Win10 - Obecná diskuze
Moderátor: Loki5567
- mr.qeg
- Začátečník

-
Re: Win10 - Obecná diskuze
Já myslel, že ž jsi přešel na ten Linux, dle vedlejší sekce. Jinak bez ESU účtu můžeš zkusit pogooglit massgrave a Win10 LTSC IoT 2021 
- marek16
- Začátečník

já nevím borci, přijde mi to ujetý, někteří se bojíte MS účtu (nikdo vám nebrání založit ho a nic tam nedávat) a nechcete MS šmírování...
a pak si obratem patchujete explorer neznámým toolem (security risk jak prase, navíc automaticky odklikáváte v defenderu, že dobrý, takže i když ten tool je safe, tak pokud se stane další supply chain attack jako s cpu-z, tak vám to tam patchne rovnou rootkit/trojana), nebo stahujete LTSC odněkud z hlubin internetu (protože normálně se bez licence od MS stáhnout nedá), a tam už může bejt zkompromitovanej celej OS od chvíle instalace. A kolik z vás ten hash kontroluje oproti správné hodnotě?
Jako už jsem viděl hodněkrát ve svým okolí, spousta lidí se "bojí šmírování", nechce účty a naprosto neškodný věci, aby pak stáhli 10 random aplikací co jim "někdo doporučil", a používali rusácký komunikační appky...
normálně si založte účet, zapněte aktualizace, aktualizujte appky pravidelně přes winget a nevymýšlejte blbosti, budete v bezpečí víc
a pak si obratem patchujete explorer neznámým toolem (security risk jak prase, navíc automaticky odklikáváte v defenderu, že dobrý, takže i když ten tool je safe, tak pokud se stane další supply chain attack jako s cpu-z, tak vám to tam patchne rovnou rootkit/trojana), nebo stahujete LTSC odněkud z hlubin internetu (protože normálně se bez licence od MS stáhnout nedá), a tam už může bejt zkompromitovanej celej OS od chvíle instalace. A kolik z vás ten hash kontroluje oproti správné hodnotě?
Jako už jsem viděl hodněkrát ve svým okolí, spousta lidí se "bojí šmírování", nechce účty a naprosto neškodný věci, aby pak stáhli 10 random aplikací co jim "někdo doporučil", a používali rusácký komunikační appky...
normálně si založte účet, zapněte aktualizace, aktualizujte appky pravidelně přes winget a nevymýšlejte blbosti, budete v bezpečí víc
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
Quis custodiet ipsos custodes?
- zombux
- Odborník PCT

- Jey
- Středně pokročilý

Jo, na dvou strojích, NAS a 1 klientská stanice jsem dal Linux Mint. Na zbytku stanic mám W10 a na 1 PC mám W11 na testy, ale ten má spoustu chyb. Teď jsem třeba objevil, že se mi neustále odpojuje (mizí) připojená síťová jednotka, a to úplně bez příčiny. Musím ji opakovaně připojovat, zaškrnutí "připojovat" nepomáhá. Takže i tam proběhne downgrade na W10.
Do těch neoficiálních distribucí (LTSC image někde z netu) se mi nechce jít, stejně jako mám odpor k vytvoření online účtu, protože neexistuje jednotná přehledná správa licencí a MS by si pak do budoucna určitě vynutil jen online přihlašování (které všude propaguje), a to nechci, to je mor. Oproti tomu ESU program je dost drahý, četl jsem 60usd za 1 PC. Licence stála 200kč.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- killerek
- Začátečník

-
Odpojovani sitove jednotky se nestava ani na vsech PC v domene v praci a ani na zadnem domacim PC, tak tam mas neco hodne spatne nebo potuneneho. S timhle sem na Win11 nikdy problem nemel.
MS ucet je nutnost minimalne pro decka na PC/Xboxu, pokud chces udelat smysluplne rodicskou ochranu, kde mas prehled/omezis jim casy nebo aplikace/odfiltrujes web atd. Svuj ucet na PC uz muzes mit lokalni, ale jeden rodicovsky MS ucet stejne potrebujes.
- Jey
- Středně pokročilý

Aha. No já to nijak netunil, tyhle W11 byly nainstalované od výroby. W10, kde je cílová síťová jednotka se pravidelně uspávají. Asi mezitím zmizí ta jednotka. Jako je super ten magic packet (WOL), když člověk klikne na síťový disk a probudí se ta cílová stanice, kde jsou fyzicky umístěné soubory. Ale mizí mi ta jednotka
Furt dávám připojit síťovou jednotku. Jedině nějaký skript, ale na to nemám čas. Asi se W11 zbavím úplně. Asi lepší řešení pro všechny. 
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).