Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

rochne píše:....(nikdo by ste neveril, ze ten starej trik se zmenou datumu na ochcani trialu funguje i na OS).....
Někdo asi nečte pravidla fóra.... :twisted:
CZEBLADE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZEBLADE »

Ony nejake jsou ? :lol:
Modul plugin nebyl nalezen, ale presto v nem doslo k chybe. :D Opravdu chcete Tento pocitac vyhodit do kose :P
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Shit píše:
rochne píše:....(nikdo by ste neveril, ze ten starej trik se zmenou datumu na ochcani trialu funguje i na OS).....
Někdo asi nečte pravidla fóra.... :twisted:
Tim neco porusuju? Jen poukazuji na zasadni chybu, kterou M$ nedopatrenim vytvoril na tomto operacnim systemu :oops:

POZOR!!!
NEINSTALUJTE ALKOHOL 120% :evil:
Vsechno se pojebe a zustane jen Blue Death !!! Pri instalaci virtualni mechaniky hodi Blue Death a jelikoz je rozinstalovana, tak se ji snazi opravit pri startu PC a Modra Smrt je tu znovu !!! :evil:

ZMENA: NAINSTALUJTE AKTUALNI A VSE BUDE OK
A co je nejhorsi:

Znate tu vymozenost, ktere se rika "Stav Nouze". Pro ty zvas, kteri ne tu mam strucne shrnuti: Je to Stav, pri kterem uz po 12 let nabehne system bez pouzivani nainstalenych ovladacu (jen s WDM) a programu. V tomto stavu mate moznost napravit chybu diky ktere NEJDE nahodit system windows v klasickem rezimu! Neverili by ste, ale windows Vista se i v tomto rezimu snazi ovladace opravit => Blue Death! Takze sem musel Visty preinstalovat !!! :stupid:

Add: Proc jen 12 let ? Protoze pred Windowsama 95, byl system jen nadstavbou DOSu a tam tedy byl nouzovy rezim DOS :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

rochne píše:Jen poukazuji na zasadni chybu, kterou M$ nedopatrenim vytvoril na tomto operacnim systemu :oops:
Ono to je "trošku" složitější s těmi datumi (nebudu to více rozvádět - je několik možností s různými výsledky a použití "TimerStop.sys" je už ovlivnění "logiky" Widlí), nicméně jakákoliv metoda k očůrání 30-ti denní lhůty odporuje pravidlům tohoto fóra. :wink:
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Ok, Ok, Ok ...

Jinak uz sem visty pouzivat prestal ... vsichni sou z nich pif, ale ten system je strasne linej. Vzhled je super a TTS hlas zeru (UT2004 :) ), ale to je asi tak vsechno. Navic sou problemy s Aerem. V aplikacich, ktery pracujou s videem se automaticky prestavuje na Basic, bze to nedela dobrotu. :oops: Pristup ala "Dela to problem, tak to vypnu" me pripada spatnej!!! :?
atrsakr
Nováček
Nováček

první dojmy

Příspěvek od atrsakr »

Cusek,

dostalo se mi to taky do rukou a:

1) libila se mi instalace - naprosto bez problémů :D, budu to instalovat podruhé a už se mi líbit nebude :( - kopíruje spoustu kokotin (nelíbí se mi ani u XP, naštěstí se dá překopat),

2) na NForce4 mi nešel zvuk, ale než jsem si stačil najít správce zařízení klikl jsem si dvakrát na update počítače a on mi ho našel hned sám :D (toto se dá nastavit hned při instalaci, jak se bude celý systém stavět k update).

3) funguje to rychleji než vyčančaná XP (různé transformation packy a tak různě) - nevím ještě jak v pořádných aplikacích (ProEngineer nebo Solid Worksy - počítám, že budu muset Areo vypnout)

4) přepínání programů je luxusní a zároveň jen na podívání ...

5) ... uvidím za 30 dní až Visty budu muset opustit, jestli se mi bude stýskat

Později zkusím přidat dojmy z aplikací ... udidíme. Jo a chtěl bych to mrsknout i na tohohle Acera:

TravelMate 5623WSMi
"Intel® Centrino® Duo s procesorem Intel® Core™ 2 Duo T5500 1,66 GHz - ® 945PM Express chipset - Intel® PRO/Wireless 3945ABG, 17” WXGA+ TFT, Go7300 256 MB TC, 2x 512 MB DDRII, 120 GB HDD 5400 ot., DVD-RW SuperMulti, GLAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1, Bluetooth®, 1,3 Mpx videokamera"

Sestava: Athlon 64 - 3200, MSI NF4-Fi, X800 512, 1GB, 250 + 320 GB, 19 LCD ...
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: první dojmy

Příspěvek od rochne »

atrsakr píše:...
1) Instalace je vopruzni, vypada pekne, ale to je tak vsechno. Nemam moznost nic vyhazet a to ze bych tam kupu pi****n nenechal nainstalit ... Kam se vsechny instalacky systemu hrabou na Win95-98 ?

2) Ovladace primo od systemu je to nejhorsi co si tam muzes nechat, ja sem si ke vsemu vse sehnal (trvalo to, ale jo)

3) Je to hezci, rychlejsi, UT04 se v okne hraje hur a ovladace nejsou, nebo jsou nedoladene ... Navic to blby neustaly dotazovani administratora ?? "Fakt to chces udelat ??"
Kdyz sem chtel neco zkopirovat v TotalCMD postup byl takovy:
Kopirovat > "Nemate dostatecna prava" > OK, kliknu na As Administrator
Vsude to chce potvrzovat ... Neresil sem jak to vypnout, pro me potreby Visty zatim nestaci ...

4) Jo to je dobra vec, to bych bral i do XP ...

5) Sice moje instalace plati az do roku 2100, uz sem se po 3 dnech s klidem rozloucil !!!
atrsakr
Nováček
Nováček

Re: první dojmy

Příspěvek od atrsakr »

rochne píše:
atrsakr píše:...
moje instalace plati az do roku 2100, uz sem se po 3 dnech s klidem rozloucil !!!
... po čtyřech dnech taky nevidím žádný důvod proč si je nechávat na disku zbývajících 26 dní ...
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

dnes som skusil nainstalovat tuto vistu a hned mam problem, nabootujem z DVDcka, vsetko funguje, dokonca disk v RAIDE mi najde, ale po prvom restarte mi napise: ,,disk read error, pres CTRL+ALT+DEL to restart" dalej sa to nepohne, co spravim?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no uz mi to ide, nemal som RAID disky na kanale 0
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

používám verzi Bussines (v Ultimate je na mě moc kravinek)> všecko v pohodě, ALE

1.) nejede mi zatím tiskárna HP, jelikož drivery ještě nejsou a XP drivery nějak nebere...
2.) zatím jsem z mojí SB 4.1 Digital karty nevysoukal nic víc než stereo bez 3D akcelerace, ale zatím to nevzdávám...
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

Mam dotaz, pokud si chci koupit Visty a chci je používat i na počítači kterej si koupím až ten co mám nebude stačit, musím mít Krabicovou verzi nebo stačí OEM? Nějak v tom mám guláš. A OEM můžu koupit pouze k new počítači nebo jen tak?
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Vocko píše:Mam dotaz, pokud si chci koupit Visty a chci je používat i na počítači kterej si koupím až ten co mám nebude stačit, musím mít Krabicovou verzi nebo stačí OEM? Nějak v tom mám guláš. A OEM můžu koupit pouze k new počítači nebo jen tak?
OEM muze bejt k celymu PC a nekdy i ke kusu HW, ale nikdy samostatne ...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

rochne píše:OEM muze bejt k celymu PC a nekdy i ke kusu HW, ale nikdy samostatne ...
samostatně ne :wink: ... to šlo jen u WinXP do 31.12.2006
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JamesDean
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od JamesDean »

...
Naposledy upravil(a) JamesDean dne sob 22. lis 2008, 22:42, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Windows Vista RTM Software Compatibility List

http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

ahoj, jak vypadá srovnání vist 32 a 64bit? co se týče vykonu ve hrách,práce s pamětí, kolik zabíra ram atd.....existuje nějakej duvod,proč mit 64bit visty na sempronu 64 1gb ram?......nebo neni vůbec žádny rozdíl?myslim v praxi
napiště prosím někdo nějaky shrnuti + a - díky.
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Dex_Holland píše:ahoj, jak vypadá srovnání vist 32 a 64bit? co se týče vykonu ve hrách,práce s pamětí, kolik zabíra ram atd.....existuje nějakej duvod,proč mit 64bit visty na sempronu 64 1gb ram?......nebo neni vůbec žádny rozdíl?myslim v praxi
napiště prosím někdo nějaky shrnuti + a - díky.
Sakra, lidi prectete si ten clanek na PCT...
Tady je: 64 bitů - revoluce nebo jen marketing?

Sam bych rekl:
64bit = -2% az +6% oproti 32bit
a to za ty problemy s nekompabilitou 64bit a 32bit DLL/EXE souboru doopravdy nestoji !!! Ve hrach zatim nedostanes navic NIC a mozna i hur ;) mozna az Unreal Tournament 3 a Crysis, ale tam se bude spis hrat na plnou podporu dualcore ;)
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

CDR: "Pokud jde o již probírané rozdíly cen v USA, EU a eventuelně u nás, pak nelze než konstatovat, že v EU jsou Windows Vista v průměru 1,6krát dražší, rozdíl cen u nás a v EU je pak zanedbatelný (cena v korunách je po přepočtu asi 0,9 krát cena v eurech)."

No a moje otázka zní: Dají se sehnat Windows Vista CZ v USA???

Pokud ANO, nebylo by špatné si tam udělat "výlet" a nakoupit X produktu?!!
Ono 1.6x "levnější je docela mazec!!
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Gizmo_CZ píše:Pokud ANO, nebylo by špatné si tam udělat "výlet" a nakoupit X produktu?!!
Ono 1.6x "levnější je docela mazec!!
Imho nedaji (pokud nepocitame ultimate verzi)
0118 999 881 999 119 7253
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“