Já mám srovnání jen FH4 a 5 (starší díly jsem nehrál), ale 5 díl mi celkově přijde zábavnější a trvanlivější. Kromě x vylepšení vidím největší posun v online, kde jsem strávil mnohem více času, než u 4. U FH4 mi ale více sedne zasazení do Británie, sníh! (v Mexiku bohužel jen na vrcholu hory), Lego DLC a úkoly s historií britského automobilismu. To je odhadem tak na 30 hodin a pak už je IMHO FH5 lepší. O polovinu větší mapa Mexika je přeci jen znát a zdá se mi i lépe využitá, že je tam méně hluchých oblastí (v FH4 velké jezero, velké lesní oblasti kde skoro nic není, jihovýchodní planina, jih od Ambleside, sever okolo hory atd.). Právě u FH4 asi po 100 odehraných hodinách jsem pak při pohledu na fanmapu koukal, že v takových oblastech, kam tě hra možná kromě Eliminátora vlastně vůbec nenavede (a nemáš ani pořádně objevené cesty), jsou ještě asi 2-3 savehousy, pár vedlejších aktivit, ale hlavně jen ty cedule. Zato jiné cesty projedeš mnohokrát tam a zpět jak při závodech, tak při přesunu, protože není moc alternativ. V tomhle využití prostoru, tras a prostředí u mě FH5 jednoznačně vede - za mě nejslabší a až moc roztahané je to na západě u dun, částečně u navazující kaktusové polopouště, ale ostatní 2/3 mapy jsou už protkané hustší sítí cest a cestiček a závody jsou tak dostatečně variabilní, že se neopakují.
Protože už tvůrci odhalili kompletní mapu FH6 (např. v linku níže) a proběhly i různé gameplaye, tak na první pohled vypadá zajímavě. Snad v tomhle naváže na FH5 a nebudou tam výraznější hluché oblasti. Jednoznačně plus, že se vrací sníh a bude velkoměsto! I když v FH5 bylo město a vesnice větší jak u FH4, tak takový dojem to nepřinášelo. Zatím to tedy vypadá, že by šestka mohla vzít to nejlepší z předchozích dvou dílů,
https://zing.cz/article/forza-horizon-6 ... herni-mapu