Vyzaduje DP u igpu nekde neco zapnout?

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vyzaduje DP u igpu nekde neco zapnout?

Příspěvek od rodier »

Ahoj,
mam takovej problem.
Tata ma starsi pocitac Dell s intell igpu a odesel mu monitor, tak sem mu tam chtel dat zanovni co jsem mel jako rezervni.
Problem je, ze nechce fungovat.
Zkusil jsem primo DP - DP kabel a nic.. proste monitor hlasi DP no signal found.
Vzhledem k tomu ze do ted mu jelo PC pres VGA, tak jsem si rikal ze mozna ten DP konektor v PC neni funkcni a koupil jsem kabel VGA (igpu) > DP (monitor) a proste zase nic.
Kdyz monitor zkusim u sebe na PC tak funguje perfektne.
Cim to muze byt? Je potreba nekde neco v biosu zapnout?

Diky
Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vyzaduje DP u igpu nekde neco zapnout?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Spíš než zapnout zkontrolovat že to neni vypnutý. Integrovaná grafika se v biosu dá vypnout. Jo a taky zkontrolovat co je tam za CPU. Ne všechny modely maj integrovanou grafiku funkční.

Jo a redukce VGA na DP prakticky neexistuje, naopak ano z DP na VGA těch je hodně a jsou cheap, ale nejde jí použít obousměrně. Tohle neni DVI-I na VGA nebo HDMI/DVI kde šlo redukce použít libovolně protože signál byl stejnej jen se měnil fyzickej konektor. Ale konvertovat cokoliv z VGA potřebuje aktivní převodníky co maj typicky externí napájení a nejsou vůbec cheap, pochybuji že jsi koupil něco takového.

Pokud máš možnost PC ještě stále rozpostovat, tak si taky napřed v device manageru zkontroluj že tam ta integrovaná grafika opravdu je.
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

A odešel opravdu ten VGA monitor? Má ten komp beeper (popř. zapojit) a pípne to aspoň?
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

Ahoj,
Na igpu to bezi celou dobu. VGA konektor otestovan na 3. monitoru a funkcni :( takze proste nechapu proc ten 2. monitor nefacha
kabel jsem bral tento:
https://www.alza.cz/alzapower-core-disp ... 584771.htm

Vga zapojuju do PC, DP do monitoru.. tim to ale asi nebude. Kdyz ani s DP-DP kabelem se monitor nezapne.
Leda by ten kabel byl nekompatibilni a zaroven na tom pocitaci nefungoval DP konektor.

TLDR:
Mam monitor s DP. Na mem PC funguje, u otce na DP-DP nefunguje. Pres prevodku VGA (pc) > DP (monitor) taky ne.
Jiny monitor pres VGA konektor v PC funguje.
Obrázek
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

rodier píše: pon 6. črc 2026, 15:26 kabel jsem bral tento:
https://www.alza.cz/alzapower-core-disp ... 584771.htm
Bez okolností, zmíněná redukce je na propoj z DP (zdroj, tedy PC) na VGA (monitor) nikoliv obráceně.
Naposledy upravil(a) Mafian277198 dne pon 6. črc 2026, 15:49, celkem upraveno 1 x.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

TAK VY RESENO
V Biosu sem vypnul fastboot a grafika si nejak nadetekovala vstup na DP :) a DP-DP uz jelo.
Diky moc vsem
Obrázek
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Co konkrétně je to za Dell? Co se stane když zapojíš monitor do VGA a po naběhnutí systému zapojíš druhý monitor do DP?

Proč se ptam: nedávno jsem řešil jeden starsi Dell USFF, který špatně detekoval cokoliv v DP, ale neměl problém s VGA nebo s kombinací VGA + DP. Kvůli chybě v BIOSu tím pádem vůbec nepostnul (kdyz bylo jen DP) Po update BIOSu funguje jak má

Edit: než jsem to dopsal tak máš vyřešeno, no nic :D
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“