Asus A8R32-MVP (939, Xpress3200) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
pida
Nováček
Nováček

Asus A8R32-MVP (939, Xpress3200) - zkusenosti?

Příspěvek od pida »

Ahoj všichni, mám výše uvedenou desku a nějak se mi nedaří overclocking. BIOS mám poslední verzi 0404. Zkoušel jsem různá napětí CPU, RAM, chipsetu, různé frekvence HT, RAM, CPU a různé násobiče a nic. Chtěl bych CPU přetaktovat alespoň na 4800+. Má někdo s touto deskou lepší zkušenosti, případně může mi někdo sdělit svoje nastavení při overclockingu?

Zkusenosti:
:wink: muze byt problem pri detekci SATA disku na ULi jiznim mustku - pokud jsou v RAIDu
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

bohuzel, kup si jinou desku na teto desce se neda taktovat, mas smulu... zkouselo to mnoho lidi ale bez uspechu, deska je nestabilni, proste SROT.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jedu na 10x 250, paměti 1:1, s děličkou jsem jel i na FSB 300, jen paměti musím mít na 2T, procák mám 3700+, napětí v biosu 1.375V over-volt auto, do pamětí 2.75V, HT link 800
jak tato deska jede a má oc s X2 nevím
jinak kdyby ta deska byla takový shrot jak píše Obr, tak co je toto,

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2743&p=1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

testy vysly dobre, ale podivej se do for, totalni srot, znam osobne 2 lidi co ji maji a jsou zklamani...
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

v tom přpadě mám asi štěstí
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Opravdu je ta deska takový "šrot" ?? Uvažuju o její koupi.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

já nevím jestli je shrot, protože jsem spokojený, ale nemám srovnání s nForce4 , kterou jsem nechtěl a DFI s tímto čipsetem nebyla dostupná
co se týká OC, tak jedu na A64 3700+ 10x250 s paměťmi 1:1 , přes děličku jsem zkoušel i 300 a vypadalo to stabilní, chladím BigTyphoonem a regulací přes bios mi jede v 99% provozu na cca 800ot (mám nastavené, že na max. otáčky se rozjede při 40 stupních)
ta deska má jednu mouchu a to že čtyřmi paměťovými moduly snižuje frekvenci pamětí na 333MHz, takže od začátku počítat jen se dvěma
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

A jde zvedat napětí nad 1,5V ?? s moji současnou A8R-MVP (non 32) to jde jen DO 1,4V :-/ ...a to pak OC nemuzes myslet moc vazne
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

napětí je ve dvou položkách, Processor volt. je max. 1.450V a pak je tam VCore Over-voltage, která přidá buď 0.1 nebo 0.2 V (disable/auto/enable) , takže dohromady je max. napětí 1.650V
na paměti je až 3.2V
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

vypada to, ze jdu do DFI
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od first.indian »

No tak nevim jake zkusenosti s pretaktovanim mate na teto desce vy... ale ja jsem si ji koupil vcera a vubec nelituju.
CPU: Athlon X2 3800+ mam ted na 10x250 pri 1,475V
RAM bezi na 500MHz a naprosta spokojenost. Zkousel jsem i 2,8GHz a taky v pohode ale takovy vykon nepotrebuju a jeste pockam az se zapece trochu pasta na procesoru a trochu se to "zahori" verim ze se hodne priblizim 3GHz :oops: coz je na desku za 3800,- s dani celkem super. :oops:
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jaký máš bios, osobně jedu na 0404 ,ale všiml jsem si už je i 0502, ovšem protože nic nezlobí, tak se řídím pravidlem nerýpat do toho,
to napětí 1.475 ti ukazují čidla, nebo to je nastavená hodnota v biosu (i když v biosu je max. 1.4V +0.1/0.2V overvolt)
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BIOS mam zakladni 0404 co tam mam hned od zacatku. V BIOSu mam napeti nastaveno na 1,375V + 0,1V=1,475V a maximum co tam muzes takto dat je 1,4+0,2=1,6V => lide kteri rikaji ze na te desce neni dostatecna moznost zvedat napeti tu desku asi v rukach nikdy nemeli... :oops: 1,6V povazuji za dostacujici protoze vic jak 1,5V tam asi davat nikdy nebudu mozna max 1,55V.

EDIT 1: to sid: mimochodem taky jsem ze Zlína :-D :thumbsup:
EDIT 2: Jinak ten novy BIOS 0502 moc novinek neprinasi, jedina zmena je tohle: Fix ASUS PC Probe will display incorrect PWR fan reading. Coz je mi celkem ukradene... Takze taky nevidim duvod v jeho instalaci.
pida
Nováček
Nováček

Příspěvek od pida »

Tak už jsem s tím přetaktováním trošku hnul. Velké díky patří first.indianovi. Bylo potřeba upravit parametry HT. Zatím jedu 11*220.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

tvoje sestava si přímo říká o 10x250, podle mě to procák v pohodě zvládne
pida
Nováček
Nováček

Příspěvek od pida »

Jo, sestava si o to říká. Jenže 10*250 nefunguje. Ale 11*240 jo - při 1.375V. To je docela zvláštní. Vlastně když dám násobič na 10, tak víc než 10*220 nejde. Nechápu.
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No myslim ze to co sem ted napisu se s overclockingem neda spojovat ale mohlo by to byt deskou. Mate nekdo zkusenosti s RAID 0 polem na teto desce? Mam 2x320GB V RAID 0 a 2x160GB v RAID 0 (prvni dva na SATA 2 a druhe na SATA) a jeste 40GB disk na PATA. A problemy mam kdyz neco kopiruju. Kdyz kopuruju z disku 640GB na 320GB tak to frci cca 50-100MB/s kdyz obracene tak 90-140MB/s ale problem nastava kdyz zacnu kopirovat neco z mechaniky nebo nejakeho IDE zarizeni. Rychlost vyskoci treba u disku na 20MB/s ale za par sekund se to zbrzdi az na 2MB/s ne-li jeste min a pak se to "zasekne" a za chvilu zase 10MB a zase zasek treba na 10 sekund a tak porad dokola. Jako by se to vzdy zahltilo :( dam kopirovat a cele PC se zacne nehorazne sekat. Seka se Winamp, Opera, Trillian proste vsechno co delam... Vyuziti procesoru ani ne 10 procent vyuziti RAM tak 400-600MB ze 2GB... Nechapu kde je problem. :sad: Kdyz dam kopirovat jen treba film z DVD na nejaky disk tak se zacne sekat i blbej Winamp. :cry:

EDIT: cetl jsem ze jsou nejake patche na AMD X2 procesory tak jsem je nainstaloval ale nic nepomohlo... Tak me napada jestli nebude problem v RAID radici... ze by nestihal 2xRAID 0 :-/ ale to je asi blbost... zkousel jsem dva ruzne disky na PATA a kopirovat z nich na ty disky v RAIDu a vzdy stejny vysledek kdyz dam kopirovat z cehokoli na PATA tak je to katastrofa... to uz je rychlejsi i USB ktere vali cca 28MB/s stabilne. ASI budu muset koupit mechaniku na SATA... no uz aby byla LG GSA-H30N :twisted:
EDIT2: nejvetsi problem je kopirovat z PATA na tech 2x320GB to je primo katastrofa... i kdyz nehraje hudba zacne praskat v reprakoch (zvukovka SB Audigy 2 ZS) a rychlost kopirovani z cehokoli (disk, DVD) se pohybuje kolem 1-2MB/s :? zatimco kdyz dam kopirovat neco z 2x160GB na tech 2x320GB tak to leti vetsinou pres 100MB/s :x
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

first.indian píše:kdyz dam kopirovat z cehokoli na PATA tak je to katastrofa...
Nemas na pata radici zapnuty pouze PIO mod ?
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ctrl_j píše:
first.indian píše:kdyz dam kopirovat z cehokoli na PATA tak je to katastrofa...
Nemas na pata radici zapnuty pouze PIO mod ?
Mam tam Ultra DMA Mode 2 a na PATA disku mam Ultra DMA Mode 5 takze to by nemel byt problem... Fakt nevim :sad:

EDIT1: LG GSA-H30N bude reseni... uz jen aby byla ta mechanika v CR dostupna :x

EDIT2: Tak problem vyresen. stacilo vypnout jeden RAID 0 a problemy razem pryc. Takze pro lidi co maji tuhle desku a chteji mit treba 5 disku jako ja a z toho 4 v RAID tak na to zapomente :x Ted mam uz jenom 1xRAID 0 udelany z 2x320GB a ostatni disky dane jednotlive a pohodicka. 2xRAID 0 = PROBLEM :evil:
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nevite nekdo o ovladacich k teto desce do Windows Vista RC 2? Nefunguje mi tam RAID :sad:
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“