Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:Pletu se nebo je tento tred - Warez ale primhourime oko? Vzdyt ani jeden z vas nemuze mit finalni build legalne! Legalne muzete vlastnit pouze RC1 a RC2, nebo mi snad nekde uniklo ze je si mozno system zdarma stahnout a pouzivat ho v 30-dennim trialu .... i to je totiz nelegalni panove .... pokud mate skutecne finalni build ...

Kód: Vybrat vše

http://vista.zive.cz/?q=Zacina_nova_era_Windows_Vista_jdou_do_vyroby
Tento server 9.11.2006 píše:Předplatitelé MSDN a Technetu získají přístup k finálním Vistám během několika nadcházejících dní. Tentokrát jsou však omezeni licencí, která jim umožňuje pouze testovat a vyvíjet aplikace. Veřejnost se k Windows Vista dostane až po jejich uvedení na trh 30. ledna příštího roku.
sadek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sadek »

Vistu uz par dni testuju a zamlouva se mi.. akorat mam porad problemy s grafickou kartou. Performance index mam jenom 1, protoze gaming graphics ma hodnotu 1 a pritom mam radeon 1600pro s 256MB. AGP ovladace mam nainstalovane, catalysty pouzivam 6.11 protoze ty funguji dobre (oproti tem betam na vistu).
Nekde sem se docetl, ze graficka karta dostane 1 bod pokud nepodporuje DX 9 ale moje grafarna jej podporuje. Kde muze byt chyba? Uz treti den s tim bojuji :)
DESKTOP: CPU: Intel Core2 Duo E7200 2.53GHz, MB: Gigabyte GA-EP35-DS3, GPU: nVidia 8800GT 512MB, RAM: 2x2GB DDR2 800 MHz, HDD: Western Digital Caviar Blue 640 GB, Seagate Baracuda 250GB
NTB: Lenovo Thinkpad R400 (NN911MC): 14,1 (1280 x 800), Core 2 Duo T5670 (1.8 GHz), Intel GMA X4500MHD, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows Vista Business
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ja samo vim ze MSDN members maji moznost Vistu mit - ale ruku na rdce neverim ze ani jeden z vas je clenem tohoto exklusivniho klubu do ktereho mohou jen mamuti koncerny .... nebudeme si hrat na schovavanky a podobny hlasky z netu viz Shit ... vsichni vime jak to je ...

PS. Jen nekolik malo firem v CR ma k dispozici testovaci verzi Visty ... pres MSDN server ....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:Ja samo vim ze MSDN members maji moznost Vistu mit - ale ruku na rdce neverim ze ani jeden z vas je clenem tohoto exklusivniho klubu do ktereho mohou jen mamuti koncerny .... nebudeme si hrat na schovavanky a podobny hlasky z netu viz Shit ... vsichni vime jak to je ...

PS. Jen nekolik malo firem v CR ma k dispozici testovaci verzi Visty ... pres MSDN server ....
A jak můžeš vědět, že nikdo z dotyčných userů není v klubu MSDN ? :!:

Něco si myslet a něco vědět @ dokázat je docela rozdíl - nemyslíš? :wink:
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

OBR píše:Ja samo vim ze MSDN members maji moznost Vistu mit - ale ruku na rdce neverim ze ani jeden z vas je clenem tohoto exklusivniho klubu do ktereho mohou jen mamuti koncerny .... nebudeme si hrat na schovavanky a podobny hlasky z netu viz Shit ... vsichni vime jak to je ...

Tobě je s prominutim hovno do toho,jak to kdo získal...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

@sadek: mě jedou Visty s Ati beta driverama RTM naprosto ok a s mojí X1950XTX mám rating 5.9. Chyba zřejmě bude u tebe v driverech a to díky tomu že jsou pro XP.

@obr: Spousta firem v ČR jsou předplatitelé MSDN. Většina však Visty nepoužívají z důvodů: současné počeštění,kompatibilita programů(ruku na srdce,ještě to není mezi lidmi tak proč by vydávali Vista-compatible programy?) a v neposlední řadě ovladače.
Naše firma dala zpátky XP jen díky tomu že nejsou drivery na Canon tiskárnu. A je lehčí nahrát XP než kupovat novou tiskárnu.
sadek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sadek »

to tick: pokud pouziju drivery pro vistu, tak mi graficka hazi nejaky error "code 43" Dela to se vsemi drivery pro vistu. Porad nevim jak to rozjet :sad:
tady jsem to i "vyfotil"
http://img184.imageshack.us/my.php?image=errorcode43lw4.jpg
DESKTOP: CPU: Intel Core2 Duo E7200 2.53GHz, MB: Gigabyte GA-EP35-DS3, GPU: nVidia 8800GT 512MB, RAM: 2x2GB DDR2 800 MHz, HDD: Western Digital Caviar Blue 640 GB, Seagate Baracuda 250GB
NTB: Lenovo Thinkpad R400 (NN911MC): 14,1 (1280 x 800), Core 2 Duo T5670 (1.8 GHz), Intel GMA X4500MHD, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows Vista Business
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Tak jsem hledal na google a zjistil jsem že za to může nekompatibilita 2jádrových procesorů a driverů pro grafiky. Jedna možnost je zakázat druhý jádro.
Dále někteří to vyřešili updatováním základní desky. A to jak driverys tak BIOS.
sadek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sadek »

pred pul hodinou mi windows update nasel novy ovladac na AGP, tak jsem ho stahl a vsechno jede jak ma :D . Ty aero glass efekty jsou cool
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

zombux píše:Vista potřebuje hodně operační paměti, 1GB je rozumné minimum pro normální práci s hodně programy. na 512MB se to sice spustí ale je to smutné swapovací divadlo. dá se říct že pro Vistu je třeba 2x tolik RAM než pro XP.
mno hodne programu tam neni, jen se to pouziva jako vzdalena plocha na server, vypaluji se natom filmy (na server) a hudba, je toproste stanice na praci a zalohu dat....kdyztak by se tam jeste dala dokoupit RAM, ale jsou tam pouze 3 sloty, takze 2x512+1x1024MB :( - ale to jako OT

spis jsem se zde docetl, ze je to narocnejsi, nez XP, je tam relativne dost slaby procesor, kdyz si pustim TV, tak se jednou do 10s vzdy na ctvrt sekundy sekne (proto je do monitoru zavedena antena a v PC je TV karta jen na okrasu)

jinak dik za reakci....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Luks píše:

Tobě je s prominutim hovno do toho,jak to kdo získal...
Tak uz vim odkud je mas ty ... asi budes v dalsi reportazi na Noive o piratech ...
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

OBR píše:
Luks píše:Tobě je s prominutim hovno do toho,jak to kdo získal...
Tak uz vim odkud je mas ty ... asi budes v dalsi reportazi na Noive o piratech ...
Jsem zvědav ;-)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Po týdenním testování: Krásné na vzhled, ale chyb je tolik, že se chce z toho blít... :blee:.
Problémy s drivery třetích stran ještě chápu, ale nechápu, proč jsou problémy i s drivery obsaženými ve "woknech".... :blee: (Proč mají drivery většinou časový podpis z června 2006, když nemakají korektně ??? Co dělal MS od června 2006??? Že by jenom to, aby to nešlo "šlohnout"? :?

Hlášky typu "program neodpovídá" pochopím u aplikací třetích stran, ale nechápu to u programů, které jsou součástí wokenic.... :blee:.
Osobně mně zaráží, že tento produkt MS nazval "final". :evil:

Doufám, že Vista SP1 už bude použitelná i pro usery.... :oops: A Vista SP2 už bude super... :roll:

Tohle je můj osobní názor na Vistu, třeba někomu maká na jeho sestavě naprosto korektně. :D
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Prosim Vas poradite mi ako dosiahnem toho aby mi bolo umoznene prepnut rozlisenie na defaultne??? 1440x900 Widescreen, max. rozlisenie ktore mi windows umoznuje je 1280x1024 :? :? :?
Ovladace mam najnovsie od nvidie pre Vistu

Takze sa mi podarilo to s tym rozlisenim, stiahol som modnute ovladace na guru3D :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Streethawk píše:... 1440x900 Widescreen, max. rozlisenie ktore mi windows umoznuje je 1280x1024....
Driver na LCD tam máš?
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Shit píše:Driver na LCD tam máš?
Jasneeee, ale nepomohlo to vtedy, ide to ked som nainstaloval drivery z guru3D najnovsie, na monitor momentalne nemam nainstalovane ale vtedy som ich tam mal a nic :wink:
Ale diky aj tak
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pár flastříků pro WV najdete zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.vistasp1.net/
:-D
Deawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deawo »

Už jsou k vidění první " Ultimate Extras"

http://windowsultimate.com/Blogs/Extras/Default.aspx

Pokud to takto půjde dál tak to bude celkem příjemné.
Dev1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dev1 »

mam 8800gtx a nahral som si vistu , pobehal som net co len to dalo a nadarmo som si asi hodinu kazil oci na 60hz pretoze som sa docital ze pre 8800gtx este neni vista spravena , to ako fakt alebo sa mi len sniva ? :P takze teraz mozem pekne ulozit na spanok vistu dokym nebudu drivre a prejst spat na XP alebo ako to mam chapat ?
1st :
Asus P5B-VM, Intel Core2Duo E6600 2.90GHz( (266@320)(PCI-E auto@120), 2x Corsair 1GB Twinx XMS2 800mhz (4-4-4-10), Leadtek WinFast PX8800GTX TDH GeForce nx8800GTX, 768MB DDR3 (570/900@630/1100), Seagate Baracuda 320GB 7200rpm 16MB cache SATA II, 2x 200GB WD ATA , 420w shuttle , 220w ThermalTake purepower, Shuttle case, LCD TV 27" Thoshiba + LCD ASUS PG191
2nd:
Asus P5B-VM, Intel Core2Duo R6300, 2x Corsair XMS2 512mb twinx. Asus 8800GTS 320mb, 2x Seagate Baracuda 320GB 7200rpm 16MB cache SATA II, ThermalTake shuttle , Eurocase 550w
Phillips Brilliance 109p4 19"
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Dojmy z Windows Vista Build 6000 Ultimate ?
Nu dobra, stahnul sem je a nainstalil (nikdo by ste neveril, ze ten starej trik se zmenou datumu na ochcani trialu funguje i na OS). Byl sem mile prekvapen, ze to slape lip, nez Beta2. A vsak, jak se me zda, tak aplikace pod vistama si berou vetsi (%) z vykonu CPU, nez aplikace pod XP. Treba TV, mam TV Tuner s cipem Phillips SAA7134 (rozsirenej). Pod XPama me pri maximalnim snimanym rozliseni sebral 60% CPU. Pod XPama jen 15%... Ovladace jak ty od OS, tak od vyrobce (zadne Vista ready). Aero bere 5-10% vykonu grafarny (vykonu X1800XT). Kdyz sem hral UT04 v okne tak bylo FPS o 30% nizsi !!! Aero dela problem u nekterejch prehravacu videa (FLY2000TV a jeste nejakej klasickej player). Video okna, nemaj ramecek a tak nejdou presouvat a kdyz tak to dela blbosti. Kdyz vypnete Aero tak to je v pohode. System je delanej vic a vic pro blbce! Je tam vsude vic a vic textu a zbytecne slozite (pro PC negramoty vsak jednoduse). Stabilita systemu se uz leta posouva a zlepsuje. Vsak kdyz uz se neco posere, tak to podela celej system !! Instaloval sem Alcohol120% abych udelal nejaky herni testy a diky HW chybe se resetnul PC! Jenze ovladace byly rozinstalovane a system vzdy po startu mel snaho ne doinstalit. V ramci teto snahy hodil Blue Death! A tak uz vistu pustit nemuzu a nepomaha ani Posledni znama funkcni konfigurace, ani nouzovej system !!! Myslim, ze bude jeste potreba úar Service Packu !!!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“