PROJECT: Emental MOD
Moderátor: L4mka
- crash3r_cz
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Sorry, nerad tu rozjíždím OT, ale k tomuhle se musím vyjádřit. Do jisté míry s tebou souhlasím, že umístění některých prvků je asi hazardní a šlo by to třeba umístit lépe, ale ten vodník byl testovanej na tlak 6 atmosfér a nikde nic neuníká, takže bych z toho zase takový strach neměl. A i v případě, že by někde něco proteklo, tak to nebude nějakej proud vody, ale jen jemné prosáknutí u kterého by se stejně nic nestalo. Osobně si myslím, že jsou horší věci, jako např. neadekvátní úprava krytu zdroje, apod.Pleshoun píše:...
A co se týká tmavených světel u aut? Zase je to věc názoru, nesmí se to přehnat, ale hrotit to tak, že tím ohrožujou ostatní, to mi připadá jako extrém...
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne v zadnem pripade tu nechci vytvaret vlakno ve vlakne o bezpecnosti... jen si myslim ze vetsina moderu (amateru) nema moznosti, schopnosti ani prostredky k precizni vyrobe a preciznimu testovani... chtel jsem jen poukazat na riziko spojene s usporadanim...Stoobi píše:Sorry, nerad tu rozjíždím OT, ale k tomuhle se musím vyjádřit. Do jisté míry s tebou souhlasím, že umístění některých prvků je asi hazardní a šlo by to třeba umístit lépe, ale ten vodník byl testovanej na tlak 6 atmosfér a nikde nic neuníká, takže bych z toho zase takový strach neměl. A i v případě, že by někde něco proteklo, tak to nebude nějakej proud vody, ale jen jemné prosáknutí u kterého by se stejně nic nestalo. Osobně si myslím, že jsou horší věci, jako např. neadekvátní úprava krytu zdroje, apod.Pleshoun píše:...
A co se týká tmavených světel u aut? Zase je to věc názoru, nesmí se to přehnat, ale hrotit to tak, že tím ohrožujou ostatní, to mi připadá jako extrém...
Ctu toto forum celkem pravidelne a je vas tu malo takovych co jsou schopny opravdu vse domyslet a precizne udelat... svym zpusobem jsem chtel upozornit fastmodery ze v nekterych pripadech nejde jen o moznost zniceni komponent pocitace...
Tohle je vcelku precizni prace... kdyby tam ovsem cpal tu expanzku lepenou z plexa... tam je riziko rychleho prasknuti a proudu vody do zdroje opravdu vysoke...
Konec OT... svym zpusobem diky... ocekaval jsem spise podrazdenou reakci nejakeho vsechnozna...
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- iwhy
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Vodiva je, a znacne aj bez styku s mastnotou, mineralmi a pod. vecami v okruhu. Nevodiva je len nejaka tabulkova destilovana voda.
Nevodiva je vsak deionizovana voda, ktora sa pouziva vo farmacelogii.
Osobne by som si tazku hlavu z tej expanzky nad zdrojom nerobil. Pokial si som isty, ze netecie a nerobim zmetky pri cisteny / naplnani okruhu tak np
Nevodiva je vsak deionizovana voda, ktora sa pouziva vo farmacelogii.
Osobne by som si tazku hlavu z tej expanzky nad zdrojom nerobil. Pokial si som isty, ze netecie a nerobim zmetky pri cisteny / naplnani okruhu tak np
- SaSa.K
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak abych se taky vyjádřil k tomu umístění expanzky. Jak je vidět, v té skříni není moc místa a expanzku dozadu jsem dávat nechtěl, takže jediná možnost byla nad zdrojem. Je svařená z nerezu, takže by něco měla vydržet, víčko je přitažené na silikonu, trubičky na přívod a vývod zalité mosazí. Samozřejmě mě bylo jasné, že expanzka nad zdrojem je trochu hazard, ale proto jsem ji taky zkoušel, aby netekla. Jak říkal i Stoobi, natlakoval jsem expanzku i radiátor (nevím, jestli to bylo 6 atmosfér, ale tlak to byl pořádnej). a neteklo vůbec. Taky to bylo důležité, když potřebuju skříň dát na bok, tak nesmí voda unikat. Jinak všechny spoje jsou na silikon a přitažené pásky, takže nikde nemá co unikat.