Obrácená ramka

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
jvc
Nováček
Nováček

Obrácená ramka

Příspěvek od jvc »

Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic :( .Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmm.. sem jednou nedorazil ramku do banku a odpalil jsem tim cely pametovy blok na desce...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Obrácená ramka

Příspěvek od TomV »

jvc píše:Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic :( .Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
No když tam nejede ani jiná paměť, tak jsi odpálil desku. Gratuluju. Až do teď jsem si myslel, že konektory a patice v PC jsou dostatečně blbovzdorné; dík, žes mě vyvedl z omylu... :roll: Už vím, proč se plombují kejsy PC sestav...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jvc píše:Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic :( .Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
No takže poslední záchrana (pomůže ale jen jestli není deska dead):
1. vyndej všechnu ramku z desky
2. vyresetuj CMOS
3. zapni kompl - BEZ RAMky
4. vraz tam robrou RAMku, tj. ne tu cos tam narval naopak
5. vyresetuj CMOS
6. pomodli se a zapni to

PS: tomu ze to tam slo lehce neverim

to ICE: tak to je kruty, tim zes to jen nedotlacil, to se Ti muselo podarit nechat v lufte zrovna ty pin(y) kterejma vede ground.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ramka je z nejvetsi pravdebodobnosti v pytli, ale kdyz budes mit hodne stesti, mozna to odnesla jen ona a nebo jen jeden slot. Jednou jsem to uz videl (nechapu jak to tam nekdo muze narvat), ramka KO, pametovej slot vyhorelej, ale ostatni sloty bezely jakoby nic.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:PS: tomu ze to tam slo lehce neverim
No já na to taky koukám jako vejr... DDR modul má jeden key-pin, SDR dokonce dva... :? To tam nemůže jít ani těžce, natož pak "lehoučce"...

Nicméně tomu paměťovému řadiči na tý desce bych moc šancí nedával. Jestli to byla nějaká lepší deska s podporou duálu (otevírá se mi kudla v kapse... :twisted:), tak je možnost, že by mohl aspoň jeden z kanálů fungovat. Bohužel to tazatel moc nekonkretizoval...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Tak to teda čumim, jak se tohle může někomu povést :shock: . To tam tu ramku musel rvat kladivem, proto mu to šlo tak lehce. :lol: :lol:
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
nanami
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nanami »

pavel.minarik píše:
No takže poslední záchrana (pomůže ale jen jestli není deska dead):
1. vyndej všechnu ramku z desky
2. vyresetuj CMOS
3. zapni kompl - BEZ RAMky
4. vraz tam robrou RAMku, tj. ne tu cos tam narval naopak
5. vyresetuj CMOS
6. pomodli se a zapni to

PS: tomu ze to tam slo lehce neverim

to ICE: tak to je kruty, tim zes to jen nedotlacil, to se Ti muselo podarit nechat v lufte zrovna ty pin(y) kterejma vede ground.
mozna by blo fajn tam dat este pred 4 vypni koml
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Borg píše:Tak to teda čumim, jak se tohle může někomu povést :shock: . To tam tu ramku musel rvat kladivem, proto mu to šlo tak lehce. :lol: :lol:
Souhlas. RAMka tam jde dát ztuha ikdyž se davá správně, takže že by tam šla obráceně a ještě lehce........
...ledaže bys ji nedocvak
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Tak ono je lehce a ''lehce'' :lol:
takže chudinka paměť
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

me by spis zajimalo, jak to dopadlo :)
PC-PC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PC-PC »

Ha, tak asi vim proc mi jde 64MB DIMM jen na 32MB, zel uz to nejde na 100% vykon at delam co delam. Takze jsem mel stesti :lol: :-D
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

lidi vy jste blazni fakt jsem necekal ze to nekdo dokaze otocit :D ted uz jsenom ten tacek na kafe (cdrom ) :)))
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“