Zbrusu nový HDD... Ale 4 roky starý (!) (4 roky jen ležel ve skladu - problém nebo ne)?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- CyberDeath
- Začátečník

Re: Zbrusu nový HDD... Ale 4 roky starý (!) (4 roky jen ležel ve skladu - problém nebo ne)?
Krásně tiché jsou 2.5" 5tb Seagate... Mam je v nasu a i když nejsou uspane a běží na ně zápis musím dát hlavu úplně k němu abych poznal že běží. (a to je silně diravy case bez jakýchkoliv odhlucnujicich prvků). V obýváku za stolkem s televizi nikdo neví ani v noci že běží 
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W -> Endeavour OS - Hyprland
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - MangoVC
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W -> Win 11 Hell
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 2x8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN -> ZimaOS
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - MangoVC
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W -> Win 11 Hell
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 2x8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN -> ZimaOS
- RayeR
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zbrusu nový HDD... Ale 4 roky starý (!) (4 roky jen ležel ve skladu - problém nebo ne)?
BTW rikal jsem si, ze bych si tu Toshibu koupil jeste jednu, ale od jara, kdy sem kupoval v Suntechu za 4900, tak uz stoji pres 7000, to je docela mazec za pul roku a pritom jen pouhe 4TB, to uz snad dnes bezny uzivatel ani datacentra nechteji 
- Jey
- Středně pokročilý

Mě by zajímalo jak to dopadlo a jak to nakonec vyřešil. Ale protože se kvůli tomu na fóru registroval, nelze nutně jeho přítomnost na fóru ještě někdy očekávat.
Co jsem koupil ten 16TB IronWolf, tak taky rozhodně není tichý. Rychlost 7200rpm. Hlučnost 26dB. Je tam snad 10 ploten. Co jsem si tak říkal, že kdybych to montoval do kejsu, který je na stole, tak to (chroupání) fakt nevydržím a velmi vzápětí půjde zpátky na zem. Naštěstí jsem to kupoval jako disk do NASu a ten je vedle ve skříni. :-) Hlavně že je vcelku rychlý.
Pokud se ten Toshiba disk skladoval ve stabilním prostředí, tj. teplota vlhkost tak není o čem, zapojit a provozovat. Samozřejmě nějaký mikročas mu ty 4 roky uberou. Tak se dvakrát pokřižovat, očoudit místnost kadidlem, přidat trochu spirituality.. testů nejspíš ani moc netřeba, pokud má ještě čistý SMART. Vždyť i ve skladech prodejců se ty disky skladují roky.
Co jsem koupil ten 16TB IronWolf, tak taky rozhodně není tichý. Rychlost 7200rpm. Hlučnost 26dB. Je tam snad 10 ploten. Co jsem si tak říkal, že kdybych to montoval do kejsu, který je na stole, tak to (chroupání) fakt nevydržím a velmi vzápětí půjde zpátky na zem. Naštěstí jsem to kupoval jako disk do NASu a ten je vedle ve skříni. :-) Hlavně že je vcelku rychlý.
Pokud se ten Toshiba disk skladoval ve stabilním prostředí, tj. teplota vlhkost tak není o čem, zapojit a provozovat. Samozřejmě nějaký mikročas mu ty 4 roky uberou. Tak se dvakrát pokřižovat, očoudit místnost kadidlem, přidat trochu spirituality.. testů nejspíš ani moc netřeba, pokud má ještě čistý SMART. Vždyť i ve skladech prodejců se ty disky skladují roky.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).