Zaklínač 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaklínač 3

Příspěvek od HEAD »

Zkousel si Lukefz mod nebo Lossless Scaling na frame gen?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Nezkoušel, ale dokud to nezprovozním na telce tak je to asi fuk, každopádně už jsem o tom slyšel. Máš s tím nějakou zkušenost? Funguje to i s VRR?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Oboje by melo fungovat vsude.VRR nevim.Lukefz by melo byt kvalitnejsi.
Rimmsi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rimmsi »

Zkus vypnout VRR, na OLED TV obcas umi zlobit.
Mac Pro 7.1 | Xeon W3235 | RX 6900XT | 96GB Ram | Apple SSD 2TB | Samsung 970 Pro 1TB | Micron 9200 Pro 7,6TB | 2x Samsung 850 Pro 1TB | Sonnet Fusion M.2 2x4 | Sonnet Allegro USB 3.2 | LG C3 OLED | BOSE Companion 5 | Windows 10 Enterprise LTSC
Apple MacBook Pro Retina 15,4 Mid 2015 | i7 4770HQ | | Intel Iris Pro 5200 | 16GB Ram | Samsung ssPolaris 1TB
IBM T60 | UXGA AFFS | T7600 | ATi X1400 | Samsung 3GB | Intel 535 240GB
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Tak se mi to povedlo pěkně odladit, snížil jsem nastavení krom textur a částic z vysoké+ na vysoké, full RT s globálním nasvícením na výkon a FSR výkon + doostření přes ovladače. Na hře je samozřejmě poznat, že už má nějakých 10 let, polygonů by to sneslo víc, každopádně RT je game changer a je radost si to zahrát v takové kvalitě po letech.

Povedlo se mi také eliminovat občasný stutter jednoduše tak, že hraju s vsync na 60hz bez enhanced sync (fast sync) a jen přes ovladače jsem ještě zapl rychlou odezvu, takže je to někde mezi klasickým VS a fast sync, hra mi za celou dobu hraní (asi 10h) s tímto nastavení ani jednou nespadla a eliminovalo to chyby s fyzikou, kdy sebou třeba trhá plášť, anebo se kepně třepou uši jako posedlé :D

Je to CPU i GPU heavy, ryzen 3D bude na hraní s RT minimum, grafiku jsem musel OCnout s 390W limitem abych měl rezervu a pod 60 to jde opravdu výjimečně a stejně to vychytá freesync.

Pro test doporučuji lokaci bažin jak bydlela Baronova žena, když si tu hru stabilizujete tady, tak jinde už asi problém nebude.

Hra mě znovu pořádně chytla a jediné co mi tam chybí je framegen, asi bych víc preferoval 120hz na oledě s ovladačem, ale co už. Hrát to bez VRR nehodlám.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Na steamu je ted sleva na vsechny zaklinace 90%.Vsechny 3 hry ted dohromady vyjdou na nakych 7euro.Jen do 22.5
OverMD299
Nováček
Nováček

Příspěvek od OverMD299 »

Díky, využiju! Hodně slušná sleva.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Zapne to občas ještě někdo? Hraju to poprvý s Redux modem a RT na ultra.

Zkoušel jsem čachrovat s AA/upscalem a protože jsem celou dobu "implicitně" věřil, že DLSS musí být to nejlepší, tak až teď jsem se docela překvapil, když jsem vyzkoušel TAAU s dynamickým škálováním (tj. využil jsem i to "U" u toho jejich TAA) na 75 fps...

Přijde mi, že TAAU má nejlepší obraz, neojstřejší, zejména ve vegataci, než ostatní "vendor" upscalery... má někdo podobnou zkušenost?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Za měsíc vyjde W3: Remastered - seznam změn:
https://x.com/thewitcher/status/2092341969720615032
Upgraded visuals
Enhanced combat
Improved traversal and movement
Revamped mount handling
Improved monster behaviors
Revamped skill tree
Transmogrification
Expanded photo mode
New combat finishers
Cross-platform mods
Immersive meditation
Refined animations
New quest tracking
UI improvements
Looting rework
Refreshed motion blur
New accessibility features
Updated textures
Foliage shading rework
Tutorial modernization
HDR improvements
GTAO (ground truth ambient occlusion, not Grand Theft Auto Online)
Improved menu navigation
Ray tracing improvements
Global lighting rework
New shading model
Subsurface scattering
New tone mapper
PlayStation 5 Pro support
Xbox Play Anywhere support
Nintendo Switch 2 exclusive features
Nvidia DLSS 4.5
AMD FSR 4
Intel XESS 2.0
Path tracing on PC
Ray reconstruction on PC
Ray traced hair
Native DX12
Rendering parallelization
Na jednu stranu (99%) mám radost, že na té hře pořád pracujou, na druhou (1%) mohli trochu zapracovat na tom modelu Geralta a toho jeho armoru - tam už je ten věk docela poznat :)
Každopádně je to asi nejlíp podporovaná hra v historii a CDPR má moje peníze jistý za cokoliv co vydá, těším se na DLC :)
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nebyl nahodou next gen patch uz tak trochu remaster?Ale bude to zadarmo a tak se nezlobim.Ale jsem zvedavej jak to pobezi.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Konecne muzu dat prvni pruchod na PS5 :mrgreen:

Jinak remaster budou mit zdarma vcetne DLC i ti, kteri maji zakladni verzi hry.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Vypada to moc fajn, ale nejdulezitejsi je imho nativni DX12 implementace a render paralelizace. Co vim, ta aktualni next-gen verze ma jen naroubovane DX12 veci pres nejakou "translation layer", coz je mezikrok navic, ktery vykonu nijak nepomaha. Doufal jsem, ze s releasem noveho DLC by snad tohle mohli vyresit a udelat nejake technicke upgrady, ale tohle urcite predcilo ocekavani. Jsem zvedavy, jestli integrovali nejnovejsi verzi HDRP texture packu od Halka Hogana, nebo borec jeste najde neco, co tam separatne vytuni v HDRP verzi pro remaster. :-D

No a gameplay upgrady jako lepsi combat, chovani monster, nove animace, prepracovany skill tree, to je uz tresnicka na dortu. W3 jsem projel kdysi jen jednou opozdene na RTX 2080 a 27" 1440p monitoru s par modama, kdy mi cela hra vcetne obou DLC zabrala 143 hodin. Asi si to pristi rok dam uplne od zacatku.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tady je rovnou i cely clanek od CDP:
https://www.cdprojektred.com/en/blog/19 ... the-making
Sublive
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sublive »

Sobo píše: stř 26. srp 2026, 09:06 Vypada to moc fajn, ale nejdulezitejsi je imho nativni DX12 implementace a render paralelizace. Co vim, ta aktualni next-gen verze ma jen naroubovane DX12 veci pres nejakou "translation layer", coz je mezikrok navic, ktery vykonu nijak nepomaha. Doufal jsem, ze s releasem noveho DLC by snad tohle mohli vyresit a udelat nejake technicke upgrady, ale tohle urcite predcilo ocekavani. Jsem zvedavy, jestli integrovali nejnovejsi verzi HDRP texture packu od Halka Hogana, nebo borec jeste najde neco, co tam separatne vytuni v HDRP verzi pro remaster. :-D

No a gameplay upgrady jako lepsi combat, chovani monster, nove animace, prepracovany skill tree, to je uz tresnicka na dortu. W3 jsem projel kdysi jen jednou opozdene na RTX 2080 a 27" 1440p monitoru s par modama, kdy mi cela hra vcetne obou DLC zabrala 143 hodin. Asi si to pristi rok dam uplne od zacatku.

Taky mě na tom nejvíc zajímá právě ta technická stránka. Pokud se opravdu podaří pořádně využít DX12 a paralelizaci renderingu, může to být ve výsledku znát víc než samotné grafické vylepšení. Přesně takový upgrade bych u remasteru čekal.

A pokud k tomu ještě přidají lepší combat, animace a upravený skill tree, tak už to nebude jen „hezčí Witcher 3“, ale docela důvod si to celé projet znovu. :D
Zajímám se o sportovní analytiku a předpovědi. Aktuální události a platforma: https://mostbet1hu.bet.
_marduk_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _marduk_ »

Ten nextgen update nebol z hľadiska výkonu moc ok, na dx12 microstuttering na 6700Xt, trošku sa to zlepšilo pri behu na dx11, ale potom odpadli všetky
vylepšenia nextgen remasteru - takže v podstate zbytočné
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“