Asi před dvěma měsíci jsem se pustil do tohoto modu, předtím jsem měl udělanej takovej lamerskej rychlomod, ale teď bych si s tím chtěl vyhrát. Takže jako základ je použitá case Emko EM-643. Po designové stránce nic převratnýho, ale plechy jsou celkem slušný , takže to není "papírák". No a za 500,- včetně dopravy ...
Tenhle mod bych rád udělal v elegantním stylu, taky aby byl použitelný a aby nebyl problém s výměnou komponent. Jako základní barvy bude použitá zářivě bílá a UV aktivní zelená.
Takže nejdříve jsem se pustil do vyřezávání "koleček" v bočnicích. Vzniknul tady ale problém, že jsem některá kolečka vyřízl příliš blízko kraji bočnice, takže až bych přidělal plexisklo, skříň by šla těžko zavírat. Proto jsem musel asi 4 kolečka zakytovat.
Potom přišla na řadu zadní část. Radiátor na vodní chlazení bude umístěný dole, kvůli tomu jsem musel posunout MB výš. Originální zadek by šel těžko upravit podle mých představ, proto jsem ho "vybušil" kladivem z pozink. plechu a vyřezal a přinýtoval část na zasouvání karet a IO shield a vykytoval. Ještě budu muset vyříznout na přívodní napájecí konektor.Celkem jsem se i divil, že nakonec dobře sednul.
Z přední části (na šasi) jsem vyříznul dolní část a dal tam dírovaný tluštší plech. Koše na mechaniky jsem vyhodil a udělám plexisklovej na 2 mechaniky a disk. Spodní část jsem vyříznul, přinýnoval plech s velkýma dírama kvůli průchodu vzduchu a zakytoval. Ještě budu muset vyříznout vepředu pro výfuk ze zdroje.
Plech, na kterém je přišroubován MB zatím není nijak upraven (jen navrtány nové díry na MB kvůli posunutí), ale zbrousím ty výstupky a zakytuju, aby byla rovná. Myslel jsem, že bych to udělal z plexiskla, ale kvůli pevnosti asi nechám plech.
Plastový předek jsem zbrousil a vyřezal, vyztužil elektrikářskou lištou a vytmelil, na něj příjde přidělat plexisklový předek, ten bude podstříknutý bílou barvou, dole jsou vyvrtané bubliny, mechaniky budou "skryté", asi tam hodím i regulátor.
Dole bude radiátor z Š120, zatím na něj mám udělaný plechový kryt a dvě 120ky větráky, ale ještě to pořeším trochu jinak, protože ty větráky nahoře nevypadaj moc dobře. Bloky na CPU a chipset jsou myslím od AquaCoolu, trochu jsem je stříknul, aby vypadaly líp. Expanzní nádrž a čerpadlo asi dám dopředu, koš na disky bude menší, takže tam bude dost místa.
Proudění vzduchu asi bude tak, že vzádu bude 120ka nasávat dovnitř, a přes radiátor půjde vzduch ze skříně dolů. Zdroj bude nasávat zepředu a pod sebe vyvfukovat. Jako osvětlení asi použiju UV katody, max. několik zelených diod (ale spíš moc ne). Po okrajích skříně asi dám plexisklové zelená pásky.
Jinak je všechno nastříkáno základovkou protože po broušení to trochu začalo rezatět, bočnice jsou nastříkány vrchní. Je použitá zářivě bílá barva a rozdíl oproti obyčejným "bílým" skříním je docela vidět. Na vrch potom příjde asi i bezbvarvý lak, aby byla barva pěkně lesklá a nepoškrábala se. Zelený UV aktivní plexi brzo objednám, tak by se to zas mohlo hnout.
Mod je plánován jako nízkorozpočtový, i s vodárnou max. 3 000. Je na něm ještě dost práce a mnoho věcí ještě není dodělaných, teď hlavně nemám moc času, takže na tom dělám někdy víkendu, občas večer .Snad si zatím uděláte představu, jak by case mohla vypadat a doufám, že se bude líbit.
Původní EMKO:

Bordel v dílně

Zhruba tak by mělo vypadat rozložení věcí vevnitř

pomocník