PROJECT: Emental MOD

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
SaSa.K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PROJECT: Emental MOD

Příspěvek od SaSa.K »

Obrázek

Asi před dvěma měsíci jsem se pustil do tohoto modu, předtím jsem měl udělanej takovej lamerskej rychlomod, ale teď bych si s tím chtěl vyhrát. Takže jako základ je použitá case Emko EM-643. Po designové stránce nic převratnýho, ale plechy jsou celkem slušný , takže to není "papírák". No a za 500,- včetně dopravy ... :D

Tenhle mod bych rád udělal v elegantním stylu, taky aby byl použitelný a aby nebyl problém s výměnou komponent. Jako základní barvy bude použitá zářivě bílá a UV aktivní zelená.

Takže nejdříve jsem se pustil do vyřezávání "koleček" v bočnicích. Vzniknul tady ale problém, že jsem některá kolečka vyřízl příliš blízko kraji bočnice, takže až bych přidělal plexisklo, skříň by šla těžko zavírat. Proto jsem musel asi 4 kolečka zakytovat.

Potom přišla na řadu zadní část. Radiátor na vodní chlazení bude umístěný dole, kvůli tomu jsem musel posunout MB výš. Originální zadek by šel těžko upravit podle mých představ, proto jsem ho "vybušil" kladivem z pozink. plechu a vyřezal a přinýtoval část na zasouvání karet a IO shield a vykytoval. Ještě budu muset vyříznout na přívodní napájecí konektor.Celkem jsem se i divil, že nakonec dobře sednul.

Z přední části (na šasi) jsem vyříznul dolní část a dal tam dírovaný tluštší plech. Koše na mechaniky jsem vyhodil a udělám plexisklovej na 2 mechaniky a disk. Spodní část jsem vyříznul, přinýnoval plech s velkýma dírama kvůli průchodu vzduchu a zakytoval. Ještě budu muset vyříznout vepředu pro výfuk ze zdroje.

Plech, na kterém je přišroubován MB zatím není nijak upraven (jen navrtány nové díry na MB kvůli posunutí), ale zbrousím ty výstupky a zakytuju, aby byla rovná. Myslel jsem, že bych to udělal z plexiskla, ale kvůli pevnosti asi nechám plech.

Plastový předek jsem zbrousil a vyřezal, vyztužil elektrikářskou lištou a vytmelil, na něj příjde přidělat plexisklový předek, ten bude podstříknutý bílou barvou, dole jsou vyvrtané bubliny, mechaniky budou "skryté", asi tam hodím i regulátor.

Dole bude radiátor z Š120, zatím na něj mám udělaný plechový kryt a dvě 120ky větráky, ale ještě to pořeším trochu jinak, protože ty větráky nahoře nevypadaj moc dobře. Bloky na CPU a chipset jsou myslím od AquaCoolu, trochu jsem je stříknul, aby vypadaly líp. Expanzní nádrž a čerpadlo asi dám dopředu, koš na disky bude menší, takže tam bude dost místa.

Proudění vzduchu asi bude tak, že vzádu bude 120ka nasávat dovnitř, a přes radiátor půjde vzduch ze skříně dolů. Zdroj bude nasávat zepředu a pod sebe vyvfukovat. Jako osvětlení asi použiju UV katody, max. několik zelených diod (ale spíš moc ne). Po okrajích skříně asi dám plexisklové zelená pásky.

Jinak je všechno nastříkáno základovkou protože po broušení to trochu začalo rezatět, bočnice jsou nastříkány vrchní. Je použitá zářivě bílá barva a rozdíl oproti obyčejným "bílým" skříním je docela vidět. Na vrch potom příjde asi i bezbvarvý lak, aby byla barva pěkně lesklá a nepoškrábala se. Zelený UV aktivní plexi brzo objednám, tak by se to zas mohlo hnout.

Mod je plánován jako nízkorozpočtový, i s vodárnou max. 3 000. Je na něm ještě dost práce a mnoho věcí ještě není dodělaných, teď hlavně nemám moc času, takže na tom dělám někdy víkendu, občas večer .Snad si zatím uděláte představu, jak by case mohla vypadat a doufám, že se bude líbit.

Původní EMKO:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek

Bordel v dílně :D
Obrázek

Obrázek

Zhruba tak by mělo vypadat rozložení věcí vevnitř
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pomocník :D
Obrázek
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Mě osobně se bílé kejsy nelíbí ale je pravda že ta zelená to oživuje a zpracování je dobré stejně jako nápad :thumbsup:
jara_mara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara_mara »

Tak zase mooc pekna prace! Fakt lidi, zacinate delat moc pekny CASEy. Vse se mi libi, akorad si nejak neumim predstavit ten predek. Ale urcite to bude pekny.... (jen me stvete ze tady delate bedny s bilou) pac muj mod mel byt cerveno-bily, ale uz tady takovy je... Tak jsem premyslel a protoze mam zeleny neony, tak jsem ho chtel dat do bilo-zelena. Ale to jsou my problemy :roll:
Jo a este by me zajimalo, jak se vlezes do 3tk, mohl by si to tady prosim rozepsat, diky :wink:
ale fakt pekny a dobry napad
MB: MSI K7N2 Delta2 LSR nForce(Ultra400)(už II. ta první vyhořela 15.7.2005), CPU: Athlon 2600+Bart.@2300MHzAC cooper silent 2TC(úprava TC=), Ram: KINGMAX 2x256MB 2,5-3-3-8(SR)+Transcend 256MB JR2,5 400MHz2,5-3-3-8, GK: ATI RADEON 9550Infinite default 472/650@510/730MHz (Silencer rev.3), HDD: WesternDigital 160GB SATA, 300W Eurocase, DVD-RW NEC 4550; DVD-R Toshiba. (and ligth case modding) CPU core:1,775V, memory core:default, idle:25°, burn 57°; 12hod36min Prime(pak uz me to nebavilo)
ja_ma´s mod
SaSa.K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaSa.K »

Case jsem udělal bílej, protože mi přišlo, že k tej zelenej bude sedět líp a černá by k tomu moc nepasovala a prostě se mi tolik nelíbí. No a k tomu rozpočtu:

Zatím:
Radiátor - od Stoobiho :) - 200,-
Flexo - 200,-
bloky na CPU a chipset - 350,-
3x 120 fan - 300,-
základovka - 80,-
vrchní - 200,-
plexi - 400,-
další plexi (zelený) - budu objednávat - 600,-
čerpadýlko - taky zatím nemám - tak 500,-
plus nějaká ta drobotina, tak to bude něco málo přes 3k

Jo a díky za pochvalu :) ... jsem čekal, že mě rozsekáte ... :oops: ... ale ještě uvidíme, chystá se na mě Stoobi :twisted:
jara_mara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara_mara »

Chtel bych taky vodnika, proto mi to bylo nejaky divny.... Kde jsi tak levne sehnal ty bloky? :roll: i ty fany po 100kc, to jsi sehnal fakt dobre :wink:
ja myslim ze te Stoobi neukamenuje! je na tom videt kus prace a to se cenni :)
MB: MSI K7N2 Delta2 LSR nForce(Ultra400)(už II. ta první vyhořela 15.7.2005), CPU: Athlon 2600+Bart.@2300MHzAC cooper silent 2TC(úprava TC=), Ram: KINGMAX 2x256MB 2,5-3-3-8(SR)+Transcend 256MB JR2,5 400MHz2,5-3-3-8, GK: ATI RADEON 9550Infinite default 472/650@510/730MHz (Silencer rev.3), HDD: WesternDigital 160GB SATA, 300W Eurocase, DVD-RW NEC 4550; DVD-R Toshiba. (and ligth case modding) CPU core:1,775V, memory core:default, idle:25°, burn 57°; 12hod36min Prime(pak uz me to nebavilo)
ja_ma´s mod
Xmax88
Nováček
Nováček

.

Příspěvek od Xmax88 »

no ja bych si do bedny takovy diry nenadelal, ale napad je to hezkej a vypada to opravdu zajimave a kdyz to bude zelene podsviceny, tak to bude vypadat fakt hezky, mozna bych fakt nenechaval to case tak bílý a dal bych ho treba do tmave zelene nebo svetle zelene ;-)

ale je to hezky a je videt ze sis dal zalezet 8)
Život je boj, tak bojuj...
---------------------------------------
AMD Athlon 64 3200+ s939, ATI Radeon X700SE 128Mb PCIe , DDR Ram - 1,5Gb, Samsung ultra tichý 160Gb - 7200otc, Deska - WinFast - NF4K8AC - nFORCE 4
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

cau :-D no vypadá to goood hlavne ta zelena je rulezni sem na to zvedavej vypadá to moooc zajimave a uz se tesim na pristi invex to bude vo necem uplne jinym je tady cimdal vic nadejnejch modu
jinak tu case sem taky mel a ten zadek je moc pekne udelanej
//co to je za barvu ta zelena?
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

Moc pekny a originalni mod!!! :) :) Byloi by zajimavy kdyby si do kazde diry dal vetrak :lol: :lol: :lol: Ale mel bys to prestrikat.
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

jak delas takhle pekne dirky? Vypada to jak vykruzovak, ale nechce se mi verit, ze mas tolik velikosti..
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

vykruzovak muzes posunout jak chces :)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Xan píše:vykruzovak muzes posunout jak chces :)
aha, tak to potom jo, ja jsem videl jen fixni :oops:
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

extremne pekne :o) bila a zelena je fakt pekna kombinace....stejne jako bila/modra, bila/cervena
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

bila je dobra

Příspěvek od Poplik »

nevim co máte proti bílý, když je to ta pravá bíla a né ta zašedlo-zažloutlá co je na noname kejsech tak je to nádhera
WEEEEEEEEEEE!!
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak po 14denním kopání SaSi do pozadí se konečně rozhoupal a postnul project.:)

A co se týká mého názoru, tak o tom jsme už částečně mluvili, ale aby to slyšeli i ostatní. Považuji to za dost dobrej a originální nápad. Zpracování je zatím velice dobrý, ale to se všechno uvidí ve výsledku.

Nevím, jestli to můžu prozradit, ale připadá mi, že pár lidí si myslí, že za těma dírama bude jen obyč. plexi - ale bude tam UV zelený, takže podle mě to bude ve výsledku hodně zajímavá kombinace. Navíc bílá barva je hodně zajímavá, pokud je to opravdu čistá a ne taková ta počítačová šeď.

Jinak zatím nemám v podstatě co vytknout. Uvidíme, jak postoupíš a jak to celkově sladíš.

Tak nějak pozoruju, že se nám tady rodí nový moddingový kritik-odborník Xmax88 :-D

A jen abych dodal na konec. Většina asi SaSu nezná, ale pro info onen zákeřný uživatel sem chodíš už asi rok pasivně, takže většinu tu zná a byl s námi na targi tuningu v Polsku a stejně tak i první den na Invexu. :)
Naposledy upravil(a) Stoobi dne pon 12. pro 2005, 16:54, celkem upraveno 2 x.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: bila je dobra

Příspěvek od Xan »

Poplik píše:nevim co máte proti bílý, když je to ta pravá bíla a né ta zašedlo-zažloutlá co je na noname kejsech tak je to nádhera
tady proti ni nikdo nic nema nebo jo ?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: bila je dobra

Příspěvek od Trinom »

Xan píše:
Poplik píše:nevim co máte proti bílý, když je to ta pravá bíla a né ta zašedlo-zažloutlá co je na noname kejsech tak je to nádhera
tady proti ni nikdo nic nema nebo jo ?
2 Poplik: té šedonažloutlé se říká slonovinová šeď a když na ní svítí slunko tak zežloutne 8-)
2 Xan: Zdá se, že ne --> já taky ne :lol:
2 Sasa: Jen tak dál ... :wink:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

zatim je to pěkný ale ten název by sem možná dal buble mod a ne emental mod. newim proč ale emental tam moc nesedne. k tomu modu by to sedlo líp ale jinak good work :) :) :)
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

kdyby to byl buble tak by se hodila spis modra barva a ne zelena
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
kemo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo »

konecne nekdo prisel s necim zajimavym.....
to uz je hodně špatny když tě ženská ždíme tak že chceš bejt veverka....
SaSa.K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaSa.K »

2 Radeon 9550 Větrák do každej díry ... to asi nedopadne ... :lol:
2 Stoobi ... ale nakonec jsi mě dokopal ... :) , jinak díky za podporu, "zákeřný uživatel" - dobrý :)
2 comp: Ze začátku jsem přemýšlel taky, že by to byl bubble mod, ale už mám loga a tak na Emental ...

Ty dírky dělám vykružovákem, ale je to prasenská práce, málem jsem na tom oddělal vrtačku. Jinak jsem rád, že se case líbí.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“