Obrácená ramka
Moderátor: L4mka
- jvc
- Nováček

-
Obrácená ramka
Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic
.Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Obrácená ramka
No když tam nejede ani jiná paměť, tak jsi odpálil desku. Gratuluju. Až do teď jsem si myslel, že konektory a patice v PC jsou dostatečně blbovzdorné; dík, žes mě vyvedl z omylu...jvc píše:Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic.Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No takže poslední záchrana (pomůže ale jen jestli není deska dead):jvc píše:Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic.Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
1. vyndej všechnu ramku z desky
2. vyresetuj CMOS
3. zapni kompl - BEZ RAMky
4. vraz tam robrou RAMku, tj. ne tu cos tam narval naopak
5. vyresetuj CMOS
6. pomodli se a zapni to
PS: tomu ze to tam slo lehce neverim
to ICE: tak to je kruty, tim zes to jen nedotlacil, to se Ti muselo podarit nechat v lufte zrovna ty pin(y) kterejma vede ground.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Ramka je z nejvetsi pravdebodobnosti v pytli, ale kdyz budes mit hodne stesti, mozna to odnesla jen ona a nebo jen jeden slot. Jednou jsem to uz videl (nechapu jak to tam nekdo muze narvat), ramka KO, pametovej slot vyhorelej, ale ostatni sloty bezely jakoby nic.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No já na to taky koukám jako vejr... DDR modul má jeden key-pin, SDR dokonce dva...pavel.minarik píše:PS: tomu ze to tam slo lehce neverim
Nicméně tomu paměťovému řadiči na tý desce bych moc šancí nedával. Jestli to byla nějaká lepší deska s podporou duálu (otevírá se mi kudla v kapse...
The problem has been eaten.

- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to teda čumim, jak se tohle může někomu povést
. To tam tu ramku musel rvat kladivem, proto mu to šlo tak lehce.

CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- nanami
- Začátečník

mozna by blo fajn tam dat este pred 4 vypni komlpavel.minarik píše:No takže poslední záchrana (pomůže ale jen jestli není deska dead):jvc píše:Hodil sem do komplu ramku naopak,šla tam docela lehoučce tak sem si myslel že je vše v pohodě, zapnul sem kompl a nic.Pak ke mě přišel kamoš a ramku obrátil, ale nic už nejelo, zkusil cmos, jinou ramku ale nic.Nevíte co s tim,popř co sem mohl odpálit?
1. vyndej všechnu ramku z desky
2. vyresetuj CMOS
3. zapni kompl - BEZ RAMky
4. vraz tam robrou RAMku, tj. ne tu cos tam narval naopak
5. vyresetuj CMOS
6. pomodli se a zapni to
PS: tomu ze to tam slo lehce neverim
to ICE: tak to je kruty, tim zes to jen nedotlacil, to se Ti muselo podarit nechat v lufte zrovna ty pin(y) kterejma vede ground.
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

- Boin
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- PC-PC
- Nováček

-