Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Maron píše:TO: Kinomaniak

podle popisky máš v sestavě tyto RAM:
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz@876 2.1V Twin2X2048-6400C4PRO

Můžeš je prosiíím najít u czechcomputer.cz. Jak si s nima spokojenej?
Dík.
Jemu ty ramky prave jedou spatne...nefungujou mu v dualu,jak jsi se tady mohl docist tak je poslal na reklamaci :wink: :oops:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

zoba píše:mam jeden problem s touto deskou .. kdyz necham jet pc pres noc tak to po nejakem case spadne do modre smrti
v systemovych udalostech neni vubec zadna zprava, takze vubec netusim cim by to mohlo byt
jo a jeste jedna zajimava vec - mam zapnute v biosu EIST na snizovani frekvence, ale nejak to nefunguje .. cpuz hlasi sice napeti 1.136, ale nasobic je porad stejnej a frekvence taky jako pri plnym zatizeni
Pozoruji to samé, co s tím? I když PC nechám delší dobu v klidu, nikdy jsem neviděl, že by se násobič snížil. Všechny programy neustále hlásí plnou rychlost.
Zajímavost - problém s modrou smrtí jsem měl v prvních dnech provozu, teď už ne. (revize desky C1, BIOS F6E)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

Dík.
Mě nejen,že nejeli v dualu,ale jeli jen ve slotech 3,4,při jakékoliv jiné kombinaci nenajede komp,jinak jsou to Pro-ty s ledkama,dnes bubu prý vědět víc o té reklamaci,je možné,že je to i deskou,uvidíme.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Highlander píše:

Dík.
Jemu ty ramky prave jedou spatne...nefungujou mu v dualu,jak jsi se tady mohl docist tak je poslal na reklamaci :wink: :oops:
Mám tyhle ramky a jsou bez problémů, do frekvence 780 cl3 do frekvence 948 dávají cl 4 na nataktovaném procáku na default fsb by asi šli i výše.
IPHONE 6S Plus
ugn
Nováček
Nováček

Příspěvek od ugn »

Všiml jsem si, že na této desce je nad ide konektorem 4-pinový konektor (do něhož pasuje molex) pro přídavné napajení PCIe - 16x
Zajímalo by mě, jestli to je nutné zapojovat, když napajím graf. kartu přimo 6pinovým konekotem ? Jaký je funkční rozdíl mezi tímto 4-pinovým a 6-pinovým konektorem ?

Nikde o tom totiž moc detailů nepíšou.
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

ugn píše:Všiml jsem si, že na této desce je nad ide konektorem 4-pinový konektor (do něhož pasuje molex) pro přídavné napajení PCIe - 16x
Zajímalo by mě, jestli to je nutné zapojovat, když napajím graf. kartu přimo 6pinovým konekotem ? Jaký je funkční rozdíl mezi tímto 4-pinovým a 6-pinovým konektorem ?

Nikde o tom totiž moc detailů nepíšou.
Přesně to stejný by zajímalo i mne (a asi mnoho dalších). Četl jsem snad všechny recenze na tuto desku a tomto se nikde nic nepíše. Fuck off recenzent.
ugn
Nováček
Nováček

Příspěvek od ugn »

Mám také ještě trochu nejasnosti okolo AHCI (nativni SATA) na téhle desce.

Zvolil v biosu AHCI mód a šel instalovat Windows XP SP2. Použil jsem F6 a disk...podle manuálu jsem zvolil ICH8R SATA RAID ovladač (protože prý SATA AHCI je pro 64bit win) a pak šlo vše v pořadku dál až po první nastartováni Win, tam se v loadovací obrazovce restartovalo pc (ani nouzový mód nezabral) . Tak jsem tedy opakoval instalaci se zvolením ICH8R SATA AHCI a podařilo se mi nastartovat Win.

Zajímalo by mě, jestli je tohle normální ? A také, jak otestovat, že doopravdy správně fungujou schopnosti AHCI (NCQ atd.) ?
Trinec
Začátečník
Začátečník

SATA

Příspěvek od Trinec »

Musim instalovat driver pokud chci mit jen dva SATA disky bez zapojeni do Raidu??
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SATA

Trinec píše:Musim instalovat driver pokud chci mit jen dva SATA disky bez zapojeni do Raidu??
jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dycky :wink:
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Highlander píše:
Trinec píše:Musim instalovat driver pokud chci mit jen dva SATA disky bez zapojeni do Raidu??
jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dycky :wink:
A to od kdy??Widle prece nainstalluje bez jakyhokoliv driveru na SATA disk pokud nechce RAID. To se muselo jen u davnych VIAKT600 pro AMD, ze se musely installovat sata drivery pokud vim. Nebo zas nejaka novinka?????
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

Satiriasis píše:
Highlander píše: jasne jako vsude jinde....F6 a drivery to chce dycky :wink:
A to od kdy??Widle prece nainstalluje bez jakyhokoliv driveru na SATA disk pokud nechce RAID. To se muselo jen u davnych VIAKT600 pro AMD, ze se musely installovat sata drivery pokud vim. Nebo zas nejaka novinka?????
Jj, musim souhlasit, instaloval jsem Win na SATA disk a pres F6 jsem to rozhodne instalovat nemusel.
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no ono zalezi na kterej radic instalujes....Je pravda ze ja jsem to instaloval dycky kdyz jsem mel disky v Raidu ...
Trinec
Začátečník
Začátečník

Jaky radic

Příspěvek od Trinec »

Highlander píše:no ono zalezi na kterej radic instalujes....Je pravda ze ja jsem to instaloval dycky kdyz jsem mel disky v Raidu ...
Budu instalovat na radic od Intelu. Ted jsem koukal na redme pro driver na XP a i tam se da vybrat jak Raid tak i AHCI driver. Tedy pokud chci vsechno co by melo SATA 300 umet je lepsi vybrat AHCI?
knedla
Začátečník
Začátečník

Re: Jaky radic

Příspěvek od knedla »

Trinec píše:
Highlander píše:no ono zalezi na kterej radic instalujes....Je pravda ze ja jsem to instaloval dycky kdyz jsem mel disky v Raidu ...
Budu instalovat na radic od Intelu. Ted jsem koukal na redme pro driver na XP a i tam se da vybrat jak Raid tak i AHCI driver. Tedy pokud chci vsechno co by melo SATA 300 umet je lepsi vybrat AHCI?
Včera jsem instaloval RAID 0. Použil jsem pouze ICH8R. V biosu RAID ne AHCI (tak jak je to napsaný v manuálu desky). Při instalaci Winů přes F6 drivery z diskety. Ve winech další instal driverů ICH8R z CD nebo z netu.
Gygabajtí drivery jsem vůbec neinstaloval (na co, když ve fialových SATA konektorech nic nemám). Zatím to funguje. Na testy ještě nebyl čas.
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Ahoj pánové,
já vím že mne asi proklejete do sedmýho kolena, ale já to risknu...

Zítra dostanu konečně díly / DQ6 a E6300/ na new PC. Z toho co tu čtu, mi běhá mráz po zádech. Nemohu se s vámi srovnávat a ani nehodlám, nejaké PC jsem dříve splácal, ale oživit todle, bez vás asi nepude.. Jste mi prosím někdo ochoten sem hodit postup, jak se do toho mám pustit? PROSÍIIM :oops: URČITĚ TO OCENÍ I JINÍ :wink:

Nebudu mít žádné RAID pole, jen 1 SATA disk v SATA RACK. Ten občas vysunu a zapojím v ATA RACK disk pro kluka.
Mám za to, že ram v dualu chodí jak komu a jak kde... , čím se mám řídit- barvou slotů nebo označením?

-Bude to 1 a 3 slot?
-Poradte mi prosím, jak je označen SATA konektor na MB, do kterého připojím ten SATA RACK? Nebo je to v principu jedno, který použijí?
Manual jsem zatím nestudoval, bude až zítra a navíc mám slabou angl.- holt generační propast je znát i zde.
Díky.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj pamneti zapoj do slotu 1 a 3 nebo 2a4 mas to barevne oznacene.Takze to prijde zapojit do stejnych barev jesti chces aby ti to jelo v dualu.Kdybys to i tak popletl tak se nic nedeje pri zapnuti by ti to psalo ze ti jedou pamneti misto v dualu v singel chanelu.

Co se tyce zapojeni SATA disku je to uplne jedno.

Pokud chces ale aby ti na disku frcelo NCQ, hot-plug atd. mnel by sis stahnout na disketu ovladace pro RAID jsou pry totozne i pro AHCI.Kdyztak se mrkni na CD ktere je dodavano s deskou mnel bys tam najit drivery.Disk zapoj do zluteho konektoru.Az to budes mit zapojene najed do biosu do polozky ITEGRATED PERIPHERALS a hned v prvni polozce mas SATA RAID/AHCI MODE tak si zvol AHCI.Uloz vyjed nahod instalacni CD zmackni F6 nahod ovladace z diskety a je to :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

Tak jo, asi to není tak horký jak mi to připadá...
No, uvidíme! :wink: Jak řekl klasik....
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Maron píše:Tak jo, asi to není tak horký jak mi to připadá...
No, uvidíme! :wink: Jak řekl klasik....
Jasne akorat kdyby jsi zvolil spatny ovladac pro ten AHCI tak jak by se ti dokopcily soubody v tom dos modu a mnelo by to najet do te prvni obrazovky od windowsu tak by ti to vyhodilo modre okno s erorem tak jako mi.To je prave zpusobeno vyberem spatneho ovladace pro AHCI :)
To jen abys treba zbytecne nepanikaril.Ja mam sice o trosku starsi chipset ale tohle se mi stalo kdyz jsem upgradnul bios tak se mi to tam zmnenilo na AHCI a pri instalaci mi to hazelo modre okno tak jsem nad tim chvili laboroval nez jsem na to prisel :-D
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Maron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maron »

No, a co když tam zatim nedam žádné ovladače a použiji základní nastavení od výrobce. Pokud se nepletu tak bude v BIOSu SATA RAID "DISABLE"...
Možná se pletu, ale SATA disk to najde, ale bude se chovat jako normální a nebude to zatím podporovat Sata funkce. ALE třeba se pletu a špatně jsem to pochopil!
Není to pro začátek jednodušší...?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Maron píše:No, a co když tam zatim nedam žádné ovladače a použiji základní nastavení od výrobce. Pokud se nepletu tak bude v BIOSu SATA RAID "DISABLE"...
Možná se pletu, ale SATA disk to najde, ale bude se chovat jako normální a nebude to zatím podporovat Sata funkce. ALE třeba se pletu a špatně jsem to pochopil!
Není to pro začátek jednodušší...?

Jasne nic se nestane.Akorat to nebude podporovat ty funkce.Pojede to normalne, tim padem nemusis v biosu nic nastavovat :wink:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“