválená, 12+2+1, bios ok, chlazení ok. Jevila se, že bude v pohodě a taky se líbila. Byl jsem vázán budgetem, kterej jsme i tak dost přestřelili. Vybral bych Mortara, ale ten je o dost dražší. Ten má ten header akorát výše.
Bohužel mě nenapadlo řešit a zjišťovat si, jestli bude sedět layout. Když tam byla dočasná 3060Ti, nikoho nic nenapadlo, vše jsme zapojili. Tuším, že i moje 5070Ti by asi seděla líp než ten 9070XT tlouštík.
A proto to rozčarování nad produkty od stejné firmy, jestli jim to vyšlo opravdu tak blbě anebo počítají s jiným scénářem - "backplate-less"
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio 16Gb, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 2x 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !G400s se spínači HUANO brown silent! + Lemokey P1 Pro(Outemu Silent Peach) + Arctic Nova 5 + 5D Classic + R6ii + M57D30.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Eh, sorry ale zde můžeme tak akorát dodat "díky za info" pro někoho kdo by se také koukal po těhlech boardech, že umístění USB-C konektoru je takhle tristní. Jinak zde je na místě pouze hate na Sapphire co to proboha vymyslel. Dávat konektory (krom horizontálně umístěnejch sat) pod GPU je totální stupidita která se řešila ještě za dob AGP strojů a už mnoho let typicky nebyla problém no, proptože "normální" výrobci boardů se naučili tam věci nedávat.

Btw USB3.0 a i Cčko jde také udělat horizontálně a v takovém provedení by to grafiku neblokovalo, prostě Sapphire no.
Xander
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xander »

Nejblíž co jsem našel, ale to asi nepůjde, protože to vystupuje furt do karty :cry:
Změříme, pošleme, dostaneme nazpátek corpo odpověď, necháme být.
Nikdy by mě nenapadlo řešit něco takového, počítal jsem s tím jako se standardem. Pro příště vím. Naprostý mindfuck, jedna firma se nedohodne mezi sebou.
Je tam prej 9mm prostor, to ten 90• nedá.
.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“