-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

storm007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: -!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-

Příspěvek od storm007 »

Krteq píše:Vypadá to, že odešly paměti. Zkus ještě profouknout chladič od prachu a pokud to nepomůže a je ještě v záruce, reklamuj.
Tím máš na mysli paměti jako ramku nebo pameti na grafice :D

Ale je zajimavy ze na starym monitoru CRT 17 to nedela
GrEaTwArRiOr
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Na grafice.

Používáš na LCD i CRT stejné rozlišení ?
Goldnoob team proud member!
storm007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm007 »

Thellwin píše:Na grafice.

Používáš na LCD i CRT stejné rozlišení ?
na LCD 1920-1080

na CRT 1024-768

PC bylo pouzivano i na LCD 22" 1680-1050 a tamto delalo taky, ale jen obcas a jen u nekterych her, tady na samsungu je to castejsi a cary se objevi i ve winech, je mozny ze by full HD grafka nestihala, pritom rozliseni zvlada vetsi..
CRT uz nepouzivam.. Jde to nejak poznat kdyz mi odesli pameti, kvuli reklamaci.
GrEaTwArRiOr
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Když použiješ na tom LCD nějaké nízké rozlišení, tak to dělá taky ? Připadá mi, že to má problém s vyšším rozlišením.

Když jim na reklamačním popíšeš co a v jakém nastavení to dělá, tak by to snad mělo projít. Hlavně pokud se problém objevuje často.
Goldnoob team proud member!
storm007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm007 »

Thellwin píše:Když použiješ na tom LCD nějaké nízké rozlišení, tak to dělá taky ? Připadá mi, že to má problém s vyšším rozlišením.

Když jim na reklamačním popíšeš co a v jakém nastavení to dělá, tak by to snad mělo projít. Hlavně pokud se problém objevuje často.
Nejdřiv podtřebuju zjistit podoprovany rozlišeni aby mi monitor nezhas..

Jeste me napadlo koupit dvi kabel, u toho byl jen d-sub :o, ale nevim jestli to bude mit vyznam, kabel je napojenej na redukci dvi-> d-sub
GrEaTwArRiOr
Malignus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malignus »

Ahoj.

Mám rok a půl starou "Sapphire ATI Radeon X1950Pro (Catalyst 7.7 dodaný výrobcem společně s VGA) AGP 8x" a mám problém.

Při hraní gamesek od LucasArts (např.: EaW nebo KotOR) se mi stává, že po nějaké době (30 minut až 2 hodiny) mi začne blbnout karta (VPU Recover). Buď se začne gamesa sekat, nebo na pár vteřin jakoby zamrzne a pak jede dál (případně zčerná monitor) nebo zamrzne úplně a pak musím použít restart (natvrdo) nebo spadne do systému.

V jiných gamesách blbne taky, ale není to tak strašné, například: trhání po nějaké době při větších přestřelkách v Doom 3. Ale třeba v Morrowindu GOTY mám zapnutý všechny grafický efekty a ostatní na maximnum a jede úplně bez problému. A úplné vypnutí AA a AF vůbec nepomáhá. Občas se seká grafika i při brouzdání na netu.

Dále mám problém při startu PC, kdy mám jen černou obrazovku, která střídavě nabíhá a nenabíhá. První co se mi zobrazí je až obrazovka Winu. Dále mi odešel na kartě port HDMI a redukce (HDMI/VGA), která k němu byla připojená, ale to je asi jen detail... :?:

Konfigurace PC:
Zdroj: Fortron 450W
MB: ASUS A7V8X-X
CPU: AMD Athlon XP 2400+
RAM: OCZ 2x1024MB PC3200
VGA: Sapphire ATI Radeon X1950Pro AGP 8x (Catalyst 7.7) Přetaktovaná v CCC (klidová teplota 65°C, +/- 4°C)
HDD: WD Caviar XL 80GB
Monitor: Hyundai ImageQuest Q790 Silver

Nastavení KotOR:
1024x768x85Hz
Shadows = Disabled
Grass = Disabled (doporučeno)
AA = 6x
AF = 8x (HQ AF)
Frame Buffer Effects = Disabled
Soft Shadows = Disabled (doporučeno výrobcem = Bioware)
V Sync = Enabled
Disable Vortex Buffer Effects = 1

Poradí, prosím, někdo, kde je problém a jak se ho zbavit? Předem díky. :D
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Jestli to driv nedelala, tak bude pravdepobne treba vycistit grafiku od prachu a mozna i dat novou termalni pastu mezi chladic a graficke jadro. Muzes zkusit zmerit teploty v gpu-z a jestli grafika nema cidlo, tak opatrne sahni na chladic a taky se podivej jestli se toci vetrak.
Malignus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malignus »

Díky. Mrknu se na to. :-)
moerty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

asi problém s grafikou X1950PRO

Příspěvek od moerty »

Zdravím, asi před dvěma dny mě znenadání přestal jít signál z grafické karty do monitoru. Po opětovném zapnutí pc svítí na pcb grafické karty červená dioda(ta u napájecího konektoru PCI-E). Další den ráno se karta probudila k životu a dioda pohasla. Vše bylo v pořádku zhruba do pozdního večera, kdy při nic nedělání ve winech monitor opět zčernal. Dioda na grafice se rozsvítila. Po pár pokusech vypnutí a zapnutí pc jsem vypojil mechaniku, poté se počítač opět rozjel. Nicméně původně jsem myslel, že odešla grafika, ale teď po tom co se stalo jsem začal podezřívat zdroj. Proto píšu sem a prosím o radu v čem by mohl být problém, než udělám nějakou blbost a koupím třeba nový zdroj. I když se mi těžko chce uvěřit, že by to ten zdroj nedával.

Sestava:
E2160@200->290(2610Mhz)
deska Gigabyte P35-DS3
2x1GB DDR2 Ram
Ati X1950 PRO
2 disky
1 vypalovacka
1 ventilátor navíc
400W zdroj, Fortron FSP400-PNF asi 4 roky starý

Kromě cpu, nic nenataktováno. Na grafice chladič Arctic, teploty v pořádku.
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 25. srp 2009, 11:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení témat
Wlado
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wlado »

Dobry den mam nasledujici problem. Opravuju otci PC. Problem je nasledujici kdyz nabiha PC tak to jde tradicnim zpusobem zobrazi se logo Windows XP s tim posouvajicim modrym prouzkem a pote monitor zhasne a napise No Signal. Kdyz jsem zpustil nouzovi rezim tak to bezelo bez problemu. Zkusil jsem dat obnovit predchozi stav ale bouzel to nepomohlo. A protoze PC bylo dost zavirovany a Avast prestal pracovat. Rozhodl jsem se preinstalovat Win. Jenze po preinstalaci mi nejdou nahrat ovladace pro Graficku Radeon X1950PRo (Pci-e) 256MB (Sapphire). Lepe receno Win nabehnou jen kdyz ovladace nejsou nahrany. Jakmile si stahnu a nainstaluju ovladace pro moji graficku tak se problem opakuje a po logu Win XP mi monitor napise "No signal". Jenze kdyz ty ovladace nahrany nemam tak se do Win XP dostanu bez problemu. Zkousel jsem nainstalovat i starsi ovladace i ovladace ze stranek Sapphire ale nic nepomohlo. Ovladace bych ale nainstalovat chtel protoze se video sledovat nedaj a pri rolovani stranek dolu nebo nahoru to dela takovi prouzky jako pri pomaly obnovovaci frekvenci.

Ma nekdo podobny problem? A nevite jak ho vyresit?
6550, 1950pro, 2x 1GB, Sam. sataII 500GB, Enermax 500W Liberty + Logitech MX 1000 :-)
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

naistalovat vsetky aktualizacie na WinXP a potom naistalovat posledne catalysty na tuto kartu http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ng=English
vinniczech
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vinniczech »

Ahoj nevíte jak je to dneska se situací socket A plus radeon 1950pro agp?? Byli už konečně vydány pořádné ovladače?
please wait... rebuilding
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ve starym pc mi odešla X1950Pro AGP.. normálně fungovala (akorát podtaktovaná protože se přehřejvala). Stalo se to tak že PC byl zaplej, dal jsem ho restartovat a najednou se už nenajel. Jen dlouze pípnul a nic. Tak jsem tam zkusil vrazit starou GF2 a ono to jede. Zkoušel jsem tu X1950Pro vyčistit ale nic.. proč to jentak z ničeho nic nejde když před restartem ještě jela? Přemejšlel jsem že bych ji zkusil upéct ale moc se mi do toho nechce, zbytečná práce :lol: jen by mě zajímalo proč to jentak při restartu odešlo
PS5 Pro | LG OLED CX55
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

nikdo neví?
PS5 Pro | LG OLED CX55
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý