Každopádne tak ako píšeš 5080 Msi trio po undervolte - tichšiu kartu som asi nikdy nemal, čo ma riadne prekvapilo na to aka je ľahka a pocitovo pôsobi ako neaka stredna ale low end trieda typu gainward phoenix
GeForce RTX 5080 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
Re: GeForce RTX 5080 - info, recenze, zkušenosti
Radek prinesiem ti naspať tú Msi trio?
No prekvapil si ma s tou astralkou teraz.
Každopádne tak ako píšeš 5080 Msi trio po undervolte - tichšiu kartu som asi nikdy nemal, čo ma riadne prekvapilo na to aka je ľahka a pocitovo pôsobi ako neaka stredna ale low end trieda typu gainward phoenix
, no teplotami sa jej maximálne približovala 4090 Gigabyte gaming po undervolte , tá bola tiež velmi ticha
ale tá bola snaď 2x ťažšia a hrubšia
- satanicek666
- Začátečník

robota a zivot
ako pise Docent
AMD 9800x3d 5,3Ghz CO-40 = NOCTUA d15 G2= MSI B850 Tomahawk = KINGSTON 64gb 6000mhz cl30 = MSI 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + 2x M2 WD 850x 2tb + 2x SATA 850 evo 1tb = LIAN LI 217 black = Fany: 3x NOCTUA a14x25 G2-in + 3x NOCTUA a14x25r G2-out + 3x NOCTUA a12x25 G2-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: LOGI g915 tkl + LOGI g pro wire + LOGI g440 hard + XBOX Wire Controller = Audio: TOPPING dx5 II = MACKIE mr524 = MEZE 99 classic V2
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Kdyby jenom SW. Pár z nich na sobě mělo plastový fólie, u pár jinejch některý chyběly. Vůbec bych se nedivil kdyby ňáká časem pošla a po rozebrání se zjistilo že tam někde zůstaly plastový ochraný fólie třeba na thermal padech co měly chladit mosfety třeba. Taky z těch 5090 co už jsem musel přepastovávat protože trpěly na hotspoty tak většina byly Astraly, ač se honosili že astraly maj mít TPM? Hmm? Nuo v praxi jsem tam našel věci typu bordel, konkrétně zrnko písku nebo jiného tvrdé věci na jádře. Bylo dost tvrdé aby samo sebe vrylo do mědi chladiče tak že tam zůstala díra. Nuo a kolem něj logicky byl horší přítlak a právě tam to vyschlo. Vydloubul jsem ho, chladič očistil, nasadil nový PTM a karta je zas happy ale TVE fakt quality-chek při výrobě tam byl nulovej.
- radekhgt
- Začátečník

Nové info... Dnes dorazila AORUS Master
a ta karta je na uplne inej úrovni jak Astral. Ešte som spravil zopár testov na Astrale a potom hodil do skrine Gigabyte.
Kartam som spravil maximálne možné OC ktoré prešlo cez 3DMark (Steel Namod) a potom prebehol TimeSpy benchmark
1obr - Gigabyte, 2obr - Asus (vsimnite si hotspot u Asusu
)

Druhy test bolo par minút v CP2077 (pozrite teploty a RPM, obe karty bezali na P-Biose)

Co dodať, bey bey Asus
Kartam som spravil maximálne možné OC ktoré prešlo cez 3DMark (Steel Namod) a potom prebehol TimeSpy benchmark
1obr - Gigabyte, 2obr - Asus (vsimnite si hotspot u Asusu

Druhy test bolo par minút v CP2077 (pozrite teploty a RPM, obe karty bezali na P-Biose)

Co dodať, bey bey Asus
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2