Asus A8R32-MVP (939, Xpress3200) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

Neller píše:
Boin píše:Náhodou nevíte jestli na desku nevyšla česká recenze?
Na co ji potřebuješ? Když tě něco zajímá, tak se ptej.
presne :) je tu par lidi co ji ma, tak ti to muzou rict :)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Štejnar »

Recenze smozřejmě jsou,tuším že jedna je na Svethradware a druhá na pctuning.Odkaz je někdě tady nebo v diskusi na czechcomputer.Nicméně recenze je v duchu toho že deska je nejlepší volbou pro s.939.
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

a neni snad? :)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Česká asi ne, ale google jich najde....

Kód: Vybrat vše

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=a8r32&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=
:wink:
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Neller píše:
Na co ji potřebuješ? Když tě něco zajímá, tak se ptej.
Zajímalo by mě přímý srovnání s DFI LanParty UT nF4 Ultra-D ...když jsem si to tady pročetl, tak jsem jednoznačnou odpověď nenašel...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Boin píše:Zajímalo by mě přímý srovnání s DFI LanParty UT nF4 Ultra-D ...když jsem si to tady pročetl, tak jsem jednoznačnou odpověď nenašel...
Největší výhodou A8R32 je chipová sada: Sice OC nebude zcela srovnatelný s nF4 od DFI, nicméně je též výborný a hlavně: pasivní chlazení NB i SB. Uli M1575 je vynikající SB (právě kvůli němu nV zkoupila ULi) - rychlejší a defakto bezproblémové (narozdíl od nF4) diskové operace + umí HD Audio, RAID5 atd. :oops:

RD580 je též bezproblémový a vůbec nehřeje. :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Shit píše:Největší výhodou A8R32 je chipová sada: Sice OC nebude zcela srovnatelný s nF4 od DFI, nicméně je též výborný a hlavně: pasivní chlazení NB i SB. Uli M1575 je vynikající SB (právě kvůli němu nV zkoupila ULi) - rychlejší a defakto bezproblémové (narozdíl od nF4) diskové operace + umí HD Audio, RAID5 atd. :oops:

RD580 je též bezproblémový a vůbec nehřeje. :)
zase DFI lepsi provedeni nez asus, regulace az 3fanu, asus i dfi sme tu meli a zustalo dfi, kvuli prave takovejm features ktere potesi a hlavne jak jsem tu uz psal na te asusce odmital bezet dvb-t tuner
jinak souhlas oc vesmes podobne, asus je chladnejsi coz je vcelku vyhoda, ale u dfi se to da taky vyresit. problemy s disky jsem na nf4 musim zaklepat zatim nemel, ale nepouzivam raid, mam jen 2 sataII disky. rozhodovani tezke, ale me ulehcil ten tuner :wink:
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

ono s těmi PCI kartami jsou někdy problémy, ovšem mě na A8R32 bezproblémů jely X-FI a DVB-S karta Skystar 1
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lazovak píše:zase DFI lepsi provedeni nez asus..
Pokud myslíš DFI CFX3200DR - tak problémy s M1575 u DFI nejsou dodnes zcela vyřešeny, Asusky tím defakto netrpí, DFI ano -> viz Forum DFI. :sad:
Lazovak píše:... problemy s disky jsem na nf4 musim zaklepat zatim nemel...
Ale hodně userů mělo a má... Linky snad nemusím ani uvádět...
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Shit píše:Pokud myslíš DFI CFX3200DR - tak problémy s M1575 u DFI nejsou dodnes zcela vyřešeny, Asusky tím defakto netrpí, DFI ano -> . :sad:
eee myslel jsem NF4 Ultra-D
Shit píše:Ale hodně userů mělo a má... Linky snad nemusím ani uvádět...
urcite nemusis, vim o tom, on ale pokud clovek dodrzi urcite veci tak problemy nema :wink:
sid píše:ono s těmi PCI kartami jsou někdy problémy, ovšem mě na A8R32 bezproblémů jely X-FI a DVB-S karta Skystar 1
me nejel DVB-T do pci-express 1x
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lazovak píše:
Shit píše:Ale hodně userů mělo a má... Linky snad nemusím ani uvádět...
urcite nemusis, vim o tom, on ale pokud clovek dodrzi urcite veci tak problemy nema :wink:
Málokdo flashuje firmware u HDD => Docela o "hubu". Těch článků na tohle téma je hafo...
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Štejnar »

Nemám žádné zkušenosti s produkty od ATI,ale příští týden se stanu vlastníkem této desky.Potřeboval bych povědět jaké ovladače k rozchození potřebuju.VIA má Via Hyperion,Nvidia zase Nforce driver a ATI?Ze stránek ASUSU sem si stáhl ovladače na RAID,LAN a další ale nevím co na chipset?
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Petr Štejnar píše:Nemám žádné zkušenosti s produkty od ATI,ale příští týden se stanu vlastníkem této desky.Potřeboval bych povědět jaké ovladače k rozchození potřebuju.VIA má Via Hyperion,Nvidia zase Nforce driver a ATI?Ze stránek ASUSU sem si stáhl ovladače na RAID,LAN a další ale nevím co na chipset?
RD580 nepotřebuje žádné drivery - stačí ji "pci.sys" z woken. :)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

nic nepotřebuješ, instalovat budeš jen ULI1575 řadič, případně zvukovku, síťovku atd
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

sakra jak donutim aby fungoval hotswap. uz me to stve, ze to nejde... a widle se mi preinstalovat nechci

edit: tak jsem ji dnes asi nejspis odpalil.... reklamace bude pro me dlouha... 3 nedele bez kompu... budiz ji zemne lehka..
mirek petr
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek petr »

oyza píše:sakra jak donutim aby fungoval hotswap. uz me to stve, ze to nejde... a widle se mi preinstalovat nechci

edit: tak jsem ji dnes asi nejspis odpalil.... reklamace bude pro me dlouha... 3 nedele bez kompu... budiz ji zemne lehka..
Co si jí udělal??

Mě se snad konečně podařilo najít stabilní nastavení pamětí A-DATA 500 2x1GB sice jsem teda musel nastavit HT na 1GHz ve výsledku se sběrnicí 290MHz to dává nějakých 1,44GHz, ale to by jí nemělo vadit, ještě by tam měla být rezerva do těch 60% udávaných na krabici. A netuší někdo jestli třetaktovaní PCIe vede ke zvýšení výkonu, tam mají uvedených 30% tak to by mohlo jít do těch 150MHz??
CPU: AMD Opteron 144 1,8GHz @ 2,6GHz (HT 1,44GHz), MB: ASUS A8R32-MVP DELUXE, RAM: 2x 1 GB DDR500 (474) A-DATA 11-4-4-3CL 2,6V, GK: ASUS X1950PRO 256MB GPU 621 MHz/ GDDR3 1526MHz HDD: Seagate 320 GB SATA II 16MB cache + Seagte 500GB 16MB cache SATA II, mech: ASUS DRW-1814BLT SATA, Bedna: Eurocase Middle Tower 8023 Black-Blue, Zdroj: CORSAIR HX520 520W
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

nemate nekdo probleby s drivery? porad to na me halsi nejake nezname zarizeni a jsem si jist ze mam nainstalovany vsechny drivery: uli, marvell, realtek sound...proste vse?

Nevite jak zjistit jake to jsou ty chybejici drivery?
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

není to ATK0110 ACPI UTILITY ? na CD to je
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

sid píše:není to ATK0110 ACPI UTILITY ? na CD to je

Kód: Vybrat vše

http://download.nforce.cz/A8R32/ACPI_10136.zip
Nová verze => Podpora 2k, XP, XP64, Vista32, Vista64. :)
mirek petr píše:A netuší někdo jestli třetaktovaní PCIe vede ke zvýšení výkonu, tam mají uvedených 30% tak to by mohlo jít do těch 150MHz??
Přetaktovat PCIe sběrnici je defakto na nic... :wink:
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

mirek petr píše: Co si jí udělal??
Mě se snad konečně podařilo najít stabilní nastavení pamětí A-DATA 500 2x1GB sice jsem teda musel nastavit HT na 1GHz ve výsledku se sběrnicí 290MHz to dává nějakých 1,44GHz, ale to by jí nemělo vadit, ještě by tam měla být rezerva do těch 60% udávaných na krabici. A netuší někdo jestli třetaktovaní PCIe vede ke zvýšení výkonu, tam mají uvedených 30% tak to by mohlo jít do těch 150MHz??
chudinka, kdyz jsem ji vcera balil do krabice, tak jsem skoro brecel. co bych ji delal, sem debil no. zkousel jsem novou grafarnu a pac to neutah zdroj, tak sem si tam hodil jeste jeden. no a ten byl nejakej chudej a pistel pri zatezi, tak jsem chtel prohazet vetve a jak nejsem zvyklej, ze kdyz komp nejede, ze ten druhej zdroj.... no zustal pustenej a nejak "nedopatrenim", desnej bordel v dratech jak jsem to furt zkousel, jsem vzal ty zdroje a dal dve zasuvky!@#@! proti sobe a bohuzel jedna z nich mela tak dlouhy pindiky, ze se dotkly. jiskricka a slus. po testech to nastesti odnesla jen desocka a jedna vetev toho shit zdroje. tak uz je holka v reklamaci a ja tu pisu na nejaky totalni jebce, abych vubec moh bejt aspon na netu. jen co se vrati z nemocensky, koupim nejakej poradnej zdroj no. btw, stejne byla nejaka divna, ht neslo ani o prd pres 1Ghz, coz mi prislo divny :)
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“