AMD Radeon RX 9070 (XT) - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
GaGy
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon RX 9070 (XT) - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od GaGy »

Mě nezajímají troubové jako jsi ty a nemusíš na to reagovat. Já to tu dávám i pro ostatní.
Já sem s Radeonem naprosto spokojený, vše co potřebuji mi funguje skvěle a pokud sem měl doma Nvidii tak sem žádný přínos pro mé využití navíc neviděl. Tak šup šup prodej Radeon a utíkej k zeleným.
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │Lian Li LANCOOL 217 │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

AllowedCry píše: stř 2. zář 2026, 10:03 Mě zase nezajímají tyhle debilní kecy, ala rádoby omluvy pro naprosto dementní a nefungující SW podporu. AMD FG ve funkční podobě uvedlo v době rdna3 a já ji směle používal u některých her a byl s tím spokojený, potom po downgrade z XTX na XT jsem nucen dělat nějaké workaroundy, aby se to vůbec dalo používat, vědět to, tak si milerád za nvidii připlatím, protože jsem už unavený z betatestování radeon produktů.

Nvidia si může napařit ceny jak vysoko chce, protože nemá absolutně žádnou konkurenci. AMD redstone stále není kompletní a to co je, tak není funkční, anebo si to člověk zapne jen v jedné hře.
Než je přechválíš tak tě upozornim že od vydání Blacklwellů má NV období nejhorších driverů a nejvíce SW problémů za svou historii, snad od doby Rivy TNT2. Zaartefaktěné forcování AF v některých titulech rovněž nikdy neopravili, jen tak pro příklad. Vzhledem k tomu že FG na RDNA4 je stále bad a na RDNA3 fungovalo tak nezbejvá než konstatovat že to asi bude HW problém na kterej se jim nedaří najít SW řešení, tak.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

@gagy Co tady prosimtě dáváš pro ostatní? Že umíš pohnout posuvníčkem v ovladačích do mínusu a jakože voala efektivita jako prase? Do tvé milované značky se kope napříč HW světem naprosto oprávněně a to prosím jen chceme funkce, které nám AMD slibuje už roky. Tvoje patetické chování v radeon tématech je k smíchu.
Zaartefaktěné forcování AF v některých titulech rovněž nikdy neopravili, jen tak pro příklad
Vynucování AF u AMD pro jistotu nefungovalo pořádně nikdy, takže tohle vážně jako argument neberu + rdna4 mělo taky své porodní bolesti co se ovladačů týče.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Ano přesně si to trefil že umím posunout posuvníkem do mínusu ,kde se dnes posouvá vlastně většina dnešního HW.
Dal sem tu příspěvek že hrát ty karty nad 300W je naprostá zbytečnost ,protože výkon stoupne o prd a spotřeba letí nahoru. To byla celá myšlenka mého postu a že jsem v spokojený.
Já myslím že Nvidia je vyhypovaná jako Jabko. :wink: napříč světem. V mém okolí většina lidí měla Radeon kvůli poměru cena výkon a nějak stížnosti od lidí neslyším. Beru běžné domácí usery co zapnou hru a hrajou.
Samozřejmě pak jsou tu profíci jako ty kteří tu měří s lupou 300x zoomnutý obraz a řeší každou nefunkční blbinu, nicméně poslední ovladače od Nvidie taky slušně haprujou.
Já zapnu hru, nastavím jí tak aby se dobře hýbala a pokud dělá nějaké nastavení problémy tak ho zase vypnu. Sem stará škola která nějak detaily neřeší, holt kdo hrával Quake2 nebo Shadow Warrior chápe. Důležitější bylo že hra byla zábavná.
Grafiku pro pracovní účely nepoužívám, kdyby tomu bylo naopak a potřeboval bych funkce od nVidia tak bych neměl problém si jí pořídit ale vzhledem k tomu že jsem měl doma za poslední dobu 3x 5080 a rozdíl proti nynější kartě sem ve hrách které hraju neviděl tak nemám absolutní důvod jít ke konkurenci.
Můžeš mě označovat za milovníka Radeonek kolik chceš ,ale pro mě je důležitý poměr cena a výkon v tom co používám a proto píšu že pro mě 5080 větší hodnotu jak 25K nemá. Toť vše.
Pro tvůj klid v duši ano Nvidia je lepší.
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │Lian Li LANCOOL 217 │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Quake 2 jsem jako malej na PS1 hrál, pointa je kde? :?
Samozřejmě pak jsou tu profíci jako ty kteří tu měří s lupou 300x zoomnutý obraz a řeší každou nefunkční blbinu
Jedna ze základních funkcí grafiky není blbina, je to jedna z funkcí, která kdyby neexistovala, tak pro mě AMD není volbou. Pokud máš nějakou vadu očí, nevím proč se vyjadřuješ k něčemu co nevidíš. Ten zpomalený obraz a zoom je přesně pro slepejše jako jsi ty, reálně pokud při hraní nejsi schopen vnímat tearing a nekonzistentní generování snímků (trhání) tak nevím proč se k tomu tady vůbec vyjadřuješ, jsme na pctf, ne na bfu dojmologie foru.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Nemůžu vidět co nepoužívám. Raději než FG si snížím detaily ve hře. FG je max pro nějaké singl games na tv.
A už na mě prosím dále nereaguj, jsi mi nesympatický a nechci s tebou vést další diskuzi. Děkuji
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Srovnávat všechny chybějící a nefunkční fičury u AMD bylo myslím validní v době, kdy byl mezi 9070XT/5070TI minimální rozdíl v ceně.

Což se teď prostě neděje. Pravdou ovšem je, že z RedStone zbyla jen hoax prezentace, základní upscaling jakš takš drží krok, ale na zbytek se AMD prostě nechytá.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@gagy Vyjadřovat se k něčemu co nepoužívám, podpořit to use case dojmologií a tvářit se u toho jak jsi jakože nad věcí. Je mi to nesypatické a mám potřebu na takové hlody reagovat, nepiš prosím takové nesmysly. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“