Návrh změn v sekci bazar

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Odpovědět
heroik
Začátečník
Začátečník

Re: Návrh změn v sekci bazar

Příspěvek od heroik »

Wilik píše:Kombinace ve stejne (pod)sekci, tj. se stejnym cilem, napr. K/V nebo P/V jsou internim narizenim povoleny, resp. nepostihovany. Osobne mi to prijde prehlednejsi bez kombinaci, resp. bez vyjmenovani ci tabulky s povolenymi/zakazanymi kombinacemi. Kazdopadne jako navrh to zvazime a posoudime.
No, tak teď jsem to trochu nepochopil....stále zvažujete? Podal jsem si totiž tenhle inzerat s kombinaci P/V, a byl do 1 dne presunut...nechci timhle na nic naražet, jen řikám že jsem proste nepochopil to co napsal Wilik...
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

heroik píše:No, tak teď jsem to trochu nepochopil....stále zvažujete? Podal jsem si totiž tenhle inzerat s kombinaci P/V, a byl do 1 dne presunut...nechci timhle na nic naražet, jen řikám že jsem proste nepochopil to co napsal Wilik...
1. plati stale to, co je uvedeno v citaci meho predesleho tvrzeni - tzn. kombinace P/V je nepostihovana, tj. nepresouvana
2. ze ti byl inzerat presunut je klidne mozne, otazkou je proc... resp. duvod jsi tam mel uvedeny od moderatora.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Také jsem jednou použil tuto kombinaci a neměl jsem s moderátorem problém :oops:
Můžeš sem dát odkaz na inzerát a můžeme posoudit co bylo špatně.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

heroik: presunul jsem ti to asi ja. jsem novy moderator, o zadnem intenim narizeni jsem tehdy nevedel, tudiz jsem postupoval podle pravidel. tj. zakazu kombinaci.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jenom upozorním, že ačkoliv se P/V interně toleruje, tak samozřejmě jen za předpokladu, že jsou splněny všechny náležitosti pro P: tzn. hlavně cena, takže žádné "Vyměním, případně prodám, cenu nabídněte".
Goldnoob team proud member!
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Měl jsem je splněny :-) Přesunut byl pouze z duvodu kombinace P/V...Takže si to mohu opět změnit na P/V ok..? A vim o tom ze myom je novej moderator, nic se nedeje :-)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

proč je v pravidlech požadavek na cenu? Co když nemám tušení, kolik má ta komponenta nyní cenu, tím pádem nemám představu kolik mám chtít???
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Od toho je moznost si cenu predem zjistit v info tematu.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Thellwin píše:Od toho je moznost si cenu predem zjistit v info tematu.
zdlouhavé a zbytečné, navíc v Ičku mi tam muže napsat každý co ho napadne... je nějaký varovný příklad z minula, který vedl k vytvoření tohoto pravidla?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Ne, ale zabrani se tim zbytecnemu prodluzovani (nabizeni). Myslim ze proto je nutne ovest cenu, nebo aspon cenove rozmezi.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

heroik píše:Ne, ale zabrani se tim zbytecnemu prodluzovani (nabizeni). Myslim ze proto je nutne ovest cenu, nebo aspon cenove rozmezi.
no dobře, u 1 TB disku jsem cenu uvedl, tu jsem si odvodil uměl, ale u šrotu za jednotky stokorun (každému se to může hodit jinak, někdo uvede tržní cenu, někomu se komponenta trefí do vkusu a nabídne víc než tržní). Rád bych si obchod vedl sám a neokrádal se hned v úvodu a délka trvání je myslím též na mě. Plošné pravidlo je tedy dle mého pouze "pravidlo pro pravidlo", díky němuž mám obchod s krámy za pár korun blokovaný i když jsem nabízejícímu slíbil uzavření do určité hodiny. Trochu myslet při uplatňování pravidel!

//no výborně, i ten WD je na SD, ten papír na fotce je tam asi pro legraci, ale ano, explicitní definice záruční doby chybí, mea culpa :) nechcete změnit doménu na .eu? :P
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Logika je celkem jednoducha:

1) opravdu nevim jakou ma vec cenu - necham si nacenit v Info tematu - ano, kazdy muze napsat "co chce", ale a) proc by to delal a za b) ja cenu neznam, takze nemam lepsi voditko

2) kazdy ma tuseni, kolik chce za danou vec ziskat - mnohokrat se drive stavalo, ze nekdo neuvedl cenu a na jakoukoli nabidku odpovidal "to je malo" - tzn. mel jasnou predstavu kolik chce ziskat

3) vec se da prodat formou aukce - tam neni pozadavek na cenu nebo pri klasickem prodeji, treba od 1KC, za cokoladu/pivo, atp.

Vsechny moznosti splnuji pravidla a kdokoli "nevi", tak si muz vybrat.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Tak si tam napiš třeba cenu původní s dodatkem,že je jen orientační,vlk by se nažral a koza zůstala celá :roll:
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Slezman píše: zdlouhavé a zbytečné, navíc v Ičku mi tam muže napsat každý co ho napadne... je nějaký varovný příklad z minula, který vedl k vytvoření tohoto pravidla?
btw misto toho co tu celou dobu pises a brecis sis uz mohl davno precist pravidla, zalozit info thread, dozvedet se cenu, a uz i prodavat podle pravidel :)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

heroik píše: ...
no jasně, a 2 duplicitní thready by byly na světě ty rozumbrado :-D samozřejmě thready jsem dávno opravil a požádal o navrácení
Hlavně: ty thready byly hozeny na smeťák v době, kdy už cena byla dána a probíhala soutěž zájemců formou navyšování, takže manévr úplně na hovno...dalo by se říct buzerace, neboť došlo k poškození obou stran obchodu moderátorem. Nehledě na to, že vůbec nevím, proč se do toho pleteš s nějakým brečením, já diskutoval s mody/adminy :)

mimochodem rychlost akcí moderátora myom je, zdá se, jiná u přesunů a jiná u nápravy :(
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Slezman: to je tak, kdyz mas skolu bez jedine prestavky od 8 do 19h. skutecne nemuzu za to, ze ses neridil hned podle pravidel. nevim proc se snazis diskuzi presunout na toto tema...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

myom píše:Slezman: to je tak, kdyz mas skolu bez jedine prestavky od 8 do 19h. skutecne nemuzu za to, ze ses neridil hned podle pravidel. nevim proc se snazis diskuzi presunout na toto tema...
rozumím, ale když se nedostatek úvodního postu už napravil samotnými nabídkami, nebyl k přesunu už důvod, navíc když jsi si byl vědom, že dalších 11 hodin se k tomu nedostaneš.... :sad: i to rozmezí, kdy jste schopni moderovat, byste měli brát v úvahu při provádění zásahů...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

normalne bych to udelal a i delam, proste bych ti to tam doplnil, ale ty jsi mel 3 prispevky mimo pravidla s tou samou chybou a to uz tak mily nejsem :) .

k te vyluce - mas pravdu, je to problem, ale jednoduche reseni neni :| .
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Řešením je napsat to hned napoprvé podle pravidel, pak není nutné čekat na zásah moderátora. V opačném případě to může chvíli trvat, přestože je náprava po přesunu na SD udělaná rychle. Moderátor tu nemůže sedět pořád a hned reagovat na požadavky uživatelů, nikdo ho za to neplatí.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tj. kdyz nam budete platit 10% z prodeju, tak tu budem 24h denne :lol:

\\nordir: ja si myslim, ze jsme pochopili jak jsem to myslel :mrgreen:
Naposledy upravil(a) myom dne stř 3. bře 2010, 21:42, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“