Projekt: Shark Attack by Stoobi - COMPLETED

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No přední fan je intake a vrchní taky. Je to hlavně kvůli masivnějšímu nasátí vzduchu dovnitř. Bude to sice takovej zvláštní směr proudění, ale bordel to snad dělat nebude. A prachu se až tak nebojím. Nad filtrama jsem přemýšlel, ale nevypadaly by nejlíp, takže tohle bude snad dobrý. Možná na ten horní fan dám filtr...uvidíme.
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

XPM píše:nevíš jak se to jmenuje česky?
Neni to jen gumova pruchodka? Puvodne urcena na chraneni kabelu, ktere se protahuji dirou v plechu, aby se o ostrou hranu neprorizla izolace.

Stoobi: Teda, pomalu si zacinam rozmyslet me predsevzeti, ze zmodovanou case bych si nekoupil... Budete delat vodou chlazeny nebo obecne tichy? ;-) :up:
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Fireboy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

-

Příspěvek od Fireboy »

Lami -
vzduchem, vodou, kompresorem :) splníme všechny přání
Tiché to bude samozřejmě, celkem tam bude 6x 120mm ventilátorů + ty na chladičích grafik, všechny buď tepelně regulované nebo odporem zpomalené. Kromě toho bude vystlán prostor kolem disků ztišovací hmotou. Takže by to mělo být jak pěkný tak hodně tichý.
Naposledy upravil(a) Fireboy dne pon 6. bře 2006, 01:58, celkem upraveno 1 x.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: -

Příspěvek od SleepY.664 »

Hardest píše:splníme všechny přání
OK, chcu chlazení kryogenerátorem...na kolik to přijde? :-D
Fireboy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

-

Příspěvek od Fireboy »

jjestli myslis pod pojmem kryogenerator - vapochill nebo prometeia, tak to vyjde do triceti tisic s dani
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: -

Příspěvek od SleepY.664 »

Hardest píše:jjestli myslis pod pojmem kryogenerator - vapochill nebo prometeia, tak to vyjde do triceti tisic s dani
Něco většího by nebylo? Něco, co dá tak 0,8K ...né tyhle malý hračky.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

XPM píše:
// nevíš jak se to jmenuje česky? :-D

Obrázek

tak pokud vim tak se tomu rika kabelovy pruchodky(delaji se vetsi)
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže takovej menší upgrade, už se blížím k cíli. Držadla jsou tedy stříknutý červeně a přes to ještě černej tonovací sprej, aby to bylo decentnější. A pak úprava vnitřku předku pomocí folie imitující karbon.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
:oops:

A ještě bych měl takový dotaz. Docela by mě zajímalo, na kolik by jste ocenili úpravu téhle case, tedy řekněme tak, že dostanete tu case a máte jí takhle upravit. Na kolik by jste si této úpravy cenili? Včetně materiálů (barvy, perfor. plech, folie, etc.) Díky za tipy.
Naposledy upravil(a) Stoobi dne úte 2. led 2007, 12:32, celkem upraveno 1 x.
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

fakt cista prace a moc pekne. Byl jsem zvedavy co s tim predkem udelas a padne to jak ulity. Jednoduchost + cistota = parada.
K tvemu dotazu oceneni. Material asi sectes jednoduse (ceny ani nevime) a kdyz sectes kolik jsi na tom stravil hodin, tak alespon kilo za hodku (pro zacatek). Zednik na melouchu na kile zacina. Doufam ze jsi to myslel takhle - nac chodit kolem horke kase :wink:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Tak nevím kolik tě stál ten materiál ale určitě vynaložíš velké úsilí aby to bylo tak čistě udělaný. Takže za práci bych si řekl já nevím, 2500,-? :-D

//chválit už tě nebudu :-D
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
To[m]aS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od To[m]aS »

Ako celok, to vyzera velmi pekne spracovane, ale jedine co mi nejak nesedi su tie dva drziaky hore :( Ja by som som pouzil nejake oblejsie, ak vies co myslim...
To[m]aS Silent PC: AMD Sempron 2500+ cooled by Arctic Cooling Cooper Lite @7V, ASUS A7V880-DeLuxe, Blitz 512 MB DDR, GIGABYTE MAYA GeForce FX 5500 300/500@333/610 cooled by Primecooler napodobenina Zalmanu, Sound Blaster Audigy, LG DVD-RW Dual Layer 16x,Western Digital 80GB/8MB, IBM Hitachi 160 GB/8MB, PSU Frontier 350W Modded. Water Cooling in progress....
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

Nejsem modder a moje zkusenosti s praci na zakazku jsou softwaroveho razu (kde odpada material), ale snad neurazi "zakaznicky" nazor :-)
Za tohle bych zaplatil (jako koncovou cenu) tak odhadem o 4000-5000 vic nez za puvodni case. Za neco u ceho jsem kecal do navrhu i vice. Ale zalezi na cilove skupine, jak moc ochotni budou platit, pro vetsinu lidi bude 8-9k "jen" za case moc, nekteri zase takovy cenovy rozdil v ramci cele sestavy nebudou resit.
Jinak obecne ohledne tve ceny - doporucuji striktne rozdelit cenu za material a za praci. Material jako vetracky, folie, plexi atd. (ale uz ne veci jako ze na to padnul rezaci kotoucek, to uz jsou "tvoje" naklady). Dolozis naklady na material, o proplaceni teto casti by se nemelo diskutovat. A pak si nauctujes za praci. Klidne se odpichni ode mnou navrzeneho navyseni ceny pro koncoveho zakaznika, odecti od toho ten matros a nejakou marzi co si na to nasadi skutecny prodejce a podle toho dej cenu. Cena kterou bude prodejce ochotny zaplatit se bude vymyslet stejne.
Druhy postup oceneni prace je samozrejme pres odpracovane hodiny a oceneni prace za hodinu. Ale to takhle ze zacatku tezko budes moct pouzit, cena je shora limitovana cenou pro koncoveho zakaznika. Pocet hodin bych pouzil pri dalsich projektech pro posouzeni relativni narocnosti vzhledem k predem dohodnute cene za nejaky konkretni kousek (treba tento).
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ok, díky za názory a rady.

2XPM: Když vezmu materiál komplet bez fanů a case, tak jsem někde na 2000,-Kč a více méně mám stanovenou cenu i za práci. V podstatě jste oba blízko (ty i Lami), pokud tedy Lami myslel tu cenu včetně materiálu.

Taky si myslím, že nemá cenu řešit počet hodin, protože to je u tohohle oboru dost problematické. Takže cena je odvíjena spíš podle náročnosti a tak podobně.

2To[m]aS: To je asi věc názoru. Zkoušel jsem i takový vlnovky, ale to se mi tam nehodilo. Takhle to je imho asi nejlepší. Podle mě teda... :-D
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

kolik stála ta folie? je rulézní 8-)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

koza píše:kolik stála ta folie? je rulézní 8-)
No stála 125,-Kč za 100x45cm, tedy přesněji šířka je 45cm a délka volitelná. A cena je za 100cm.
nEcrulezz
Nováček
Nováček

Příspěvek od nEcrulezz »

moc pekne ale moc se mi tam nelibi ty drzaky nahore , nejak se to tam nehodi protoze sou hranate a zbytek je tak pekne kulaty .
MB : Soltek 75FRN2-l nFroce 2 CPU : AMD Athlon XP 2600+ @ 2.16 Ghz ( 512Kb. L2 cache ) GPU : Sapphire Radeon 9800XT ( jádro : 429@429 ) , ( paměti 719@719 ) RAM : 2x Samsung 512 RAM DDR 400 CL.2.5 HDD : WD 80Gb 7200rpm 8Mb cache DVD : DVD-ROM Plextor 116a , DVD-RAM LG 4163b Zdroj : Redstar 420W witch 120mm FAN , Ultra tichý + : kupa ventilatorů který dělají průvan !
Project : ALL.IN.ONE
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Stoobi píše:
koza píše:kolik stála ta folie? je rulézní 8-)
No stála 125,-Kč za 100x45cm, tedy přesněji šířka je 45cm a délka volitelná. A cena je za 100cm.
to je ta klasicka karbon folie co prodava mamka v tapetach, nebo je to takovy to silnejsi co se pouziva na auta ? Vypada moc pekne, musim si ji nekdy prohlidnout zblizka, mam pocit ze vypadala trochu jinak.. nemas znacku ty folie ?
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Zrovna ta folie mi tam vubec nesedi. Doted to bylo vsechno na 1+ a moc se mi to libilo, ale ted uz mi to prijde jako spis ze uz jsi nevedel coby. BTW ten vrchni intake vetrak je blbost, odporuje to fyzice i zdravimu rozumu, teplo stoupa vzhuru. Timhle udelas v proudeni dost zmatek.
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
crash3r_cz
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crash3r_cz »

Maska-excelent,ale newím proč není i zbytek case,když už si dal i ten pásek vedle zdroje.....Buď udělám vše nebo nic ne?
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

presne, ten vrchny fan by mal vyfukovat, mam s tym skusenosti tiez na mojej TT, ked som ho dal aby nasaval tak stupli teploty
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
Odpovědět

Zpět na „Projekty“