Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Shit
- Odborník PCT

Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Pište sem Vaše první zkušenosti s finální verzí Win Vista.
- Shit
- Odborník PCT

První screany - převzato z jistého zahraničního fóra - proto máte odkazy ve funkci "code":
Kód: Vybrat vše
http://img165.imageshack.us/my.php?image=6yd6.pngKód: Vybrat vše
http://img215.imageshack.us/my.php?image=4rt9.pngKód: Vybrat vše
http://img244.imageshack.us/my.php?image=1cg6.png- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Win Vista Ultimate - první zkušenosti -
1, je to jiné než XP
2, je to .... no .... barevnější
3, kupodivu to dobře funguje
4, je to rychlejší než XP na rychlém PC, na pomalém však to bude chtít Vistu notně osekat
ale nepochybuji, že to pujde rozchodit na kdejakém střepu ...
5, problém jsou ovladače - taková nVidia tam pořád nemá to co by mít měla
ale není sama ... faktem je, že pořádná veřejnost se k tomu dostane stejně až za pár měsíců do té doby budou 
Více povím až se na to více zaměřím, teď nemám čas
tak za 10 dní bych měl mít první podrobnější dojmy 
ale jako slušná práce ... i když mnozí to neocení
to chápu 
1, je to jiné než XP
2, je to .... no .... barevnější
3, kupodivu to dobře funguje
4, je to rychlejší než XP na rychlém PC, na pomalém však to bude chtít Vistu notně osekat
5, problém jsou ovladače - taková nVidia tam pořád nemá to co by mít měla
Více povím až se na to více zaměřím, teď nemám čas
ale jako slušná práce ... i když mnozí to neocení
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
taky to mam od rana nahozene a zadny problem, dobre odvedena pracicka. Taky napisu dojmy pozdeji, ted bych k tomu rekl jenom toto ze mi bezi to co potrebuju a s nicim jsem zatim nemel problem.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vista
ja spis pockam na reakce od vas a pak mozna taky koupim spis me zajima okolik zerou vic RAM nez XPcka
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě, mohl by jsi mi napsat kde jsi je sehnal?Digitaldoom píše:Win Vista Ultimate - první zkušenosti
Chtěl jsem si je už objednat, ale na Amazon.com pořád běží jen předobjednávky a v čechách jsem na ně zatim nenarazil.
Docela by mě to zajímalo, protože jestli už jsou, tak si je určitě hned chci koupit
Francie ... sladká Francie
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vista
zerou +/- stejne.... me na 1GB zerou cca 400-500MB, ale XP mi zere zhruba 500-600, v multitaskingu jsou podstatne rychlejsi a i odezva systemu lepsi....HunterGtNet píše:ja spis pockam na reakce od vas a pak mozna taky koupim spis me zajima okolik zerou vic RAM nez XPcka
takze muzu zatim vrele doporucit, a to musim vzit v potaz ze jedu na beta ovladacich pro grafiku i pro zvuk. Ale myslim ze jak oficialne budou dostupne pro vsechny lidi budou uz finalni VHQL ovladadace na svete
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Shit
- Odborník PCT

sovicka píše:Prosimtě, mohl by jsi mi napsat kde jsi je sehnal?Digitaldoom píše:Win Vista Ultimate - první zkušenosti
Kód: Vybrat vše
http://vista.zive.cz/?q=Zacina_nova_era_Windows_Vista_jdou_do_vyrobyPředplatitelé MSDN a Technetu získají přístup k finálním Vistám během několika nadcházejících dní. Tentokrát jsou však omezeni licencí, která jim umožňuje pouze testovat a vyvíjet aplikace. Veřejnost se k Windows Vista dostane až po jejich uvedení na trh 30. ledna příštího roku.
- jessie.james
- Začátečník

Re: Vista
XP ti berou nejakych 200MB RAM (po nabootovani), Vista zerou kolem 500MB, takze "tvych" +/- stejne je totalni nesmysl. Visty zerou minimalne jednou tolik a to mluvim jen o cistem systemu, bez spustenych aplikaci.from_CZ píše:zerou +/- stejne.... me na 1GB zerou cca 400-500MB, ale XP mi zere zhruba 500-600, v multitaskingu jsou podstatne rychlejsi a i odezva systemu lepsi....HunterGtNet píše:ja spis pockam na reakce od vas a pak mozna taky koupim spis me zajima okolik zerou vic RAM nez XPcka
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jassie... klidne se s tebou zacnu hadat... protoze si XP a i vista alokuje po bootu cca 1/2 ram podle jeji velikosti.. takze ti to na 512ramce zezere XP nejakych tech 200.. jo mas pravdu.. treba ti to zere 200 ale kdybys sis do PC pridal dalsi 512MB ram modul tak ti to sezere tech 400-500 jak jsem psal.
Ale co je spis dulezite neni to kolik to zezere... ale jak to po bootovani bezi... vista daleko lipe cachuje a daleko mene pouziva HDD pri praci se systemem - v tom je jeji ohromna vyhoda a projevi se to na odezve systemu a na jeji celkove sviznosti. Hau domluvil jsem... ted mi to vyvrat
Pokud bych mel porovnat praci na prumernem pocitaci coz je cca :
Athlon 64 2.2Ghz, 1GB ram, VGA s PS3.0 128MB, 160GB 8MB HDD
a mel bych rozdelit body mezi dane systemy.. tak by to vypadalo takto:
3:2:1 - Vista:XPsp2:W98SE
Ale co je spis dulezite neni to kolik to zezere... ale jak to po bootovani bezi... vista daleko lipe cachuje a daleko mene pouziva HDD pri praci se systemem - v tom je jeji ohromna vyhoda a projevi se to na odezve systemu a na jeji celkove sviznosti. Hau domluvil jsem... ted mi to vyvrat
Pokud bych mel porovnat praci na prumernem pocitaci coz je cca :
Athlon 64 2.2Ghz, 1GB ram, VGA s PS3.0 128MB, 160GB 8MB HDD
a mel bych rozdelit body mezi dane systemy.. tak by to vypadalo takto:
3:2:1 - Vista:XPsp2:W98SE
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no tak tohle snad nemyslíš vážně? dyť je to hovadina? xp v ČISTÝ INSTALACI berou míň jak 150MB. Na noutu se 128MB ram jsem viděl i číslo kolem 70MB. ale u mě s ovladačema na hw (viz podpis) kerio pf 4.2.3, nod32,miranda0.5 berou 200MB! s 1GB ram i s 2GB ram.from_CZ píše:jassie... klidne se s tebou zacnu hadat... protoze si XP a i vista alokuje po bootu cca 1/2 ram podle jeji velikosti.. takze ti to na 512ramce zezere XP nejakych tech 200.. jo mas pravdu.. treba ti to zere 200 ale kdybys sis do PC pridal dalsi 512MB ram modul tak ti to sezere tech 400-500 jak jsem psal.
ale k tématu. jestli vista berou 400 nebo 500. proč to srovnáváte s XP? win 98 si z paměti vzali pár desítek MB a ve srovnání s XP to byl taky čajíček. prostě je to novej OS dělanej s ohledem na současnej hw, kdy 1GB je standart a 2GB běžná věc.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- jessie.james
- Začátečník

tak ja mam 2GB RAM a XP SP2 windy mi po bootu berou cca. tech 200 MB (windy vcetne nainstalovanych ovladacu), cili mi ta alokace 1/2 pameti nejak nevychazi. 500MB s XP jsem v zivote po bootu nevidel, a ze je pouzivam od prvni verze.from_CZ píše:jassie... klidne se s tebou zacnu hadat... protoze si XP a i vista alokuje po bootu cca 1/2 ram podle jeji velikosti.. takze ti to na 512ramce zezere XP nejakych tech 200.. jo mas pravdu.. treba ti to zere 200 ale kdybys sis do PC pridal dalsi 512MB ram modul tak ti to sezere tech 400-500 jak jsem psal.
jinak jak pise karf, je to system na soucasny HW, ne na 4 roky stare vykopavky.
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vsak ja tu vistu nehanim.... pouze ji chvalim i kdyz si sezere dejme tomu vice pameti klidne - kdyz ji umi dobre vyuzit
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Tak vista už je hotová? Sorry, že nepíšu moje zkušenosti, ale mám spíše jeden dotaz... Mám sdílené připojení na net přes druhej comp, na kterém je win xp sp1. Budou si s ním visty v budoucnu rozumnět? Tím mám na mysli pojede mi normálně net jako teď na xp? Ptám se proto, protože na tom druhým compu není šance normálně win vista provozovat
Děkuji..
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
myslim ze by nemel byt problem kdyz v klidku mezi pc sdilim data Vista/XP a veskera komunikace je bezproblemova
- mistrsoft
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Me zkusenosti aneb ne dekuji jeste nekolik mesicu nechci..
Vcera jsem se pln ocekavani a radosti jal instalovat win vista.. Moje xpcka skoro 2 roky nereinstalovane uz potrebovali radikalni rez, bud reinstal na xp nebo na visty.. Vybral jsem visty..
Ok vkladam instalacni dvd.. Vybiram vista x64 ultimate.. Po chvilce se dostavam az ke screenu kde se vybira cilovy disk.. Jak je mym zvykem provadim vzdy cisotu instalaci.. Tedy mam 20GB partisnu na system.. Vybiram ji a davam format.. Vsechno ok instalace probiha.. Instalace dobehla az k prvnimu restartu pri restartu na me vypadnul nepochopitelne boot screen pro vyber mezi vistama a xpckama.. rikam si WTF? Vsak XPcka jsou davno v panu ne? No nic rikam si vybiram vista a jedu dal.. Instalaci jsem zdarne dokoncil a jal jsem se konfigurace a instalaci.. Prvni vec sem chtel zmenit rozliseni.. A jake me cekalo prekvapeni kdyz mi defaultne nedaly vokna vybrat vetsi nez 1024x768.. (proc o tom pozdeji) Ok tak prvni vec co delam skacu na stranky atiny a stahuju drivery pro mou X1900XT.. Uz nazev a popisek ze se stale jedna o betu driveru pro RC2 me trosku vyvadi z meho klidu.. No nic.. Stah jsem a instaluji.. Instalace probehla.. Prisel restart nebo neprisel ted uz nevim.. A spoustim control center abych s tim rozlisenim neco udelal.. No jelikoz ja v mylne predstave ze vse bude ok, jsem nechal zapojene do vivo televizi, tak mi ji to samozrejmne naslo.. A z nejakeho duvodu mi to proste bloklo zmenu rozliseni. Tak jsem dal na televizi disable.. To pomohlo rozliseni slo pak bez problemu zvetsit.. ale rikam si vsak se ale budu chtit divat na filmy, tak klepam na ikonku televize a davam extend to desktop.. a nic.. zkousim si s tim jeste asi 10 minut hrat a delam ruzna komba ale nic.. Nakonec jsem skoncil ve stavu ze mi prestal fungovat LCD a veskerej obraz jsem mel na televizi.. Fakt cool..
No nic popojedem.. Po par restartech a vselijakych kombech se mi podarilo zpet rozchodit aspon lcdcko.. Rikam si ok zatim to resit nebudu tu TV.. Tak a ted jsem si chtel urovnat pismenka jednotek.. Mam 3 disky a jeden ma dve partisny.. No kazdopdne vsechny disky meli uplne dementi pismenka nez jsem byl zvykly kdome Ccka samozrejmne tak jsem vlez do managmentu a zacal jsem to stelovat.. A jake bylo me prekvapeni kdyz 120GB disk mi to za zadnou cenu nechtelo prejmenovat, jelikoz tento disk je pry podle nich systmeovy.. Vlezu do TC a prohlizim si adresare a soubory.. Na tomto disku mam sklad starych filmu.. cca 118GB ze 120.. A ty mega ultra ultimate chytre vokna z nejakehe me neznameho duvodu na tento disk ulozili adresar Boot s jeho podadresari a pak soubor bootmgr.. NO DEMENCE rikam si.. Dalsi asi 3 hodiny jsou se snazim nejak zrusit ten boot screen.. a nejak odstranit z tohoto disku ten boot sektor.. zkusil jsem snad vse behem toho jsem 4x reinstaloval visty odpojoval jsem ruzne disky, nainstlaoval jsem to i jen se zapojenym jen tim systmeovym diskem a ostatni odpojene z elektriky, ale pak po zapojeni toho 120GB to najelo tu demetni boot tabulku a kdyz jsem pak ruzne se to pokusil nejak smazat z toho disku tak pri restartu to pak rvalo ze neni nikde co nabootovat.. Takze bobmba.. Takze to, ze vlastne ja s tim diskem nemuzu nic delat me na*ralo nejvic.. Takze asi ve trictvrte na dvanact jsem ten disk vypojil a rek jsem vistam baya con dios a vytah jsem z krabicky XP SP2 a zacal isntalovat.. Vokna jsem nainstaloval.. Po prvnim dostani do voken jsem to vyp a nahodil ten problemovej disk.. nahodilo to opet boot table.. tak sem vlze zpet do xpcek zazalohoval jsem si jeho obsah na externi disk.. a celej vzteklej sem dal restart a nabootoval z XP instalacky a pro vyberu disku jsem zrusil celou partisnu toho disku a ukoncil instalaci.. vytah cd dal reboot a XPcka KRAAAASNE najeli bez debilniho bootu.. Vytvoril jsem si partisnu a vse je zase OK..
Tot ma zkusenost.. Takze zaverem dokud nebudou oficialni drivery FUNKCNI na vsechno tak neinstaluju (mam TV tuner, qtek 9000 co byc hchtel synchronizovat, tiskarnu HP atp.). A hlavne pri instalaci ODPOJUJU VSECHNY DALSI DISKY A PERIFERIE, KTERE NEJSOU K ZIVOTU POTREBA jako TV a DISKY, TISKARNY ATD..
No hruza.. Kdo chce instalovat aby si to prohled tak doporucuju pouze a jen virtual.. Diky za pozornost..
Vcera jsem se pln ocekavani a radosti jal instalovat win vista.. Moje xpcka skoro 2 roky nereinstalovane uz potrebovali radikalni rez, bud reinstal na xp nebo na visty.. Vybral jsem visty..
Ok vkladam instalacni dvd.. Vybiram vista x64 ultimate.. Po chvilce se dostavam az ke screenu kde se vybira cilovy disk.. Jak je mym zvykem provadim vzdy cisotu instalaci.. Tedy mam 20GB partisnu na system.. Vybiram ji a davam format.. Vsechno ok instalace probiha.. Instalace dobehla az k prvnimu restartu pri restartu na me vypadnul nepochopitelne boot screen pro vyber mezi vistama a xpckama.. rikam si WTF? Vsak XPcka jsou davno v panu ne? No nic rikam si vybiram vista a jedu dal.. Instalaci jsem zdarne dokoncil a jal jsem se konfigurace a instalaci.. Prvni vec sem chtel zmenit rozliseni.. A jake me cekalo prekvapeni kdyz mi defaultne nedaly vokna vybrat vetsi nez 1024x768.. (proc o tom pozdeji) Ok tak prvni vec co delam skacu na stranky atiny a stahuju drivery pro mou X1900XT.. Uz nazev a popisek ze se stale jedna o betu driveru pro RC2 me trosku vyvadi z meho klidu.. No nic.. Stah jsem a instaluji.. Instalace probehla.. Prisel restart nebo neprisel ted uz nevim.. A spoustim control center abych s tim rozlisenim neco udelal.. No jelikoz ja v mylne predstave ze vse bude ok, jsem nechal zapojene do vivo televizi, tak mi ji to samozrejmne naslo.. A z nejakeho duvodu mi to proste bloklo zmenu rozliseni. Tak jsem dal na televizi disable.. To pomohlo rozliseni slo pak bez problemu zvetsit.. ale rikam si vsak se ale budu chtit divat na filmy, tak klepam na ikonku televize a davam extend to desktop.. a nic.. zkousim si s tim jeste asi 10 minut hrat a delam ruzna komba ale nic.. Nakonec jsem skoncil ve stavu ze mi prestal fungovat LCD a veskerej obraz jsem mel na televizi.. Fakt cool..
No nic popojedem.. Po par restartech a vselijakych kombech se mi podarilo zpet rozchodit aspon lcdcko.. Rikam si ok zatim to resit nebudu tu TV.. Tak a ted jsem si chtel urovnat pismenka jednotek.. Mam 3 disky a jeden ma dve partisny.. No kazdopdne vsechny disky meli uplne dementi pismenka nez jsem byl zvykly kdome Ccka samozrejmne tak jsem vlez do managmentu a zacal jsem to stelovat.. A jake bylo me prekvapeni kdyz 120GB disk mi to za zadnou cenu nechtelo prejmenovat, jelikoz tento disk je pry podle nich systmeovy.. Vlezu do TC a prohlizim si adresare a soubory.. Na tomto disku mam sklad starych filmu.. cca 118GB ze 120.. A ty mega ultra ultimate chytre vokna z nejakehe me neznameho duvodu na tento disk ulozili adresar Boot s jeho podadresari a pak soubor bootmgr.. NO DEMENCE rikam si.. Dalsi asi 3 hodiny jsou se snazim nejak zrusit ten boot screen.. a nejak odstranit z tohoto disku ten boot sektor.. zkusil jsem snad vse behem toho jsem 4x reinstaloval visty odpojoval jsem ruzne disky, nainstlaoval jsem to i jen se zapojenym jen tim systmeovym diskem a ostatni odpojene z elektriky, ale pak po zapojeni toho 120GB to najelo tu demetni boot tabulku a kdyz jsem pak ruzne se to pokusil nejak smazat z toho disku tak pri restartu to pak rvalo ze neni nikde co nabootovat.. Takze bobmba.. Takze to, ze vlastne ja s tim diskem nemuzu nic delat me na*ralo nejvic.. Takze asi ve trictvrte na dvanact jsem ten disk vypojil a rek jsem vistam baya con dios a vytah jsem z krabicky XP SP2 a zacal isntalovat.. Vokna jsem nainstaloval.. Po prvnim dostani do voken jsem to vyp a nahodil ten problemovej disk.. nahodilo to opet boot table.. tak sem vlze zpet do xpcek zazalohoval jsem si jeho obsah na externi disk.. a celej vzteklej sem dal restart a nabootoval z XP instalacky a pro vyberu disku jsem zrusil celou partisnu toho disku a ukoncil instalaci.. vytah cd dal reboot a XPcka KRAAAASNE najeli bez debilniho bootu.. Vytvoril jsem si partisnu a vse je zase OK..
Tot ma zkusenost.. Takze zaverem dokud nebudou oficialni drivery FUNKCNI na vsechno tak neinstaluju (mam TV tuner, qtek 9000 co byc hchtel synchronizovat, tiskarnu HP atp.). A hlavne pri instalaci ODPOJUJU VSECHNY DALSI DISKY A PERIFERIE, KTERE NEJSOU K ZIVOTU POTREBA jako TV a DISKY, TISKARNY ATD..
No hruza.. Kdo chce instalovat aby si to prohled tak doporucuju pouze a jen virtual.. Diky za pozornost..
Naposledy upravil(a) mistrsoft dne úte 14. lis 2006, 10:36, celkem upraveno 1 x.
AMD A64 X2 3800+ Manchester (Thermaltake Sonic Tower + Thermaltake Smart Fan 2 12cm) (9x266), DFI LanParty Ultra-D, 2x1024 MB Mushkin DDR400 2-3-2-6, ATI Radeon X1900XT, HDD Raptor 74GB, Hitachi 250GB sata2, WD 120GB, palka LG GSA4120b, case Thermaltake Shark, zdroj Chill Inovation 510W, TV tuner Leadtek WinFast TV USB II, LCD Hyundai L90D+, keyboard Logitech Internet Navigator, mouse Logitech MX500
- zombux
- Odborník PCT

- Fifi
- Středně pokročilý

Toto je naprostý nesmysl. Jak již bylo uvedeno výše MS Windows XP bere při čistě instalaci do 150MB. Třeba Professional SP2 2002 bere zhruba 135MB. Mám verzi od CA, která na NB zabírá okolo 65MB, ale to již není klasická distribuce. Podle spuštěných aplikací se mohou jednotlivé nároky na pamět lišit. Avšak 1/2 RAM je speciální případ shody. Nejde o žádné pravidlo.from_CZ píše:jassie... klidne se s tebou zacnu hadat... protoze si XP a i vista alokuje po bootu cca 1/2 ram podle jeji velikosti.. takze ti to na 512ramce zezere XP nejakych tech 200.. jo mas pravdu.. treba ti to zere 200 ale kdybys sis do PC pridal dalsi 512MB ram modul tak ti to sezere tech 400-500 jak jsem psal.
Z mých osobních zkušeností vyplývá, že Vista bere zhruba 1,5-2x tolik paměti, ale poskytuje plynuleší běh.
- mistrsoft
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to je imho jednozombux píše:otázka zní - jaký vitrualPC použít na test? vmware nebo to od microsoftu?
AMD A64 X2 3800+ Manchester (Thermaltake Sonic Tower + Thermaltake Smart Fan 2 12cm) (9x266), DFI LanParty Ultra-D, 2x1024 MB Mushkin DDR400 2-3-2-6, ATI Radeon X1900XT, HDD Raptor 74GB, Hitachi 250GB sata2, WD 120GB, palka LG GSA4120b, case Thermaltake Shark, zdroj Chill Inovation 510W, TV tuner Leadtek WinFast TV USB II, LCD Hyundai L90D+, keyboard Logitech Internet Navigator, mouse Logitech MX500
- RDK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ziadny z uvedenych problemov som nemal ako uviedol jeden pan hore vysie .... naozaj mi slape Vista ako Hodinky ... Hry (niektore
),Soft jednoducho vsetko ... najvacsie vyhody po nainstalovani Visty (cca 25-30min) je ta ze vsetko sa automaticky nainstaluje a nemusim ako u XP dalsiu hodinu instalovat ovladace a resetovavat PC ... jedine co sa mi nenainstalovalo bol moj modem Vigor ale ten som normalne nainstaloval ako u XP a vsetko ide ako ma ist ... a rozlisenie monitora sa da menit aj bez oficialnych ovladacov pravym na plochu/personalise/Display Settings ... a ze nastavy optimalnu velikost obrazovky vacsiu ako si zvyknuty to neni chyba Visty ale ovladace nastavuju optimalne rozlisenie podla Monitora co je u mna az 1600x1200 a tak isto mi to robi u XP aj vo Viste ... u mna je dojem velmi dobry a som prekvapeny po instalacii mi zaberalo RAM okolo 320-350 MB jedine teraz mi to papka uz 400-440MB lebo mam nainstalovany NOD32,ATI ovladace a podobne somarinky a na moje prekvapenie CPU mi to papka ako XP cize 0%-2% v kludnom stave co je velky pokrok kde prva Beta mi v kludnom stave papkala 50% procesora co som nechapal ... Vistu zatial chvalim 
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH