Rome: Total War

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jiri Drak píše:Nevyhodou oblehani tedy je jestli to dobre chapu, ze ti nekolik tahu stoji bez vyuziti ty oblehaci jednotky a ze jim nekdo muze prijit na pomoc. Jinak musi z toho mesta dobrovolne vylezt ven nebo tam pojdou hlady, Ok ?

Cheaty nee, ja si s nima nejak poradim, krve neni nikdy dost :)
jj, když oblehneš město, nemůže z něj nikdo utýct ani se do něj nikdo nedostane.

výjimka je když se obležený město navíc vzbouří, to pak vyšoupne oblýhanou armádu mimo město a dál tuším oblýháš vzbouřence ;-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jak prodloužit kampaň (přes omezení 50 provincií)

http://forums.totalrome.com/vb/showthread.php?t=559
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vyšel novej patch 1.2, seznam změn je... ehm... gigantickej. více informací třeba na http://www.totalrome.com/
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

tahle hra me zaujala, ale nejak ji nemuzu proniknout pod kuzi. Stronghold i Crusaders v pohode. B4ME taky, ale tohle ... źpusob ovladani je originalni, nemuzu se posunou po mape kam chci a .... proste nevim .... neznate nejakou stranku s tipama na co se ze zacatku zamerit ? uz jsem to zkousel asi 3x a pokazdy jsem to po 1. misi znechucene vypnul. Snad nejsem zase takova lama, ale s timhle si vazne nevim rady.
---
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm... no... a co přesně ti není jasný? :) imho to je všechno krásně intuitivní :)
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

jj... suhlas... mozno ti pomoze cestina (v1.0, 1.1, v1.2)
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

proste jak zacit ... co stavet a proc ... co mi to prinese, zda oblehat nebo dobyvat, jak bojovat ve meste, jak seskupovat uderne svazy ... nebo to musim velet kazde cete zvlast ? pripadne kolik muzu je silna ceta ... nevim ze ktere strany do toho jit.
---
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mno... já začal na Shogunu, ten byl jednoduchej a základní principy se na něm daly krásně naučit. Medieval byl komplexnější a Rome z těchle dvou samozřejmě vychází. jestli můžu doporučit, zkus se prvně dostat do Shogunu, je sice staršího data, ale pořád to je vynikající pecka!

jinak co stavět a proč. máš dvě možnosti - buď prvně vybičuješ produkci abys měl hodně peněz - na to se vyplatí zvýšit daně co to dá (rozuměj dokud se ti nebudou bouřit lidi - tj aby byl public order minimálně na 85%), nebo se dáš rovnou na válčení ale to ti asi časem dojdou prachy :oops:

já na dobývání kašlu, lepší je oblýhat a AI v posledním kole oblýhání stejně sama zaútočí, takže to je vpoho.

boj ve městě tudíž neřeším, maximálně tak obranu

moje taktika při boji je defenzivní - postavim dopředu pěchotu, za ní střelce, po stranách jízdu... rozstřílím nepřítele na kaši a pak dorazím úderem jízdy, v týhle hře je hodně znát když útočíš třeba z boku nebo zezadu, chce to promyslet a prokombinovat, výborný jsou bleskový přepadový údery :wink:

můžeš samo velet každý četě (co to je za výraz?) zvlášť, je to spíš žádoucí (velení po skupinách se mi neosvědčilo). silná "četa"? jasný že čím víc lidí tím líp, když ti jednotku hodně pomasakrujou tak jde obnovit (Retrain), ale jen v tom městě kde se dá trénovat.

je toho moc co? :oops:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

he he, zombuxi, ty si nebyl na vojne, ze :-))) ... x druzstev( 5-10 lidi)=ceta, x cet=rota, x rot=prapor ... atd. prislo mi kdyz se jedna o valecnou hru pouzit terminologii. pravda, stare oznaceni legie, centurie nebo jak to je neznam. jinak moc toho prave je. stejne ale diky za rychlo kurs ;-).
---
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

J X P píše:he he, zombuxi, ty si nebyl na vojne, ze :-))) ... x druzstev( 5-10 lidi)=ceta, x cet=rota, x rot=prapor ... atd. prislo mi kdyz se jedna o valecnou hru pouzit terminologii. pravda, stare oznaceni legie, centurie nebo jak to je neznam. jinak moc toho prave je. stejne ale diky za rychlo kurs ;-).
ne, nebyl.. ale nechtělo se mi na tebe vyjíždět zvostra s centuriema a manipulama :oops:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám dotaz, hraje tohle někdo na GeForce 2 nebo nejlíp na GF4MX? jak vám to šlape? battle map je ok, ale na strategický mapě se mi to děsně škube :x
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nevím jestli už to tady padlo... výborný český stránky ke hře Rome: Total War:

http://rometotalwar.bonusweb.cz/index.html

mimo jiné je tam i ke stažení mod Total Realism, zkusím ho v dohledný době :wink:

(ale radši bych kdyby se ozval někdo kdo to hraje na GF4MX, ať můžu v klidu testovat nebo v klidu shánět lepší grafiku :sad: )
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Že si to ty, tak to pro tebe zkusím na GF4MX440. :)
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Tak teda vyzkoušeno na sestavě XP1700+, 256MB RAM a GF4MX440 a strategická mapa naprosto v pohodě. Chyba bude asi někde u tebe
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dark100 píše:Tak teda vyzkoušeno na sestavě XP1700+, 256MB RAM a GF4MX440 a strategická mapa naprosto v pohodě. Chyba bude asi někde u tebe
díííky, prosímtě jakou verzi driverů jsi zkoušel?
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Mám 45.23, protože s jinýma mi nějak nejdou Stereo drivery :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dark100 píše:Mám 45.23, protože s jinýma mi nějak nejdou Stereo drivery :(
ok. já právě testoval na posledních ofiko 7x.xx, zkusím starší... dám vědět asi až za 14 dní, dřív se k druhýmu PC nedostanu.

hned testnu Total Realism mod :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

:shock: Total Realism mod mi vyrazil dech :o zvětšená mapa, upravený frakce, překopanej herní systém... vypadá to naprosto famózně!!! lidem který už standartní kampaň nudí, tohle vřele doporučuju

(pokud chcete dál hrát i standartní kampaň, je dobrý si podle návodu na stránkách RTR nebo bohuswebáckých zazálohovat původní instalaci hry, RTR totiž standartní kampaně nahradí)
presidente
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presidente »

Rome total realism je suprovej mod, ale ja bych privital nakej patch opravujici AI.. Tahle hra je dosti jednoducha a klido se da dohrat za par odpoledni i za SPQR na very hard :( To i ten Medieval byl tezsi..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jj, na RTR fórech taky chtějí lepší AI a těžší bitvy. zdá se že fungl nová verze 6.0 vyjde teď o víkendu, tak uvidíme
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“