Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ryan69
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryan69 »

taky by mně zajímalo.. ale spíš rovnou revize 2.0..
MB: Abit IP35Pro | CPU: e8200@2,66 + Scythe Ninja | RAM: 2x1024 MB DDR2 A-Data Vitesta EE | VGA: Sapphire 2600XT Ultimate | HDD: Samsung 501LJ | DVD: Samsung N203P | Case: ThermalTake Matrix | PSU Corsair HX 520W | LCD: 17" Samsung SyncMaster 710T
hitman-47
Začátečník
Začátečník

BIOS F6

Příspěvek od hitman-47 »

Už jste někdo zkoušel Bios F6 ??? na tuto desku?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Jeden kousek teto desky mam zase doma a je to revize A2, pokud se nemylim, tak porad ta 90nm ci kolik to je...
Kupovana tyden zpatky
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Deska

Příspěvek od hitman-47 »

Já to samý :-) minulý úterý .. a deska taky A2
ryan69
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryan69 »

jo jinak ten COM a LPT port na tý revizi 2.0 jsou, akorát ne přímo na rear panelu, ale dají se vyvést z desky do záslepky. tak aspoň že tak.

teď by mně akorát zajímalo, kdy se u nás 2.0 objeví... tipuju tak říjen/listopad :x
MB: Abit IP35Pro | CPU: e8200@2,66 + Scythe Ninja | RAM: 2x1024 MB DDR2 A-Data Vitesta EE | VGA: Sapphire 2600XT Ultimate | HDD: Samsung 501LJ | DVD: Samsung N203P | Case: ThermalTake Matrix | PSU Corsair HX 520W | LCD: 17" Samsung SyncMaster 710T
Majklos88
Nováček
Nováček

podivný restart..

Příspěvek od Majklos88 »

Lidi už jsem zoufalej...mám DS4 P35 už týden a skoro vždy po zapnutí PC se mi opětovně restartuje...vypnul jsem teda automatický estart ve woknech a hlásí mi to něco jako todle....

BYLY ZJISTENY POTIZE V SYSTEMU WIN. BYL UKONCEN, ABY NEDOSLO K POSKOZENI PC

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

UJISTETE SE ZE NOVY HARD. A SOFT. JSOU SPRAVNE INSTALOVANY.POKUD POTIZE POTRVAJI, VYPNETE NEBO ODEBERTE HARDW. NEBO SOFT..ZAKAZTE MOZNOSTI PAMETI SYSTEMU BIOS,např. UKLADANI DO MEZIPAMETI NEBO STINOVE RIZENI.

TECHNICKA INFORMACE:
***STOP 0X00000050 (0XA666E504E , 0X00000000, 0X8052AB20, 0X00000000)

ZAHAJENI VYPISU FIZICKE PAMETI RAM
VYPIS FYZICKE PAMETI JE DOKONCEN.

Předtim jsem měl Geli UDC CL4 a ted jsem to vyměnil za Korzáry CL5..a hlásí mi to pořád stejnou chybu??
Kdo ví ať odpoví,děkuji!!
Jo a MemTest u Gelů a Korzáru je good!!

Core2Duo E6750 + DS4 P35 + 2x1Gb Corsair CL5 + Asus 8800GTS 320Mb + Chieftec 560W
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: podivný restart..

Příspěvek od Kamikadze »

Majklos88 píše:...
Mas to pretaktovane? zkousel jsi dat BIOS na default? Preinstalovat Windows?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

Kamikadze píše:Mas to pretaktovane? zkousel jsi dat BIOS na default? Preinstalovat Windows?
Nemam to vyřešit tim, že bych jim vzal celej komp do CZC at se na to podivaj...ale to jimbude trvat měsíc.....hmmm :x
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Majklos88 píše:
Kamikadze píše:Mas to pretaktovane? zkousel jsi dat BIOS na default? Preinstalovat Windows?
Nemam to vyřešit tim, že bych jim vzal celej komp do CZC at se na to podivaj...ale to jimbude trvat měsíc.....hmmm :x
Pokud do toho nevidisa nerozumis tomu, tak ano. Mesic jim to asi trvat nebude, ale 2 tydny urcite...
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Deska

Příspěvek od hitman-47 »

No hele zkus nahrát novej Bios F6.. mě Ramky místo aby jeli na 1066mhz tak mi jedou jen na 800mhz.. když to nastavim.. tak mam údajně 1066mhz.. ale hry sou nestabilní.. tak jako nevim.. Tadle deska je dobrá ale ty paměti fakt nechápu
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od fanthomass20 »

ahojte.. tak aj mne sa doska pri zapínaní na chvíľku zapne, vypne a potom zas zapne, robí to však len vtedy, keď zmením bios, alebo zapnem úplne vypnutý comp... robila mi to aj abitka IP35, takže je to normálne si myslím.. aspoňže táto gigabyte ho zapne iba na chvíľku, nestihne sa zapnúť ani hdd, abitka zapínala pri dvojitom štarte aj hdd, čím dosť trpelo.. Teda ako píšem, mám ju tu po Abitke IP35 a celkom spokojnosť..

Mám ale pár otázok... :-D

Prosím Vás, aký je rozdiel medzi revíziami 1.0, 1.1, 2.0 okrem zmenšenia chladičov? Lebo ja mám revíziu 1.1 a chcel by som vedieť, v čom sa líši moja doska napríklad od revízie 2.0 a revízky 1.0 okrem tých mojich zmenšených pasívov, dík..

a druhá vec čo ma trochu - dosť štve! Neviete mi poradiť, že prečo mi všetky programy ( speedfan, HDD smart, pc wizard, everest a pod) neukazujú výpis zo SMARTU HDD? :( :( teda žiadny program mi neukazuje ani teplotu HDD a neviem prečo?! Skúšal som v biose zapnúť aj inak prednastavene vypnutú položku HDD SMART, a aj tak nič... :( pritom všetky programy moje HDD WD CAVIAR 200GB spoznajú, no smarty, či teplotu mi ani jeden neukáže... :( čo máte túto dosku, robí to aj Vám? Môže byť to v tom, že som nepreinštaloval win, iba som dôkladne vyčistil drivre od starej dosky a dal tam všetky nové od gigabyte? Nechcem moc preinštalovávať win, a všetko funguje tak dobre, ako na minulej Abitke IP35, len tieto smarty a teplota HDD nejako nie.. Dík za pomoc...
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

no už to mám vyriešené, nebol problém s drivermi zo starej dosky, paradoxne driver z CD od novej dosky robil problém.. Lenže už som s ním vybabral... :wink:
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

Kolko máte na P35-DS4 rev.1 teplotu systému?
Mne ide stabilne na 45°C či max. zátaž, alebo min. záťaž.

Je tam aj connector na SysFAN, ale neviem, kde by som ten fan pripevnil :D?
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Z Alfy mě psali, že již mají na skladě revizi 1.1 se zmenšeným chladičem. Jen tak pro zajímavost...
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

mh, pozri si, že tomu aj niečo chýba a je to 95 nm tech ako aj rev. 1 a na rev. 1 dáš aj Thermalright Ultra-120 Extreme, takže nieje čo riešiť :)

Len sa pýtam na ten sysFan
The Bigger
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The Bigger »

Ja mam tuto desku nake 2 tydny a pri startu PC mi nabehne vetracek u CPU o nakejch 5-6 sekund dele! At uz sem tam mel BOX verzi nebo AC Freezer 7 pro! Dela vam to taky?

/EDIT: Jinak teplota v systemu s CPU C2D E7650 je s chladicem AC Freezer 7 pro 35 *C a s BOX chladicem od intelu 45 *C ! Jen tak pro informaci !
//EDIT: Jo a ten AC Freezer 7 Pro se tam nejvejde, musel sem upilovat kousek plastoveho okraje veracku... btw nvm, jestli se to tu resilo, necetl jsem vse!
MB:MSI 760gm-e51 CPU: AMD Athlon 2 X2 245 + BOX RAM: A-Data 2x1GB 1333Mhz DDRIII + 2x2 GB GPU: RADEON R9 270X 2GB ZDROJ: Fortron Blue Storm II - 500W
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

The Bigger píše:Ja mam tuto desku nake 2 tydny a pri startu PC mi nabehne vetracek u CPU o nakejch 5-6 sekund dele! At uz sem tam mel BOX verzi nebo AC Freezer 7 pro! Dela vam to taky?

/EDIT: Jinak teplota v systemu s CPU C2D E7650 je s chladicem AC Freezer 7 pro 35 *C a s BOX chladicem od intelu 45 *C ! Jen tak pro informaci !
//EDIT: Jo a ten AC Freezer 7 Pro se tam nejvejde, musel sem upilovat kousek plastoveho okraje veracku... btw nvm, jestli se to tu resilo, necetl jsem vse!
Pletieš teplotu systému s teplotu CPU, mi nehovor, ked si zmenil chladič na CPU, tak sa ti znížila aj teplota systému.

Jo, tiže chvilu nejde a potom sa pomaly roztočí, ale je to v pohode mne sa minutu netočil vetráka, ked som nastavoval SmartFan a teplota stúpla pomaly z 32 na 35°C a tam bola stabilná, teraz mi točí 400 ot/min a má 32°C.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Chtěl jsem se zeptat, zda-li tahle deska bude mít podporu novejch pentiíí (45nm)?

Přemýšlím, že bych místo c2d 6750 koupil zatím d-c 2160 s tím, že bych v budoucnu koupil nějakej ten novej kousek :)

edit n.1

tak jsem nelenil a zjstil jsem tady že by podporu mít měla, takže asi půjdu do toho 2160 :D
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

áno, podporu má...

Ja by som sa chcel iné spýtať...

Prosím Vás, čo musím urobiť na tejto doske, aby som chladič procesora donútil ísť na 100% v kuse, bez ohľadu záťaže, voltáže, proste vypol to sprosté regulovanie, paradoxne potrebujem ísť na sto percent, bo mám boxáča a pretaktovaný procík E4300.. na Abitke P35 som v biose jednoducho vypol regulovanie a už sa to točilo na maximum, ale na tejto doske, nech v biose pomením čokoľvek, nech povypínam čokolvek k tomu potrebné, stále sa to reguluje samo, nechápem tomu kurňa... Dosku mám v revízii 1.1, ale v tom by to nemalo byť, prosím help...
athamas
Nováček
Nováček

Příspěvek od athamas »

Já to vyřešil obejitím napájení z desky a připojením CPU FANu natvrdo na napájecí 4pin MOLEX co je vyvedený ze zdroje (tady přesněji za použití 3pin-4pin redukce)
CPU Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,7GHz MB Gigabyte P35-DS4 rev. 1.0 RAM A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ PWR Seasonic S12II-500 Cooling ThermalRight Ultra-120 eXtreme + Coollaboratory Liquid Pro + Noctua NF-S12-1200 GPU Gigabyte NX8600GT 256MB HDD Western Digital Raptor 74GB DVDRW Samsung SH-S203B CASE Thermaltake Soprano DX
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“