Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Retro thread: 3Dfx Voodoo, Rage, Riva atd...
Problémy měl i Gigabyte a tak, tam to ale časem vyřešily biosy. Prvních pár měsíců co přišly na trh to ale bylo peklo, řešil jsem to denně. Zkus si tam flashnout launch bios a dej tam G92 a bude peklo. Problémem Biostau bylo že jejich support stál za prd a narozdíl od GB nebo Asus se neměli x měsíců k tomu to opravit a rozchodit tam ty GEN2 grafiky. Já jsem ho varoval hlavně v souvislosti s tou DFI, protože ti tehdy končili a kdoví jakej byl support a P45 potřebovala dost supportu než se to odladilo. To co jsem říkal o PCI-E a dělení slotů btw bohužel platilo forever a platilo to i na P55 později, jen high-end chipsety měly tohle vychytaný. Kdybych měl na výběr tak X38/48 bych bral vždy všema 10 nad P45. Ve většina případů i P35/965/975 desky, tam ale už záleží na konkrétních modelech. Nforce 790i je taky velice good, (ale ne 680/780/750 ta je shit).
- Hladis
- Moderátor

Tak ta DFI je jen nalestena bida, ale lidi se o ne perou, protoze pozlatko. Best DFI byly NF4, ale jinak to nejak skvely vyrobce nebyl a podobne jako Soltek a jini podprumerni, se snazili prodavat spis vzhled nez kvalitu a ani to je nezachranilo. Late DFI desky byla bida s mizernym supportem a pak to vzdali uplne. Mimochodem DFI jako firma stale funguje.
- Jey
- Středně pokročilý

Takhle .. já tu P45 taky považuju za jeden z nejlepších čipsetů, ať už výbavou, nebo biosy (poslední verze), nebo kompatibilitou. Co jsem třeba u posledních desek měl, byl BIOS který přidal trim pro SSD a podporu Xeonů (po modu cpu nebo MB). Takže byly ve své době (díky podpoře levných CPU Xeon) bezkonkurenční. Až pomalu dnes se nechá sehnat Q9650 apod. za rozumné peníze. To se týká DDR2, tam šlo buď použít a často přetaktovat 800MHz DDR2 na 1066MHz naprosto bez problémů, nebo i dosáhnout ... a to s hodně (dvoujádrovými) procesory E8400 na FSB až 500... takže ramky se daly násobič 2:1 a běžely na 1000MHz a procesory .. ty dvoujádrové.. E8400 běžely na krásných 4GHz (500x8, default 333x9) stabilně. S tímhle CPU jsem vydržel asi 10 let, pak jsem jen koupil za 300 Xeon E5450, modnul socket desky a vesele fungoval dál. 1080p video to utáhne i dnes, máme to jako PC u rodičů. I když za cenu vytížení CPU okolo 75 procent a vysoké spotřeby. Následně jsem vyřešil pomocí Genmachine 5700U/5800U.
Co se týče DDR3, tak na netu (YT) je video, kde nějaký rus má 12GB RAM (3x4GB moduly) a běží mu to stabilně, což je opravdu zázrak. Biostar nebo MSI a jiné výrobci byly shit, rockoval právě ten Gigabyte. Jen u DDR3 je děsný problém rozchodit ty paměti stabilně. Sehnal jsem si někde desku (jediná na ebay) EP45T-UD3LR a k tomu 3x4GB HyperX Kingston kit, a dokonce i 4x4GB HyperX Kingston kit a ještě jsem měl nějaký 2x dual channel kit, ale nic z toho nejede stabilně (možná jsem lama a používám špatné - default nebo podle timing table časování).
Mám to tady jako starý set, možná to ještě hodím do benchtable a znovu otestuju. S GPU 6600GT. Ostatně tady jsem o pár stránek dál (nazpět) házel výsledky (CPU-Z).
Co se týče DDR3, tak na netu (YT) je video, kde nějaký rus má 12GB RAM (3x4GB moduly) a běží mu to stabilně, což je opravdu zázrak. Biostar nebo MSI a jiné výrobci byly shit, rockoval právě ten Gigabyte. Jen u DDR3 je děsný problém rozchodit ty paměti stabilně. Sehnal jsem si někde desku (jediná na ebay) EP45T-UD3LR a k tomu 3x4GB HyperX Kingston kit, a dokonce i 4x4GB HyperX Kingston kit a ještě jsem měl nějaký 2x dual channel kit, ale nic z toho nejede stabilně (možná jsem lama a používám špatné - default nebo podle timing table časování).
Mám to tady jako starý set, možná to ještě hodím do benchtable a znovu otestuju. S GPU 6600GT. Ostatně tady jsem o pár stránek dál (nazpět) házel výsledky (CPU-Z).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

TRIM support neni o biosu, funguje všude kde funguje standardní AHCI protokol (časem se jej podařilo někde rozchodit i přes IDE protokol ale v té době ne).
Jo, rockoval, hmm no, fajn, ale GB P45tka mi asi 3x ňákym způsobem vymazala obsah SPD čipu na RAM (GEIL1066 CL4 moduly, topící krámy tfuj já je nesnášel), ala můj odpor má své důvody. A ono OC bylo good jen s 2 moduly. Dej tam 4 a good luck s tvou FSB500 na E8400, já jsem tehdy i 8400 vyměnil za 8600 protože ty FSB pokud člověk chtěl hodně RAM byly utopie. Tragické časy já jsem core2 dobu neměl rád.
Ano bylo to hodně muziky za relativně málo peněz, ale prostě to mělo své limity. Šly postavit opravdu good cheap kompy ale high-end dřel.
Realita je taková že jsem se v tom vůbec neměl vrtat. Začal jsem na tom I865 asrocku s E4300 a ten samej CPU mi pak běžel na 3,4Ghz na Nforce 650I Asus desce, na tom jsem to měl nechat. Chtěl jsem ale více RAM a lákaly mě silnější CPU a cesta po P45 skončila tragicky. Takovejch boardů a takovejch problémů. Já jsem příchod Nehalemu měl jako masivní osobní vysvobození. Já jsem ale měl poměrně nadstandardní požadavky, měl jsem raid řadič se 4x SSD (naprostá magořina tehdy to tahalo k 1GB/s) a Core2 s timhle měla dost problém. P45 ho prostě nebrala a když se zapojil přes southbridge tak kopírování z něj do ramdisku způsobovalo overload DMI linky a stutter celého OS. Pro mě byly řešenim jen high-end chipsety, na 975x a X38/X48 to běhalo fajn, ale limitace v OC když se osadilo hodně RAM trvaly i tam. Vim prostě že můj hlavní komp se tehdy furt sral, a v druhym tehdy byla Asus 975X nevim už přesně model, ta co nesla 64-bit PCI-X sloty a v tom jsem měl strčenou Pasivně chlazenou 2900PRO (ne nekecam) a voodoo5 PCI (tehdy jsem právě zjistil že v PCI-X běží na 66Mhz a dost jí to helpnulo) a ten systém si prostě jel OK, ale hlavní komp s top-end 45nm kousky a vyhnanou FSB měl furt problémy.
Pak ale přišel Nehalem a byl klid. 12GB RAM bez jediného protestu, masivní OC, ta ona operace deploye image do ramdisku pro tenhle systém byla nic a Core2 se u toho vždy málem zadusila. Perlička na závěr, ten NF650I systém nakonec šel k sestře do kompu kde deska po roce chcípnula, tak jsem to vyměnil za random P45 gigabyta a ten po dalších 2 zase chcípnul, a pak tam 10 let jel ten Pehenom s Fermi, prostě já jsem na pozdní Core2 měl celkem smůlu a pak jsem si nadával těch promrhanech prachů a času když Nehalem to celý smetl do popelnice a technologickýho zapadákova.
10let na Core2 nic moc představa. Core2 celkem rychle odpadala když se SW začal by default optimalizovat a kompilovat pro Nehalem a jeho deriváty (Sandy, Ivy a tak), to už jsme tu probírali několikrát, že poslední P6-based CPU na poslední FSB- based + mem controller v northbridge platformě sice ve své době cool výkon, ale future-proof to nebylo ani trochu. Na Core2 se dalo 10 let trpět, na Nehalemu se dalo 10 let spokojeně fungovat. Dost rozdíl.
Jo, rockoval, hmm no, fajn, ale GB P45tka mi asi 3x ňákym způsobem vymazala obsah SPD čipu na RAM (GEIL1066 CL4 moduly, topící krámy tfuj já je nesnášel), ala můj odpor má své důvody. A ono OC bylo good jen s 2 moduly. Dej tam 4 a good luck s tvou FSB500 na E8400, já jsem tehdy i 8400 vyměnil za 8600 protože ty FSB pokud člověk chtěl hodně RAM byly utopie. Tragické časy já jsem core2 dobu neměl rád.
Ano bylo to hodně muziky za relativně málo peněz, ale prostě to mělo své limity. Šly postavit opravdu good cheap kompy ale high-end dřel.
Realita je taková že jsem se v tom vůbec neměl vrtat. Začal jsem na tom I865 asrocku s E4300 a ten samej CPU mi pak běžel na 3,4Ghz na Nforce 650I Asus desce, na tom jsem to měl nechat. Chtěl jsem ale více RAM a lákaly mě silnější CPU a cesta po P45 skončila tragicky. Takovejch boardů a takovejch problémů. Já jsem příchod Nehalemu měl jako masivní osobní vysvobození. Já jsem ale měl poměrně nadstandardní požadavky, měl jsem raid řadič se 4x SSD (naprostá magořina tehdy to tahalo k 1GB/s) a Core2 s timhle měla dost problém. P45 ho prostě nebrala a když se zapojil přes southbridge tak kopírování z něj do ramdisku způsobovalo overload DMI linky a stutter celého OS. Pro mě byly řešenim jen high-end chipsety, na 975x a X38/X48 to běhalo fajn, ale limitace v OC když se osadilo hodně RAM trvaly i tam. Vim prostě že můj hlavní komp se tehdy furt sral, a v druhym tehdy byla Asus 975X nevim už přesně model, ta co nesla 64-bit PCI-X sloty a v tom jsem měl strčenou Pasivně chlazenou 2900PRO (ne nekecam) a voodoo5 PCI (tehdy jsem právě zjistil že v PCI-X běží na 66Mhz a dost jí to helpnulo) a ten systém si prostě jel OK, ale hlavní komp s top-end 45nm kousky a vyhnanou FSB měl furt problémy.
Pak ale přišel Nehalem a byl klid. 12GB RAM bez jediného protestu, masivní OC, ta ona operace deploye image do ramdisku pro tenhle systém byla nic a Core2 se u toho vždy málem zadusila. Perlička na závěr, ten NF650I systém nakonec šel k sestře do kompu kde deska po roce chcípnula, tak jsem to vyměnil za random P45 gigabyta a ten po dalších 2 zase chcípnul, a pak tam 10 let jel ten Pehenom s Fermi, prostě já jsem na pozdní Core2 měl celkem smůlu a pak jsem si nadával těch promrhanech prachů a času když Nehalem to celý smetl do popelnice a technologickýho zapadákova.
10let na Core2 nic moc představa. Core2 celkem rychle odpadala když se SW začal by default optimalizovat a kompilovat pro Nehalem a jeho deriváty (Sandy, Ivy a tak), to už jsme tu probírali několikrát, že poslední P6-based CPU na poslední FSB- based + mem controller v northbridge platformě sice ve své době cool výkon, ale future-proof to nebylo ani trochu. Na Core2 se dalo 10 let trpět, na Nehalemu se dalo 10 let spokojeně fungovat. Dost rozdíl.
- Hladis
- Moderátor

- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Ahoj retro milovnici... je tohle uz moc retro, nebo to muze mit jeste pro nekoho cenu?
Corsair CMX1024-3500LLPRO
https://www.guru3d.com/review/corsair-c ... -2x1024mb/
Nasel jsem je na chate v jednom starem PC.
Diky
Corsair CMX1024-3500LLPRO
https://www.guru3d.com/review/corsair-c ... -2x1024mb/
Nasel jsem je na chate v jednom starem PC.
Diky
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
- Scot 666
- Začátečník

Vždycky se najde někdo, pro koho to má cenu 
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
Mobilita: Palm TX
- Hladis
- Moderátor

Pro me to cenu ma, pokud bys to chtel strelit, tak je vezmu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Určitě může, jsou to high-end DDR1 ramky, na aukru za ně pár stovek dostaneš. Tzn kdy někdo chce "the best" mezi DDR1 tak bude rovněž shánět takovéhle paměti. Pro mě osobně moc ne protože mam DDR1ček doslova pytel a necenim si fast RAM u DDR1 protože většina systémů kde je používám stejně má bottlenck na straně chipsetu/controlleru, ty nedokážou tak jako tak ject na 400 CL2 nebo to tahat na 500+ CL 3 a pod k čemuž jsou určený tyhle RAM. Jsou good k taktování na I865 a na K8, rozhodně bych je neodmítnul heh, ale nejsem teď v pozici že bych za ně byl ochoten utrácet protože jak řikam, mam pytel RAM co onu službu obstaraj.
Hladis: Z velké trojky bylo MSI jednozančně nejhorší. Vyjmenoval jsi snob-end řadu ale pointa byla že mainstream a low-end mělo MSI mizernej. V dobách K7 měli fajn časy, pak v dobách K8 už to začalo skřípad a v Core2 až Haswell době bylo MSI ihmo dole a nebylo o co stát. Mainstream MSI core2 boardy byly už od pohledu ošizené, dokonce jsem se ve své době občas setkal s vyblitými takovými těmi malými kondíky kolem socketu, snad jedinej výrobce co je tam dával elektrolitický a háklivý na teplotu. Možnosti OC a dosažitelná FSB taky horší. Pointa je že když jsi u MSI koupil board za 6K tak ok byl cool, ale u Gigabyte jsi si mohl koupit board za 2K a dosahnul stejnéh nebo lepšího OC než board od MSI za 3K. Pokud jsi nepotřeboval napájet a tahat nad 4Ghz 4-jádra tak ti u GB stačil i ten největší low-end typu P31/P43, G41 a pod as atakoval jsi FSB500. U MSI byl low-end trash a good byl jen snob-end.
Korunu tomu nasadili u Nehalemu kdy u pozdějších biosů s podporou Westmere (u těch kde nasadili ten hack na podporu 2+TB disků) když člověk špatně nastavil timing RAM tak už nepostnul... nikdy. Reset CMOS nepomohl, timingy RAM se ukládaly kamsi jinam co reset nevyresetoval. Jediné řešení bylo sehnat jinej CPU, protože když deska detekovala změnu modelu CPU tak se toto nastavení vyresetovalo a začalo to zase postovat, fakt bomba TVE. Sandy/Ivy doba opět osekané desky, slabší a pískající kaskády, šlabší OC (hlavně u HEDT kde Asus dominoval) u X99 nepodpra RDIMM při osazení Xeonů ačkoliv defakto všude jinde tohle fungovalo, atd, atd, prostě MSI je ugh. Tuhle značku respektuiji jen od pozdních SLOT1 do K7 boardů ale pak tfuj. V GPU stejná story, jejich GF2 až FX byly good. Decentní návrh, čistota výstupů, atd. Pak dlouho žumpa a good byly až od Maxwellu. Vím že je máš rád ale můj názor a zkušenosti jsou takovéto. Období 2005-2014 bylo od MSI ruce pryč. Dnes už to neplatí, naopak, u GPU se jejich chladiče dost osvědčily (viz jejjich slavná 970tka a dále), u Amepre měli dokonce nejlepší/nejbezpečnější návrhy PCB. Nebo mezi tim jejich maisntream AM4 boardy kde nejméně škudlili na VRM. Jejich B450tky byly the best deal. Dnes jsou fajn ale to období 2005-14 uuugh ne, a to jsem nezačal mluvit o jejich laptopech.
Hladis: Z velké trojky bylo MSI jednozančně nejhorší. Vyjmenoval jsi snob-end řadu ale pointa byla že mainstream a low-end mělo MSI mizernej. V dobách K7 měli fajn časy, pak v dobách K8 už to začalo skřípad a v Core2 až Haswell době bylo MSI ihmo dole a nebylo o co stát. Mainstream MSI core2 boardy byly už od pohledu ošizené, dokonce jsem se ve své době občas setkal s vyblitými takovými těmi malými kondíky kolem socketu, snad jedinej výrobce co je tam dával elektrolitický a háklivý na teplotu. Možnosti OC a dosažitelná FSB taky horší. Pointa je že když jsi u MSI koupil board za 6K tak ok byl cool, ale u Gigabyte jsi si mohl koupit board za 2K a dosahnul stejnéh nebo lepšího OC než board od MSI za 3K. Pokud jsi nepotřeboval napájet a tahat nad 4Ghz 4-jádra tak ti u GB stačil i ten největší low-end typu P31/P43, G41 a pod as atakoval jsi FSB500. U MSI byl low-end trash a good byl jen snob-end.
Korunu tomu nasadili u Nehalemu kdy u pozdějších biosů s podporou Westmere (u těch kde nasadili ten hack na podporu 2+TB disků) když člověk špatně nastavil timing RAM tak už nepostnul... nikdy. Reset CMOS nepomohl, timingy RAM se ukládaly kamsi jinam co reset nevyresetoval. Jediné řešení bylo sehnat jinej CPU, protože když deska detekovala změnu modelu CPU tak se toto nastavení vyresetovalo a začalo to zase postovat, fakt bomba TVE. Sandy/Ivy doba opět osekané desky, slabší a pískající kaskády, šlabší OC (hlavně u HEDT kde Asus dominoval) u X99 nepodpra RDIMM při osazení Xeonů ačkoliv defakto všude jinde tohle fungovalo, atd, atd, prostě MSI je ugh. Tuhle značku respektuiji jen od pozdních SLOT1 do K7 boardů ale pak tfuj. V GPU stejná story, jejich GF2 až FX byly good. Decentní návrh, čistota výstupů, atd. Pak dlouho žumpa a good byly až od Maxwellu. Vím že je máš rád ale můj názor a zkušenosti jsou takovéto. Období 2005-2014 bylo od MSI ruce pryč. Dnes už to neplatí, naopak, u GPU se jejich chladiče dost osvědčily (viz jejjich slavná 970tka a dále), u Amepre měli dokonce nejlepší/nejbezpečnější návrhy PCB. Nebo mezi tim jejich maisntream AM4 boardy kde nejméně škudlili na VRM. Jejich B450tky byly the best deal. Dnes jsou fajn ale to období 2005-14 uuugh ne, a to jsem nezačal mluvit o jejich laptopech.
- Hladis
- Moderátor

Best DDR to nejsou, best byly myslim Mushkin, OCZ a dobry byli i A-Data. Mam treba ultra rychly A-Data Vitesta 566MHz, coz bylo super na toceni FSB. Dnes takovy rychly moduly uz nikde nesezenes. Ty Corsairy s ledkama se delaly i s shit 400MHz CL3 moduly, nebyl to uplne TOP. TOP mel Corsair Platinum Edition.
MSI v dobe K8 bylo TOP. Pokud jsi nesel po DFI a chtels brutal OC, tak jsi sel do MSI. Ostatni tocit tak vysoko nesly. Jinak samo resim porovnani v high endu, jelikoz co bych dnes delal s nejakym low-endem.
MSI v dobe K8 bylo TOP. Pokud jsi nesel po DFI a chtels brutal OC, tak jsi sel do MSI. Ostatni tocit tak vysoko nesly. Jinak samo resim porovnani v high endu, jelikoz co bych dnes delal s nejakym low-endem.
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Příští víkend jedu na chatu, tak je přivezu a můžeme se domluvit.
Díky
Díky
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak ve svý době člověk měl hluboko do kapsy a vždy jsem bral to co mě stálo co nejméně a předvedlo ten největší výkon po OC. Pro K8 jsem koupil Gigabyte GA-K8NSC-939 a dala FSB320 Mhz, daleko nad stropem jakéhokoliv CPU co do ní šel dát. google říká že launch price bylo 70euro, wow, kam jsme to dnes dospěli...Hladis píše: ↑čtv 23. dub 2026, 11:02 Best DDR to nejsou, best byly myslim Mushkin a dobry byli i A-Data. Mam treba ultra rychly A-Data Vitesta 566MHz, coz bylo super na toceni FSB. Dnes takovy rychly moduly uz nikde nesezenes. Ty Corsairy s ledkama se delaly i s shit 400MHz CL3 moduly, nebyl to uplne TOP. TOP mel Corsair Platinum Edition.
MSI v dobe K8 bylo TOP. Pokud jsi nesel po DFI a chtels brutal OC, tak jsi sel do MSI. Ostatni tocit tak vysoko nesly. Jinak samo resim porovnani v high endu, jelikoz co bych dned delal s nejakym low-endem.![]()
- Hladis
- Moderátor

No ja uz tehda hluboko do kapsy nemel a tak byla nf4 LanParty a v tom 566MHz dual A-Data. Tim odpadl jakykoliv bottleneck krome CPU a slo z toho vyzdimat maximum. Dnes kdyz chces nejaky retro board, tak jdes po TOP boardech a ne po low endu a treba pokud chce nekdo DDR3 board pro Core2, tak urco je nejlepsi sehnat MSI Platinum D3, protoze tam to funguje bez problemu i s vysokym OC. TOP byly Diamond MSI a to byly nejvybavenejsi boardy na trhu, to byl snob end jak vysitej.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Čím více vybavenej board tím více poruchovej, tehdy platilo že nechceš board osazenej tunou extra řadičů, FW a Sata controllerů, PLX či NF PCI-E switchů, atd. Čistej board s decentní kaskádou a minimem extra itnegrovanejch komponent a dobrym OC byla vždy ta cesta a je to tak i dodnes. Hele, proč v dobách K8 či core2 Investovat do snob-endu když kdejakej cheap Gigabyte nabídnul stejné OC a stejnej výkon.
- Hladis
- Moderátor

No nenabidl, s zadnym jinym boardem nez s nf4 LanParty jsi max vykon a score nevytriskal, protoze jen LP mela tak odladeny radic pameti a kdyz jsi mel prachy, tak ses nejakym levnym Gigabytem, ktery se klidne sam zabil pri updatu Biosu, vubec nezabyval. 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

TVE to je argument, to je jako se nezabývat tim že kdejakej A64 3000+ jde vytahnout na 2,6-2,8Ghz když si můžeš rovnou koupit FX55 ne? A když už máš unlocked FXko, tak proč pak řešit OC boardu když máš odemčenej násobič a vymaxovat si jej můžeš i na ňáký VIA desce s nefukčnim PCI/AGP clock lockem. Přiznej si že jsi zbytečně vyhazoval prachy za šaškárny a někdo kdo za to dal ani ne půlku dosahnul obdobnýho výkonu. To byla krása týhle doby, to dnes už bohužel nemáme. Naposledy jsme to měli u HEDT Haswellů.
- janis
- Začátečník

Ty kondíky bych MSI nezazlíval, TEAPO nebo Chemicony KZG řady byly nekvalitním elytem proslulé a tekly na všech značkách, které je používaly. Někdy desku umrtvily (do recapu), někdy s nima běžela dál, ale byla nestabilní. Každopádně to byla vina kondíkářů, ne MSI.
Za co bych ale MSI nakopal do hader, to byl jejich dementní systém značení boardů - MS XXXX (číslo). To mohla dostat STEJNÉ!!! deska s pozměněným návrhem, osazením a hlavně vzájemně nekompatibilním BIOSem - třešničkou na dortu pak byl Live Update, který ten nekompatibilní BIOS naflashoval na nesprávnou desku (podle stejného MS čísla) a bricknul ji, takže jediné řešení byla RMA. Některé BIOS updaty pak MSI ani ke stažení neuveřejňovala a jediným řešením byl právě ten Live Update, který to podělal. Příklad je třeba právě zmiňovaná K8N Neo ve verzi Platinum (MS-7030), K8N Neo V2 H (MS-7030), K8N Neo V (MS-7030), na každou byl jiný BIOS, což ale LU nezohlednil.
Správný BIOS byl totiž spojený s malou kulatou nálepkou na slotu PCI a dvoumístným číslem na ní.
Jinak proti MSI nic nemám, pár fošen od nich jsem měl a žádný vážnější problém nepamatuju.
Za co bych ale MSI nakopal do hader, to byl jejich dementní systém značení boardů - MS XXXX (číslo). To mohla dostat STEJNÉ!!! deska s pozměněným návrhem, osazením a hlavně vzájemně nekompatibilním BIOSem - třešničkou na dortu pak byl Live Update, který ten nekompatibilní BIOS naflashoval na nesprávnou desku (podle stejného MS čísla) a bricknul ji, takže jediné řešení byla RMA. Některé BIOS updaty pak MSI ani ke stažení neuveřejňovala a jediným řešením byl právě ten Live Update, který to podělal. Příklad je třeba právě zmiňovaná K8N Neo ve verzi Platinum (MS-7030), K8N Neo V2 H (MS-7030), K8N Neo V (MS-7030), na každou byl jiný BIOS, což ale LU nezohlednil.
Správný BIOS byl totiž spojený s malou kulatou nálepkou na slotu PCI a dvoumístným číslem na ní.
Jinak proti MSI nic nemám, pár fošen od nich jsem měl a žádný vážnější problém nepamatuju.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano, MSI mělo auto bios updater tool co nedovedl detekovat revize boardu a byl schopnej ti ten board bricknout protože tam poslal špatnej bios, ano, stalo se mi také. 
Btw GB to taky neměl dobrý, sice většina jeho boardů měla dual-bios, ale když se to podělalo tak na 90% to stejně nezabralo protože deska stejně začala načítat obsah toho špatného biosu a pak vytuhla a nepřepnulo se to. člověk musel ručně odletovaqt pin1 na tom vadnym čipu aby se začal načítat ten druhej, fail.
Když už mluvíme o dual-biosech tak peak byl Asrock u X99 desek. dva biosy, přepínaly se switchem, oba socketovaný takže šly easy fyzicky měnit a prohazovat a v biosu byl tool kterej ti zkopírooval obsah z romky 1 do romky 2 bez ohledu na cokoliv jiného. Pomocí téhle desky jsem "oživoval" i jiné desky. Později se ale začaly biosy pouze letovat protože fuck you.
Btw GB to taky neměl dobrý, sice většina jeho boardů měla dual-bios, ale když se to podělalo tak na 90% to stejně nezabralo protože deska stejně začala načítat obsah toho špatného biosu a pak vytuhla a nepřepnulo se to. člověk musel ručně odletovaqt pin1 na tom vadnym čipu aby se začal načítat ten druhej, fail.
Když už mluvíme o dual-biosech tak peak byl Asrock u X99 desek. dva biosy, přepínaly se switchem, oba socketovaný takže šly easy fyzicky měnit a prohazovat a v biosu byl tool kterej ti zkopírooval obsah z romky 1 do romky 2 bez ohledu na cokoliv jiného. Pomocí téhle desky jsem "oživoval" i jiné desky. Později se ale začaly biosy pouze letovat protože fuck you.
- Jey
- Středně pokročilý

Pro mě poslední neshit MSI byl BX Master 6163 pak maximálně nejake redukce pro CPU do slot 1. Jinak na Core2 Duo buď Asus P5Q nebo Gigabyte. Výhoda byla spíše méně přídavných věci, protože se to mohlo pokazit, nefungovat, nebo dělat problémy. Navíc na všechno se musely dat extra ovladače. U Gigabyte pro C2D/C2Q stacila i nejlevnější deska. Sice existovaly tabulky, kolik má která deska fázi napájecí kaskády, ale i ta nejvíc lowend deska utáhla nejvíc žravé a ještě přetaktované 4 jádro. Takže souhlas s DOCem. Spíš u mne nemusí být ok ty paměti, vzal jsem bazar ebay. Až se k tomu dostanu, tak sem nahazu nejaké výsledky nebo založim téma.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Hladis
- Moderátor

No to je argument DOCu, protoze kdokoliv to mysli s K8 vazne, tak na testy bude chtit DFI nf4 LP. Vsichni na nem tehda testovali jako referenci a kazdy tu desku chtel. Kdo tvrdi ze ne , tak keca. Vytahnul jsi s ni z K8 maximum. To schvalne rekni Havlimu, at ty A64 netesti na nf4 LP.
FX byla uz total snobarna a ten se nevyplatil ikdyz clovek prachy mel, ale chtels tehda urcite dvoujadrovy A64 90nm s 1M cache a rozumnym nasobicem. Pretocit co to da s co nej vysledkem a nejvic vykonu celkove si vymacknul prave s LP. Bych nerekl, ze ty budes takovy nepritel ladeni systemu na maximalni potencial, ktery me tu div neukamenoval, kdyz jsem to tocit nechtel
Jinak zalezitost bricknuti desky BIOS update softy z Win byla zalezitost v te dobe rozsirena napric. Gigabyte se bricknul ikdyz tam clovek rval BIOS spravny a prave ty levny Gigabyte 939 desky zadny backup BIOS nemely a jeste ho mely naletovany natvrdo. Nejaky ten Gigabyte board jsem uz kvuli tomu zachranoval.
Jinak zalezitost bricknuti desky BIOS update softy z Win byla zalezitost v te dobe rozsirena napric. Gigabyte se bricknul ikdyz tam clovek rval BIOS spravny a prave ty levny Gigabyte 939 desky zadny backup BIOS nemely a jeste ho mely naletovany natvrdo. Nejaky ten Gigabyte board jsem uz kvuli tomu zachranoval.