Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- jimm
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
teplota chipsetu
já na chipsetu neudržim ruku ani 3 vteřiny abych se nespálil a to jedu na základních frekvencích....Je to normální....?komp padá někdy 2 minuty po startu PCněkdy třeba taky až po hodině hraní...tak jsem přidal malej větrák z GK(točí 6000ot/min) a padá to stejně.....poradí te někdo nebo to je reklamace...?
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

Ano. Gigabyte sice dělá desky s velmi "vytíženým" chipsetem ale tím to asi nebude, protože garantuje aby to nespadlo
2Palec123 : Co máš za zdroj ? EC s 12 cm fanem ? Jen tak by mě to zajímalo, já mám DFI nf3 250 GB Lanparty, 1 x 512 MB Corsair Value a nějaké ty drobné a 350W zdroj Ec ale moc to nestíhá takže pro mě stable frekvencí je jen 2200 MHz
2Palec123 : Co máš za zdroj ? EC s 12 cm fanem ? Jen tak by mě to zajímalo, já mám DFI nf3 250 GB Lanparty, 1 x 512 MB Corsair Value a nějaké ty drobné a 350W zdroj Ec ale moc to nestíhá takže pro mě stable frekvencí je jen 2200 MHz
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem Eurocase 350W (120mm fan) a ten to nezvladal. Navic byl starsiho 20 pin reseni. Kdyz jsem zkousel poprve taktovat dostal jsem se na z 1600@2400Mhz, ale procik delal chyby tak jsem to vratil na default. Pak uz se mi nikdy nepodarilo dosahnout teto frekvence a maximum bylo opravdu tech 2200Mhzspirit64 píše:Ano. Gigabyte sice dělá desky s velmi "vytíženým" chipsetem ale tím to asi nebude, protože garantuje aby to nespadlo![]()
Ted jsem si koupil Fortron 400W (Resil/resim ho zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=52662 ) Zatim jsem netaktoval, ale napeti uz jsem zkousel zvedat a vsechno slape. Napeti na 12V vetvi i na procesoru jsou pekne stabilni. Uvidime jestli opet dasahnu tech 2400Mhz.
Tady je obrazek z doby, kdy jsem tam mel jeste stary Eurocase.

- jimm
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- jimm
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- PhoB
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Schiny
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevim proc to pises zrovna sem, ale budiz. Existuji dve moznosti. Bud si vypnes nastaveni, aby se ti vetrak roztocil vetrak az dosahne 25st.C a nebo druha moznost. Vypnes si v biosu funkci CPU Fan failed, nebo tak nejak se to bude jmenovat.. Jeste si zkontroluj, ze mas fan zapojen do spravnyho konektoru..
- Maros1
- Nováček

-
Gigabyte K8NE - začiatočnik.
Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte K8NE - začiatočnik.
Dual bios deska nemá určitě. Předpokládám, že máš desku revize 1.x V tom případě máš asi verzi biosu F4, takže si musíš flashnout nebo nechat flashnout poslední verzi F6Maros1 píše:Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
- Funda
- Začátečník

-
Revizi MB a verzi BIOSu zjistí různý softy, třeba Everest nebo Sandra.Maros1 píše:Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak revizy zjistis treba tak ze podivas na desku. Layout obou verzi se nepatrne lisi. Porovnej si obrazky.. Podivej se na FDD konektor. Jestli ho mas spolu s IDE na strane desky mas rev. 1, pokud ho mas na spodni cast desky, mas rev 2.Maros1 píše:Môžeš mi napísať nejaký link na tie softy? Dokáže to aj Aida?
Bios si flashni na ten nejnovejsi.. Pak uz ti deska bude rozpoznavat CPU.
- Funda
- Začátečník

-
- pr123
- Nováček

-
- spirit64
- Mírně pokročilý

2Palec123: Rozhodně s fortronem to bude procházka růžovou zahradou, zkus to hned přetočit, moc mě to zajímá ! Já bych navrh FSB 300 /1.425 V a pak postupně zvedat fsb 310 / 320 / 330 protože zde je prý limit desky, zajímalo by mě jestli to s tím kvalitním zdrojem půjde výš. Chtěl jsem koupit epoxe ale jak to tak vidím tak zatím je to na 60 % gigabyte .....
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsem, ale na tech 300 FSB jsem se nedostal. Mam jiny procesor, jak uz jsem psal a ten asi nedava tolik, co ten stary.. Napeti jsem mel na 1.5V a ani tak se mu nechtelo. Mam k tomu jednu poznamku. V jedne chvily uz jsem myslel, ze jsem si odpalil desku.. Pri tech 300fsb kompl nenabihal obrazovka zhasla a ani nesel restartovat pres tlacitko na case. Tak jsem ho musel vypnout rucne.. Pak jsem zapnul dal to na default a najel do windows. Nejel zvuk a ani net.. Tak se divam do spravce zarizeni a tam nebylo po zvukovce ani po sitovce pamatky. Dal jsem novy widle a zase nic.. No nakonec to dopaldo, tak ze jsem formatoval naprosto celej HDD. Rozdelaval case.. Par veci jsem rozdelal a zase dal zpatky, vsechny jumpry na desce kontroloval jestli jsou na svych mistech, zkousel znovu flashovat bios.. Nakonec se mi to podarilo a opet bylo vsechno v poradku.. Nejvyssi stabilni frekvence jsem dosahl 2200Mhz (275 fsb) pri standartnim napeti 1.4V.. Mozna bude ten Epox lepsi, zkus najit nekoho kdo ho ma.. Epox byval v dobe soc.A velmi kvalitni a OC znackou.. To gigabyte nikdy nijak nevycnival.. Jeste mas moznost kopit DFI. Je sice o 500,- drazsi, ale bude zrejme nejlepsi na OC..
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: