PROJEKT: Blue Elegance Casemod - držák na mechaniky str.13

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

:) tak pokud si myslíš, že tohle umístění je nejlepší, tak s tím se opravdu nedá nic dělat, jen jsem prostě myslel, že vodní chlazení slouží k tomu, aby se teplo z komponent odvádělo pryč z case, tak že radiátor je buď venku (nepraktické), nebo že je uvnitř case tak, aby se teplý vzduch vyfukoval ven z case a né dovnitř a umístění na strop, je z mého pohledu prostě lepší, protože teplý vzduch stoupá nahoru, takže za určitých podmýnek by ti to možná mohlo šlapat i pasivně (fan třeba jen při burnu), navíc by jsi tím měl zajištěnou cirkulaci vzduchu v celé case, to je můj názor, ale neříkám, že to tvoje řešení nemůže chladit, ale já bych to takhle prostě nikdy neudělal, i to okno na mechaniku bych radči neměl, ale měl bych zase tišší komp a o to mi jde vždycky až na prvním místě, chci vidět kolik fanů tam ještě nacpeš, přemýšlej nad tím trochu, není umění uchladit komp s vodníkem a 8 větráky, ale snížit je na co nejmíň při zachování dostatečného chlazení všech komponent , ale pokud ti nejde o ticho, tak se tím netrap. Jinak makej, makej :devil: :), jen ať někteří vidí, co to je makat na homemade case, ale někteří na to holt nemají tolik odvahy a síly, takže s tím se nedá holt nic dělat :(

BTW jak jste mě minule naštvali, tak jsem se rozhodl, zase něco předělat na mé c*se k lepšímu, takže díky :wink: ..... (zmínka musí bejt :lol:)
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Kopi. píše:Vim, že to asi nikoho zajímat nebude, ale tady je ten výkres zběžně připravenej. Ještě budou nějaký korekce, ale v podstatě to je hotový...
http://kopi-tuning.wz.cz/FRAMEWORK/PLATES_PREVIEW.GIF
Jsem zvědavej, kolik za to zacvakam. Jenom ten matroš :evil: - 1.5mm hliník.
Není to špatný :thumbsup: ale není 1.5mm moc? stačilo by 1 ne :?
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

XPM píše:
Kopi. píše:Vim, že to asi nikoho zajímat nebude, ale tady je ten výkres zběžně připravenej. Ještě budou nějaký korekce, ale v podstatě to je hotový...
http://kopi-tuning.wz.cz/BLUE_ELEGANCE/ ... NAHLED.GIF
Jsem zvědavej, kolik za to zacvakam. Jenom ten matroš :evil: - 1.5mm hliník.
Není to špatný :thumbsup: ale není 1.5mm moc? stačilo by 1 ne :?
1mm by stačilo, ale jelikož to budu mít od kamaráda, tak nechci aby to bylo komplikovaný - aby řezal každej kousek z jiný desky - protože přední a zadní strana je "nosná" - budou na ní držet další komponenty (disky, mechaniky, čerpadlo etc.) a jelikož tam nebudou žádný prolisy, tak aby to nedělalo bordel...
Jinak ono 1.5mm taky neni nic extra tlustýho... :wink:
VlasTik píše::) tak pokud si myslíš, že tohle umístění je nejlepší, tak s tím se opravdu nedá nic dělat, jen jsem ...
Já tě chápu, taky beru že na stropě by to bylo lepší, ale prostě design a rozmístění komponent vyhrálo nad "účelem"
VlasTik píše:BTW jak jste mě minule naštvali, tak jsem se rozhodl, zase něco předělat na mé c*se k lepšímu, takže díky :wink: ..... (zmínka musí bejt :lol:)
Jako pomohlo ti to? Akorát sis to zase pokazil... (tim nemyslim case, kdyby ti to nedocházelo...)
Naposledy upravil(a) Kopi. dne čtv 29. pro 2005, 16:20, celkem upraveno 1 x.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Kopi. píše:Já tě chápu, taky beru že na stropě by to bylo lepší, ale prostě design a rozmístění komponent vyhrálo nad "účelem"
OK, dobře že to alespoň uznáš, znám někoho, kdo by se i hádal :wink:
Kopi. píše:Jako pomohlo ti to? Akorát sis to zase pokazil... (tim nemyslim case, kdyby ti to nedocházelo...)
Co myslíš, že jsem si pokazil? Popularitu ? - na to já ... víš co :), kdybych chtěl aby mě všichni milovali, tak to tady dělám jinak. Mě jde spíš o to, aby mě někdo naštval, abych dostal další sílu makat, která už tolik není. Kdyby mě tady každý chválil, tak to nedodělám nikdy. Pak se vám ale dobře odvděčím, když na mě ale budete hodný :wink: .
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No tak já už zase radši končim s debatama s VlasTikem. Myslel jsem si že už to bude dobrý, že se z toho něco vzal, ale asi si toho vzal málo... Takže konec... už nekomentuju :wink:
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

Kopi. píše:No tak já už zase radši končim s debatama s VlasTikem. Myslel jsem si že už to bude dobrý, že se z toho něco vzal, ale asi si toho vzal málo... Takže konec... už nekomentuju :wink:
Nic ve zlém, ale to už jsi říkal několikrát :wink:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Zbyna píše:
Kopi. píše:No tak já už zase radši končim s debatama s VlasTikem. Myslel jsem si že už to bude dobrý, že se z toho něco vzal, ale asi si toho vzal málo... Takže konec... už nekomentuju :wink:
Nic ve zlém, ale to už jsi říkal několikrát :wink:
Já vim, ale teďka po odmlce to vypadalo že už to bude dobrý, ale neni... (je to lepší - o málo)
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to Kopi.: já jsem holt už takový, jáký jsem a ty ani nikdo jiný to nezmění, ale teď jsem to chtěl jen vysvětlit, už se tady o mojí c*se nebudu zmiňovat.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

VlasTik píše::) tak pokud si myslíš, že tohle umístění je nejlepší, tak s tím se opravdu nedá nic dělat, jen jsem prostě myslel, že vodní chlazení slouží k tomu, aby se teplo z komponent odvádělo pryč z case
No a tu je podla mna problem v tom, o com ty tocis uz v tokych prispevkoch, ze na tlac by nestacil balik papieru.

Moja verzia znie asi tak ze:
vodne chladenie je primarne urcene k chladeniu veci na ktorich je vodny blok - cize hlavnym cielom je ochladit co najviac vodu, co sa dosiahne lepsie tym, ze budes tahat na radiator vzduch z vonka.
Uloha odviest teply vzduch je az na druhom mieste, pretoze ostatne suciastky az tak nehreju a od ich teploty nezavisi vykon.

takze ty tvojim systemom sice krasne uchladis napiklad ramky, ktore by si uchladil aj keby si to mal dole a je im to uplne jedno, lebo to prilis nepotrebuju,
ALE to, o co tu primarne ide a chladi sa to vodou, chladis vodou, ktora by mohla byt este studensia, keby si to mal dole, takze nevyuzivas vsetko, co by si mohol mat.
Ten teply vzduch sa ti odtial uz nejako dostane ci uz s ventilatorom, alebo bez. case nie je tlakova nadoba.

Och co to? zeby som ti vyvratil teoriu, alebo postavil minimalne rovnako dobru?

Mne je jasne, ze umiestnenim tychto veci ziskam maximalne 1C, ale aj tak som to tu vsetko pisal, aby si to pochopil konecne aj ty.
"je to takmer uplne jedno" hovorim ja
keby si bol v mojej kozi, tak je mi jasne, ze napises: "moja verzia je lepsia"
ale ona proste lepsia nieje. mono je rovnocenna, ale ziadna nieje lepsia.

Este trosku OT: mohol by sa niekto vyjadrit k tomu, co som nedavno nakopiroval aj do fora o vodnom chladeni, kede niekto vysvetloval, ze vodorovne umiestnenie radiatora je vseobecne horsie ako zvisle. ten prispevok vyzeral dost kvalifikovane, tak by mohol niekto s vodnikom odskusat pasivne chladenie s rozdnymi polohami radiatora.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to Lubitel: vždyť já psal, že mu to bude taky chladit, ale kdyby to měl nahoře, tak by se to dalo celkově chladit tiššeji a o to mě jde, z tvého příspěvku soudím, že ti jde hlavně o výkon, mě jde ale hlavně o ticho. Ale přeci jen si nejsem jistý, že to tvoje řešení bude i výkonnější, to bude záležet taky na tom, jak velký přísun vzduchu od podlahy zajistí, navíc fany tahající vzduch skrz hustý radiátor nebudou zrovna výkonný ani tichý. A takovéhle vodní chlazení nebude tichý nikdy.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

ještě tu je jedna možnost, jak to udělat, aby byl radiák dole...
Obrázek
// Nekamenujte mě za kvalitu - načmáral jsem to tužkou a prohnal scanerem :wink:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

no uz to prehaname a asi nam to stooby premaze, ale nevadi.
ked to uz beries takto strasne fizikalne, tak podla teba odkial sa tam vezme ten tvoj tepli vzduch co pojde smerom hore von??? no podla mna pride z dola. mozes samozrejme argumentovat tym, ze tam vojde zez rozdne skari, a medzeri, ktore su v case, ale potom budem zase ja argumentovat tym, ze aj mne vyde ten co pride z dola cez nejake skari a medzeri.

Co sa tyka hlucnosti vetrakov ktore tahaju vzduch cez radiator, tak tie sa vecsinou reguluju na dost nizke otacky, lebo z radiatoru staci iba jemne odsavat. rozdiel medzi vetrakom na plno a vetrakom na 5V, alebo este menej je asi 1-2 C.

Ja tvoju pracu uznavam a paci sa mi snaha vyrobit co najtichsiu case, ale aby som si koli tomu podtaktoval stroj, tak to pre mna nieje. to skor naopak. pre mna je zaklad maximalny, alebo optimalny vykon a potom ticho. keby som chcel absolutne ticho, tak neriesim case bez fanov, ale prevrtam do steny co mam za PC par dier, dam case na hajzel, prestrcim kable a zatmelim. to je najpraktickejsie riesenie takejto poziadavky.

Som zvedavi na tvoj projekt, ale samozrejme nebudem setrit kritikou a samozrejme ani chvalou podla toho, co sa mi bude a co nebude pacit.

Aby som sa vratil k posudzovanej case, tak sa mi zatial paci cely postup aj umiestnenie radiatorov, pretoze v tejto sekcii ide hlavne o vyzor a az potom v tesnom zavese za nim ide tichost. samozrejme vsetko pri maximalnom, alebo aspon optimalnom vykone.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak pánové, myslím, že tahle teorie kolem umístění radiátoru patří do jiné sekce. Ať si řekne Kopi., zda to chce promáznout nebo ne, ale mohli by jste s tím skončit. Díky za pochopení.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to Lubitel: necháme toho, každý máme svůj názor, já bych to dal nahoru, ty dolu. Ale někde si o tom můžeme povídat, ale tady radči né, Stoobi se zlobí :)
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no necet sem posty from vlastik a tvoje reakce na ne :roll: jen chci napsat ze ten display je super
btw to ze de ten teplej vzduch prez case je imho uplne jedno protoze zas tak moc ho to neohreje a v case uz nema co ohrat
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Xan píše:btw to ze de ten teplej vzduch prez case je imho uplne jedno protoze zas tak moc ho to neohreje a v case uz nema co ohrat
milý Xane, touto větou jsi se zrovna moc rozumně nepředvedl, je vidět, že nad chlazením a odhlučněním jsi nikdy nepřemýšlel. Tobě je to třeba jedno, ale mě takovýhle věci jedno nejsou, je pravda, že v tomto případě už na tom tolik nezáleží, protože on tam má tolik fanů, že by to uchladil i kdyby nechtěl, prostě naskládáme fany a ono to půjde, ale kdybych ti dal dva fany, tak bys už nad tím musel přemýšlet a došel bys k závěru, že dáš jeden do zdroje a jeden pod radiátor (s odstupem několika cm), který je na stropě a vzduch nasávat dole před diskama a v zadu dole v okolí karet pomocí dostatečně velkých otvorů. to nemluvím o tom, kdych ti nedal žádný fan, to by sis radiátor pod kejsem rychle rozmyslel :wink: .

// to je odemě vše, dál se k tomu nebudu vyjadřovat, berte ale můj pohled na to z hlediska ticha, ne max. výkonu, záleží na Kopim., ale já bych to nemazal, tohle není debata o kravinách
Naposledy upravil(a) VlasTik dne ned 4. pro 2005, 22:30, celkem upraveno 1 x.
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

2Stoobi: Zatim to tu nech, ale jestli budou pokračovat dál, tak to asi smázni. Sice je dobře, že se to tady rozebralo, ale teďka už jsou to jenom spekulace... Takže asi tak :wink:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Tak mam tu menší problém. Nevim co se mi líbí víc, tak dam na vás... :wink:
Jedná se o horní plech na case, na kterej bude nápis, a já nevim jak ho mam natočit. To kolečko co tam je - to je jenom jak asi bude okno do mechaniky, ale bude jiný, to vyřežu ručně až budu mít usazenou mechaniku... Jedná se mi jenom o to logo...
Tady jsou dva návrhy, tak doufam že mi poradíte (stačí vyjádřit svuj názor - co se vám líbí víc) A Stoobi! - Nechci slyšet že to je na mě, že je to muj casemod :evil:
Tak co? Docela to spěchá, v úterý to musim odevzdat.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Kopi. dne čtv 29. pro 2005, 14:07, celkem upraveno 1 x.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

č.2
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

jj to druhý
Odpovědět