Mafia 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
michal3d
Začátečník
Začátečník

Re: Mafia 2

Příspěvek od michal3d »

Koky píše:1. Nemáte nárok na "bonusy" které nese krabicová a dražší (pokud se nepletu, tak Steam je levnější a to právě z důvodů že platíte pouze za přenos dat a navíc pouze za hru)
- tak teraz neviem ci sa mam smiat, alebo to brat vazne :-D

Len pre ilustraciu napr. Anno 1404 stoji momentalne 2-krat tolko na Steame ako normalna krabicova verzia u nas a co je este lepsie, nadhernu luxusnu collectors edition Anno 1404 je mozne kupit aj s postovnym lacnejsie v SR ako na Steame, no co, predsa ked si to mozem len stiahnut, tak je to viac, nez velka drevenna krabica ktoru donesie kurier. To iste s CoD MW2, na Steam dvojnasobna cena a to nie su jedine hry, ktore maju takuto "krasnu" cenovku. Najlepsi joke je, ze este aj The Orange Box maju v krabicovej verzii lacnejsi nez ten na Steame a to uz naozaj neviem co si o tom mam mysliet...inak Mafia II v predobjednavke je pochopitelne tiez lacnejsia nez na Steame.

Zhrnul by som to tak, ze "USD=EUR" je te ten najmensi problem co je na Steame ohladne cien, keby bol problem len v tom, tak by to pri vacsine hier plus/minus vykompenzovalo postovne a keby tam tie hry boli lacnejsie (akoze by mali byt), tak by boli aj celkovo lacnejsie nez u nas v internetovom obchode.

Trochu ina vec su tie akcie, co byvaju na Steame, tie su vacsinou naozaj velmi vyhodne. Vacsinu hier co som na Steame kupil boli prave v tej akcii, ale zase par hier, aj ked nerad, som kupil na Steame aj za tu premrstenu cenu oproti nasim obchodom, ale tak niekedy nie je moc na vyber (napr. ked niekto nechce lokalizovanu verziu)

Sorry za OT :oops:
Naposledy upravil(a) michal3d dne pon 23. srp 2010, 16:45, celkem upraveno 1 x.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Tak se tedy omlouvám za špatné informace. Měl jsem za to že v USD tam ty hry byly a stále jsou levnější. Na Steamu nenakupuji (nakupuji krabicové verze), takže jsem ceny nesledoval. Díky tedy za opravu.
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem zkusil přehodit Steam do češtiny a opravdu to funguje,demo se rozjelo v češtině,takže díky za vysvětlení.Každopádně pro mě je ten českej dabing propadák.Kdo neumí anglicky tak věřím,že si to v češtině vychutná,ale mě osobně zní rozhodně líp "Some fat fuck" než "Nějaký tlustý zmrd"...Češtinu mám moc rád,ale právě pro tu svojí bohatost je to hrozně složitej jazyk,kterej potřebuje cit,při takovym překladu a tady to bohužel opět nevyšlo.Kdyby alespoň padlo "Nějakej tlustej....",ale "NějakÝ tlustÝ...." zní opravdu komicky.Emocionální projev dabérů taky nic moc.Jako to je to nejhorší,co se mohlo stát-spisovnej překlad s tunou sprostejch slov.Nebo když se vchází do lihovaru a zazní "You go first,Vito...You're the fucking war hero here"....Samozřejmě to otrocky přeložili jako "Jdi první,Vito,ty jsi zasranej válečnej hrdina"......Vždyť to vyzní naprosto trapně....V takový situaci by přece mnohem víc sedlo něco jako "Vito,běž první a nakopej jim prdel,budeme tě krejt..." a ne se otrocky a za každou cenu držet překladu.....Jinak to jsem tam taky zaslech "Budeme tě krýt"....fakt humus........"Budeme tě krýt,ty zasraný válečný hrdino".....V tomto spojení to samozřejmě nepadlo,ale obávám se,že v takovymhle duchu se ten českej dabing ponese.Omlouvám se za sprostá slova,ale cituji hru a abych se dostal k jádru věci,tak jsem některá z nich musel použít.
Naposledy upravil(a) Swat dne pon 23. srp 2010, 19:02, celkem upraveno 1 x.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Swat: bohužel máš pravdu.... ale stejně to v tý češtině asi hrát budu... je to škoda dabing mafie 1 byl skvělej.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

michal3d píše:Zhrnul by som to tak, ze "USD=EUR" je te ten najmensi problem co je na Steame ohladne cien, keby bol problem len v tom, tak by to pri vacsine hier plus/minus vykompenzovalo postovne a keby tam tie hry boli lacnejsie (akoze by mali byt), tak by boli aj celkovo lacnejsie nez u nas v internetovom obchode.
No ono jde taky o to, že ty hry jsou třeba dražší, ale zase je jednodušší si hru koupit takto. Nainstaluješ ji bez DVD, hned po tom co ji koupíš, update se ti samy instalují a vůbec s tim není taková patlanice jako s instalatory apod. Pravda, není krabice atd, ale mě to takhle spíše vyhovuje. Navíc mám DVD mechaniku pod postelí jako externí, DVD pro mě začínají býti přežitek... Podle mě se něco vyplatí přihodit a koupit raději steam verzi, ne zas ale moc.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Swat: uplny suhlas, a IMHO si to v tom prispevku pekne vystihol, akym smerom sa ten preklad mal uberat...hlavne teda to nemal byt ani preklad. To je prave to co som aj pisal predtym, u nejakej zahranicnej hry, ktora sa lokalizuje len aby bola lokalizovana tento pristup pochopim, neschvalujem ale pochopim. Ale pri tejto "ceskej" hre nie, podla mna sa k tomu mali proste posadit, a vymysliet tie dialogy nanovo, tak aby to sedelo a nie to strojovo prekladat z originalu (anglickeho pochopitelne) a novy lip sync by mala byt samozrejmost...

SpeedyGT: no ja prave proti Steamu ako takemu nic nemam, skor naopak, mne to vyhovuje ze nemusim pokazde davat DVD do mechaniky a pod. Mne sa v principa to zakladna pointa Steamu vcelku pozdava (prave preto tam mam kupenych aj niekolko hier), ale tie ceny to IMHO cele zrazaju dole.
A preto som aj uviedol ako priklad The Orange Box, pretoze na tom je ten pristup nadherne vidiet, ze tie ceny jednoducho nejde okecat. Pretoze ja som tiez kupil The Orange Box u nas v obchode, lebo ma aj s dopravou kurieriom (kupoval som tam len tuto hru, cize cela cena dopravy je rozpocitana len na tuto jednu hru) vysla lacnejsie nez keby ju kupim na Steame. No to DVD som pouzil len pri prvej instalacii, kedy som spojil tu hru so Steam uctom, a potom som uz vsetky hry z toho balicku stahoval vzdy len zo Steamu a DVD s krabickou mi len lezi na stole, cize vyuzivam vsetky vyhody Steam platformy, servery na stahovanie, automaticke updaty atd.
A teraz si to mozes spocitat, ze DVD s krabickou ktore sa museli vyrobit, zabalit, presli niekolkymi distributormi az k obchodnikovi od ktoreho som to kupil a este s dopravou kurieriom stoji menej, nez ked to kupim elektronicky na Steame? len mne sa to zda divne? to ze je to hra od Valve je uz len taka ceresnicka na dorte...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

michal3d píše:..
Tak s tímhle souhlasím. Jak s tím dabingem a tak i s tim Steamem. Btw Orange box mám taky z krámu.
Ale zpět ještě k tomu dabingu. Být hra udělána primárně na cz dabing být nemůže, protože prostě hráčů, co jí bude hrát eng je mnohonásobně víc. U jedničky je to jasné, tam nějaká distribuce mimo ČR zase tak nebyla, ale dvojka se příjmy z Čech jednoduše nezaplatí. A aby si hráli z dvěma kvalitníma dabingama to jim asi moc 2K nedovolí. I když čas by na to byl, vždyť to posunuly o pár měsíců.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

A máme tu funkční crack. Poděkujte 2K games, že Vy, platící si hru zahrajete až zítra, resp. až 27. :roll: :lol:
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Jste si jisti, že dialogy byly v originále v AJ? Není to tak, že byly v češtině, oni si je strojově přeložili do angličtiny, nadabovali a udělali animace pro sebe? Protože český dabing byl ohlášen až později.

Mastodont: Tak jsem si vyhledal nějaké info a: nesmíš loadovat uložené pozice - authentification failed - čili máš smůlu. Navíc údajně funguje do 2 mise/kapitoly. A navíc sem warez nepatří!
Naposledy upravil(a) Koky dne pon 23. srp 2010, 20:51, celkem upraveno 1 x.
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Mafia je americká hra. Čestina byla dodělána jen na oko.
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Mafia 2: Hra vyvíjena v českém studiu, spadajícím pod americkou firmu 2K, s českým scénářem od Dana Vávry(ten na ní pracoval a pak odešel po neshodě s americký vedením.), na které pracovali z 90% Češi a jejíž příběh se odehrává v Americe. Pokud Čechům odepíráš jejich práci, tak opravdu nevím co si o tobě mám myslet.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Koky píše: .....
:worship: :worship:
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Jdete někdo na ten půlnoční předprodej?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Mafia je americká hra, češi ji sice vyvíjeli, ale to nic nemění na tom, že 2K je americké studio, které hru směřuje na americké hráče. Už se probuď z té diskotéky, tahle hra nemá z původní mafií nic společného.
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Tak s tím nesouhlasím. Hra byla vyvíjena v českém studiu 2K Czech (Illusion Softworks), které spadají pod distributora 2K. Je to to samé, jako když Crytek patří pod EA.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

On asi Vávra moc dobře věděl co dělá...
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Tak tak, Vávrovi z toho bylo nejpíš na blití.
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Daniel Vávra dokončil svojí práci a nepohodli se s finančním oddělením, tak odešel.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Přesně tak, Vávra napsal scénář a tím jeho práce skončila.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

A ty jsi celou dobu stál za ním a víš pravdu jak to skutečně bylo, viď? Sundej růžové brýle...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“