V cem zacit programovat???

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

johny128 píše:6 rokov
zombux píše:johny - ono 6 měsíců u programování není zas tak moc
:?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dewil píše:
johny128 píše:6 rokov
zombux píše:johny - ono 6 měsíců u programování není zas tak moc
:?
do psí díry... jsem slepej sorry :oops: 6 rokov už je znát
ignorelist: kremrole a dezoláti
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

sovicka2001 píše: Koupil jsem si tohle a je to fakt dost velkej brutál - buď jsem blbej já, nebo ta kniha je mizerně napsaná ... Co asi bude pravděpodobnější?
http://knihy.cpress.cz/pocitac/Book.asp?ID=635
Jo, tak ted taky nevim, jestli su blbej a nebo to je spatne napsany. Myslim si, ze kdyz to clovek cte, tak by si to mel okamzite vyzkouset.... Jak ses na tom? Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?

//Je jeste nekdo, kdo vlastni tuto knizku?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Dewil píše:Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?
Se slovy "Zlatý tabulky a zlatý PHP" jsem knihu odhodil a občas tam mrknu na nějakou funkci ... jinak to absolutně neberu, ten člověk je na mě (asi) moc rychlej.
(a taky jsem zatim nenašel výhodu pro mě, proč přejít teď hned z tabulek na CSS)

Hledám nějakou dobrou knížku o C (nikoliv o C++ či C#) ... slyšel jsem, že z toho vychází PHP, tak by mi to třeba mohlo jít líp než Cplusko :)
Francie ... sladká Francie
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Jo, potrebuju (budu potrebovat) prepinac stylu, tak jak to ma na www.pixy.cz (BTW. Autor te knizky :)). Prej je to delany podle PHP, takze kdyby ste to nekdo nasli, tak to sem pjosím postnite :) .....

Udelal bych to sam, ale jaksi na to nemam vitaminy (znalosti) :lol:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

sovicka2001 píše:Hledám nějakou dobrou knížku o C (nikoliv o C++ či C#) ... slyšel jsem, že z toho vychází PHP, tak by mi to třeba mohlo jít líp než Cplusko :)
znova opakuju to co už tady padlo :) Herout rulezzzz
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

zombux píše:
sovicka2001 píše:Hledám nějakou dobrou knížku o C (nikoliv o C++ či C#) ... slyšel jsem, že z toho vychází PHP, tak by mi to třeba mohlo jít líp než Cplusko :)
znova opakuju to co už tady padlo :) Herout rulezzzz
Mam jeho starou knizku (ale opravdu starou (opravdu moc starou)) a jak sem si to tak cetl, tak sem z toho nepochopil nic, ale ja bych si asi koupil nejakou knizku vic pro zacatecniky, nebo rovnou pro lamy.
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Nýd help. V opere me vsechno jede tak, jak ma: http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... -Opera.png

Ale v tom zas*an*m IE je to nejaky rozhazeny: http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... ita-IE.png

Asi za to muzou ty horni 2 framy. Kdyz tam dam jen jeden, tak se to zobrazi v poho i pod IE, ale ja bych tam ten levej (logo PCT) frame chtel... Moc se me to nechce delat pomoci tabulky.... Ale kdyz nad tim premyslim, tak to bude asi lehci....

Zdrojak je

Kód: Vybrat vše

<html>
 <head> <title> Dewil's Pages </title>

</head>
 <frameset rows="70, *"  cols="*, *" border="5">
    <frame name="reklama" src="reklama.html">
    <frame name="Dewil" src="Dewil.html">

<frameset cols="200, *" border="5">

<frame name="nabídka" src="index.html">
       <frame name="hlavni" src="uvodtxt.html">

</frameset>
 </frameset>

</html>

Poradte mi pjosím :( Už nevím, co s tím.... A jestli to ten debilní Explorer nerozchodí, tak tabulky :x
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Dewil píše:A jestli to ten debilní Explorer nerozchodí, tak tabulky :x
tak css :oops:
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

johny128 píše:
Dewil píše:A jestli to ten debilní Explorer nerozchodí, tak tabulky :x
tak css :oops:
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html
THX

Pokud nekdo mate ale nejaky framovi reseni, tak sem s nim :)
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

dalsi problem no. Nasel sem si javascipt na prepinani stylu, v IE me to funguje a v opere ne. Vypise to toto:

Event thread: onclick
Error:
name: TypeError
message: Statement on line 3: Expression evaluated to null or undefined and is not convertible to Object: document.styleSheets
Backtrace:
  Line 3 of inline#1 script in file://localhost/D:/Web/CSS/neco.html
    document.styleSheets[0].disabled = x != "m";
  In unknown script
    ZmenCSS("m");
  At unknown location
    {event handler trampoline}
//Tak v jedne strance sem zapomnel dat jeden link na CSS, tak sem ho tam supl a ted me to pise toto:

Event thread: onclick
Error:
name: TypeError
message: Statement on line 4: Expression evaluated to null or undefined and is not convertible to Object: document.styleSheets
Backtrace:
  Line 4 of inline#1 script in file://localhost/D:/Web/CSS/index.html
    document.styleSheets[0].disabled = x != "m";
  In unknown script
    ZmenCSS("m");
  At unknown location
    {event handler trampoline}
// :oha: Beztak si to neni schopny zapamatovat ten styl, tak nic....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm změna stylů javascriptem není nejlepší metoda :( zatim se na to vykašli, pak se to naučíš v PHP
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

zombux píše:hm změna stylů javascriptem není nejlepší metoda :( zatim se na to vykašli, pak se to naučíš v PHP
jj, uz mi to bylo receno :D Delam pokusy s javascriptama a jeste nic neumim :lol:
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Dalsi problem :( s CSS. V IE se me ramecek (tabulka, nebo nevim, jak se to v CSS jmenuje) zarovna doprostred, ale v opere ne. Zkousel sem aji float:center a nepomohlo. Poradte pjosím co s tim
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

sovicka2001 píše:
Dewil píše:Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?
Se slovy "Zlatý tabulky a zlatý PHP" jsem knihu odhodil a občas tam mrknu na nějakou funkci ... jinak to absolutně neberu, ten člověk je na mě (asi) moc rychlej.
(a taky jsem zatim nenašel výhodu pro mě, proč přejít teď hned z tabulek na CSS)
tobe bych doporucil zamyslet se nad tim o cem je dneska web, resp. kam se web kvuli tomu co tu rikas dostal (do stadia chaosu a nefungujicich stranek v jinych prohlizecich nez IE). Ten clovek kterej to psal neni rychlej, jen vyzaduje trochu jiny pristup. Ono kdyz si prectes prvni kapitolu, pochopis o cem je css. PRECTI SI TO PORADNE A ZAMYSLI SE nad tim nez tu zmates zacatecniky!
Io
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Io »

Abych ti nejak poradil. NEbo tak něco.

Nejspíš máš před sebou střední školu, takže se budeš asi muset učit :-).
Programování není špatná věc, nicméně ti radím, aby sis radši našel holku a prožil střední nějak normálně, ne zapíchnutej u kompu.
Navíc v patnácti se budeš těžko učit dynamický proměnný a objektový prográmko...
Ale to je jen můj názor - studenta fel cvut, jestli ti to neco rika..
Mej se hezky
Io
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Io »

Jo, sorry, nějak sem odskočil, css a html formátování nepokládám za programování. To je něco jako složitější editace textu :)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

k23 píše:tobe bych doporucil zamyslet se ...
hou,hou,hou ... NIKOMU jsem tam necpal, ať nepoužívá CSS, nikomu jsem neříkal, že tabulky jsou lepší ...
Ale i sám autor v knize píše, že jemu samotnému trvalo dost dlouho pochopit, proč by měl přejít na CSS.
Knih o kompech jsem přečet už pěknou řádku (teda, relativně, bylo jich kolem třiceti) , každou jsem nějak zkousnul, ale tenhle styl psaní mi prostě nevyhovuje, to není o tom že bych nečetl pořádně ...
-mmch. nemusíš tu na mě řvát :)
-mmch2. stadium chaosu? nekompatibilita? ... to bych svaloval na víc faktorů, než jen na to, že někdo dělá místo starší technologie novější (zde CSS místo tabulek)
-mmch3. dobře, dostals mě (resp. Zombux) ... za domácí úkol mám CSS
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

sovicka2001 píše:
k23 píše:tobe bych doporucil zamyslet se ...
hou,hou,hou ... NIKOMU jsem tam necpal, ať nepoužívá CSS, nikomu jsem neříkal, že tabulky jsou lepší ...
Ale i sám autor v knize píše, že jemu samotnému trvalo dost dlouho pochopit, proč by měl přejít na CSS.
Knih o kompech jsem přečet už pěknou řádku (teda, relativně, bylo jich kolem třiceti) , každou jsem nějak zkousnul, ale tenhle styl psaní mi prostě nevyhovuje, to není o tom že bych nečetl pořádně ...
-mmch. nemusíš tu na mě řvát :)
-mmch2. stadium chaosu? nekompatibilita? ... to bych svaloval na víc faktorů, než jen na to, že někdo dělá místo starší technologie novější (zde CSS místo tabulek)
-mmch3. dobře, dostals mě (resp. Zombux) ... za domácí úkol mám CSS
sorac, ja nechtel aby to vypadalo ze rvu :( akorat me desi ze by se v dnesni dobe na odbornym foru mely vyskytovat posty typu "s*ru na to, zlaty tabulky" nebo "dej tam < center > a ono to nejak pojede".... proste me to rozcililo (idkyz jsi to treba nemyslel zle nebo to vubec nepsal)... proste se snazim nastinit mnohem kompatibilnejsi cestu, ktera sice ma hodne prekazek, ale ve vysledku se vyplati.

Spis jsem mel prudit globalne :) takze jeste jednou sorry (ale stejne te to neomlouva :)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Moje stránky stejně dlouho potřebujou předělat ...
...takže hurá na CSS (no, tak rychlý to nebude, nejdřív musím rozkódovat pixyho knihu :lol: )
posty dělají usera, nebo snad ne? (jsem jen pitomý a hloupý BFU) :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“