Asus A8R32-MVP (939, Xpress3200) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

oyza píše:no tak to je skvela zprava, zase par hodin testovani .]
Hral jsem si s tim 3 hodiny a muzu rict, ze to opravdu zpusobujes vetsi stabilitu/nestabilitu.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Zdar. Par stranok dozadu som popisoval problem s radicmi. problem pretrvava, skusim blizsie:

Konfiguracia:
Sil - WD3200AAKS (system)
Uli - 1 a 2 port 2x Maxtor DM10 200GB v Raid0, 3port WD3200AAKS
IDE: PM-nic, PS-DVD, SM-Maxtor 80GB, SS-DVDRW

Pri tejto konfiguracii dochadza k tomu, ze pokial cokolvek kopirujem z/na systemovy disk - system je nepouzitelny (minimalizovanie okna trva tak 5s, zobrazenie ponuky start 10s, zobrazenie stranky v IE po kliknuti na odkaz 10s..cele je to brutalne pomale). Rychlost kopirovanie je vsak vyborna 60-70MB/s, CPU je nevytazene 5-10%.

Pokial prehodim systemovy disk na 3 alebo 4 port Uli - tieto situacie nenastavaju a aj pri kopirovani je system svizny a ziadne lagy nema. Avsak zapis a citanie z/na IDE disk je neskutocne pomale (chvilku kopiruje perfektne - potom akoby zastal prenos a po minutke zas ide)

Skusal som viacero ovladacov jak na Sil tak na Uli, problemy pretrvavaju. Zajtra skusim cistu instalaciu systemu a rekonfiguraciu RAID pola. Mate nejake rady v com by mohol byt pes zakopany? Vadna doska?Dik.
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ali Hasan píše:... Vadna doska?...
I to nelze vyloučit. Já zde mohu za sebe pouze prohlásit, že Asus A8R32 je asi nejlepší základovka, která mně kdy prošla rukama. Nemám s ní jediný problém (a to je u mě docela zázrak, neboť svoje výhrady mám ke většině základovek...). :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

mno tak vyzkousej digituner do pcx od Teratecu, jestli ho na teto desce rozchodis tak klobouk dolu, proste ho vubec nenajde a jinde frci bez problemu
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Suhlasim s tebou, je to skvela doska, avsak priniesla zopar problemov pre mna ktore ma hnevaju. Nie som si isty, ale mam pocit ze mi neblbla takto pri kupe - prvom nainstalovani. Odvtedy som vsak kopec veci menil a system ma ten isty. Preto ho chcem reinstalnut nanovo zajtra a skusit pomenit konfiguracie diskov. Ak nepomoze - pojde do reklamacie.
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lazovak píše:mno tak vyzkousej digituner do pcx od Teratecu, jestli ho na teto desce rozchodis tak klobouk dolu, proste ho vubec nenajde a jinde frci bez problemu
Nepoužívám - nemohu k tomu více říci nic => Mezi námi: "Kdo chce psa bít, vždy si najde hůl"... @ vždy najdeš něco, co někde nechodí zcela korektně, ale to nic nemění na mém názoru. :wink:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Shit píše:Nepoužívám - nemohu k tomu více říci nic => Mezi námi: "Kdo chce psa bít, vždy si najde hůl"... @ vždy najdeš něco, co někde nechodí zcela korektně, ale to nic nemění na mém názoru. :wink:
jj to urcite ale dost me to prekvapilo a pro majitele to bylo jeste vic neprijemne nakonec to musel resit prechodem na jinou desku

takze pro ostatni pokud mate ci uvazujete o:
http://tven.terratec.net/modules.php?op ... le&sid=240
tak uz vim o dvou lidech komu se to nepodarilo vubec rozjet. docela by me zajimalo jestli je to nekompat. chipsetu nebo pouze desky ale asi tezko zjistim
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Štejnar »

Provozuje někdo na této desce paměti: DDR 500MHz PC4000 CL3-4-4-8 CORSAIR TWINX XMS 2x1GB?Jaké sou zkušenosti?Případně lepší volba nějakých jiných pamětí,rovněž 2x1GB?
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Petr Štejnar píše:Provozuje někdo na této desce paměti: DDR 500MHz PC4000 CL3-4-4-8 CORSAIR TWINX XMS 2x1GB?Jaké sou zkušenosti?Případně lepší volba nějakých jiných pamětí,rovněž 2x1GB?
Mel jsem doma ty Corsairy a uz nikdy vice..bylo s nima tolik problemu (3x na reklamaci), fakt humac tydle pameti, nejvetsi problem byl s nForce4 a pak i s touto deskou nejak zlobily co si dobre pamatuju.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Díky za odpověd,moc si mě nepotěšil.
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Neller píše:
Petr Štejnar píše:Provozuje někdo na této desce paměti: DDR 500MHz PC4000 CL3-4-4-8 CORSAIR TWINX XMS 2x1GB?Jaké sou zkušenosti?Případně lepší volba nějakých jiných pamětí,rovněž 2x1GB?
Mel jsem doma ty Corsairy a uz nikdy vice..bylo s nima tolik problemu (3x na reklamaci), fakt humac tydle pameti, nejvetsi problem byl s nForce4 a pak i s touto deskou nejak zlobily co si dobre pamatuju.

A prosím Tě,jaké Ti tam běžej spolehlivě?A neprodal si ty Corsairy tady na foru?
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Petr Štejnar píše:
Neller píše: Mel jsem doma ty Corsairy a uz nikdy vice..bylo s nima tolik problemu (3x na reklamaci), fakt humac tydle pameti, nejvetsi problem byl s nForce4 a pak i s touto deskou nejak zlobily co si dobre pamatuju.

A prosím Tě,jaké Ti tam běžej spolehlivě?A neprodal si ty Corsairy tady na foru?
Corsairy jsem prodaval nekomu, komu jely v poho..nevim uz nick. Ony tam jeli na nejakych +-460 CL2,5 takze v pohode, ale tech 500MHz CL3 fakt nedaly. Ted mam Trancend ramky a ty jedou krasne. Jediny co me na desce tve, ze nejak uklada nastaveni BIOSu...nechce se me potom pustit PC:-( Ted resim tento problem:-(
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Zkus vzpomenout,nejmenoval se EVILKO?
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Petr Štejnar píše:Zkus vzpomenout,nejmenoval se EVILKO?
Myslim ze jo:-)
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

To je ten od kterého je mám koupit,tak to na ně prdím.Dík že o tom vim,pěkně bych se napálil. :wink:
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Petr Štejnar píše:To je ten od kterého je mám koupit,tak to na ně prdím.Dík že o tom vim,pěkně bych se napálil. :wink:
no me na desce jely 460 nebo dokolce 480MHz CL2,5 coz je podle me super vysledek. Jednou daly 496MHz CL3, ale to bylo potreba si fakt hodne pohrat s BIOSem! Takze ty ramky nejsou spatny, jen je potreba je poradne vyladit v BIOSu!
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

AI Clock Skew Channel A/B.......Vcera jsem nastavil tydle dve hodnoty napevno a od te doby (tuk tuk do stolu) to jede jak ma.

Nastaveno to mam tusim na tydle dve hodnoty.
Clock Skew Channel A-Advance 150ps
Clock Skew Channel B-Advance 300ps

ps: ale nevim, zda toto stejne nastaveni bude sedet i jinym pametem (ja mam 2x1GB Trancend s Hynix D43 cipama).

Ale snad uz bude klid s A8R32, nebyt tohodle nedostatku tak je to super deska.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Náhodou nevíte jestli na desku nevyšla česká recenze?
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

o žádné nevím a na PCT je jen DFI se stejným čipsetem
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Boin píše:Náhodou nevíte jestli na desku nevyšla česká recenze?
Na co ji potřebuješ? Když tě něco zajímá, tak se ptej.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“