Vodni chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Re: Vodni chlazeni

Příspěvek od Elkim »

This water block directly cools the GPU, RAM as well as VRM (voltage regulation module) as water flows directly over these critical areas thus allowing the graphics card and it's VRM to remain stable under high overclocks. EK-FC R9-290X water block also features a very high flow design therefore it can be easily used in liquid cooling systems using weaker water pumps. The cooling engine now uses refined, 0.6mm wide microchannel structure to even further improve the heat transfer.

Takže máš imho špatně teplovodivý pady na VRM
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Spatne? Jsou tam originaly co se davaly k bloku. Takze nechapu jak spatne... Ty VRM2 jsou mozna pod vodou( jsou u gpu)ale Vrm1 jsou u napajeni, ne? Nebo spatne chapu co jsou VRM?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jedno je VRM pro cip a druhy pro pameti :)
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Takze to chapu dobre. To VRM1 teda je pro pameti. Na pametech jsou teplovodive pady, ale samotne vrm1 uz tedy nic nechladi. Takhle to vidim ja. Ale vecer udelam par fotek, a uvidime co a jak bude
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Jak nechladí? Tady máš jasně vidět že chladí. Smysl full coveru je právě v tom, aby chladil i VRM.

http://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109869031.pdf
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Nevím teda jestli R9 řada to má stejně, ale u 7970 byl VRM1 ten dlouhý pás pro jádro a VRM2 ty tři xindly nahoře vlevo pro paměti http://www.coolingconfigurator.com/uplo ... _54010.jpg

edit: a full cover blok od EKWB samozřejmě chladí oboje...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
rr-bs
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od rr-bs »

Je to uplme stejne
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jo je to stejne mel jsem R9 290 rozebranou.. mozna to spatne sedi na tech VRM1 ty teploty by mely bejt nizsi o tom zadna... obcas pomaha nez se polozi PAD na VRM a na to priplacne BLOK dat trosicku pasty na ty stycne plochy VRM svabiků a na dotykovou plochu toho bloku.. opravdu jenom miimalni mnozstvi aby to pripadne vyplnilo naky mezery.. Tot jenom muj nazor :)
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Mě spíš přijde, že tam ty pady nemá vůbec. Takový teploty jsem měl u GTX 280 s accellerem když mi z VRM upadl passiv :oops:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

to by se uskvarilo ne? :)
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Všiml jsem si toho, když to mělo 125°C, VRM vydrží snad 130°C, už nevím, jak to přesně bylo. Nalepil jsem to tam zpátky a pohoda. Každopádně já mám v OC na 780Ti teploty VRM do 35°C takže podle mě se mu to nechladí vůbec.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Urco ma neco spatne, na r9 290 jsem mel s +140mV teploty vrm 45 a druhy max 65
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj ja VRM monitorovat nemuzu protoze nvidia ve sve nekonecne moudrosti rozhodla ze na grafice za 15tis nebude pripajeno teplotni cidlo v hodnote nekolika centů :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Mosfety jsou dělané na 150 stupňů, takže 120 je pro ně relax. Ale faktem je, že by ty teploty s vodním blokem měly být tak 70 stupňů nebo méně.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Stratos píše:nj ja VRM monitorovat nemuzu protoze nvidia ve sve nekonecne moudrosti rozhodla ze na grafice za 15tis nebude pripajeno teplotni cidlo v hodnote nekolika centů :)
Když šetřit, tak pořádně, ne ? :lol:

Několik centů krát několik set tisíc karet a hned má Huang na nový Ferrari, tak mu to dopřej ;-)
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

9xx nemají čidlo VRM? :)
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Elkim píše:9xx nemají čidlo VRM? :)
Ne, protože pár centů je moc a Huang potřebuje to nové Ferrari :lol: :lol:
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

u nvidie nemaji skoro zadne karty VRM cidla.. Maximalne nereferencni PCB a jenom nektere edice proste je to na hlavu postaveny.. Vice mene i dualni BIOS coz je u AMD bezna vec roky dozadu na nvidii nenajdes.. Hold HUang potrebuje kazdy tyden novy supersport a my platicí zakaznici mame smolik pacholik :)
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Však jsem psal, že ji moje 280 měla a moje 780Ti má čidla taky...

Spíš možná je dávají jen do hi-endu :) ( Je 980 hi-end či není? :D )
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

u AMD tohle vsechno mas od doby nekolik let dozadu i na kartach za 4000,- :( vsak jak rikam ty soucastky stojej par centiku, klidne bych si na grafice tech 100,- priplatil abych tam mel vic cidel, dualni bios apod.. Ty mas jednu z nej edici na trhu a tam si proste nelazjly nedat cidla na VRM kdyz to kazdej zene do maxima..
Odpovědět

Zpět na „Voda“