Někdo asi nečte pravidla fóra....rochne píše:....(nikdo by ste neveril, ze ten starej trik se zmenou datumu na ochcani trialu funguje i na OS).....
Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Shit
- Odborník PCT

- CZEBLADE
- Začátečník

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tim neco porusuju? Jen poukazuji na zasadni chybu, kterou M$ nedopatrenim vytvoril na tomto operacnim systemuShit píše:Někdo asi nečte pravidla fóra....rochne píše:....(nikdo by ste neveril, ze ten starej trik se zmenou datumu na ochcani trialu funguje i na OS).....
POZOR!!!
NEINSTALUJTE ALKOHOL 120%
Vsechno se pojebe a zustane jen Blue Death !!! Pri instalaci virtualni mechaniky hodi Blue Death a jelikoz je rozinstalovana, tak se ji snazi opravit pri startu PC a Modra Smrt je tu znovu !!!
ZMENA: NAINSTALUJTE AKTUALNI A VSE BUDE OK
A co je nejhorsi:
Znate tu vymozenost, ktere se rika "Stav Nouze". Pro ty zvas, kteri ne tu mam strucne shrnuti: Je to Stav, pri kterem uz po 12 let nabehne system bez pouzivani nainstalenych ovladacu (jen s WDM) a programu. V tomto stavu mate moznost napravit chybu diky ktere NEJDE nahodit system windows v klasickem rezimu! Neverili by ste, ale windows Vista se i v tomto rezimu snazi ovladace opravit => Blue Death! Takze sem musel Visty preinstalovat !!!
Add: Proc jen 12 let ? Protoze pred Windowsama 95, byl system jen nadstavbou DOSu a tam tedy byl nouzovy rezim DOS
- Shit
- Odborník PCT

Ono to je "trošku" složitější s těmi datumi (nebudu to více rozvádět - je několik možností s různými výsledky a použití "TimerStop.sys" je už ovlivnění "logiky" Widlí), nicméně jakákoliv metoda k očůrání 30-ti denní lhůty odporuje pravidlům tohoto fóra.rochne píše:Jen poukazuji na zasadni chybu, kterou M$ nedopatrenim vytvoril na tomto operacnim systemu
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, Ok, Ok ...
Jinak uz sem visty pouzivat prestal ... vsichni sou z nich pif, ale ten system je strasne linej. Vzhled je super a TTS hlas zeru (UT2004
), ale to je asi tak vsechno. Navic sou problemy s Aerem. V aplikacich, ktery pracujou s videem se automaticky prestavuje na Basic, bze to nedela dobrotu.
Pristup ala "Dela to problem, tak to vypnu" me pripada spatnej!!! 
Jinak uz sem visty pouzivat prestal ... vsichni sou z nich pif, ale ten system je strasne linej. Vzhled je super a TTS hlas zeru (UT2004
- atrsakr
- Nováček

první dojmy
Cusek,
dostalo se mi to taky do rukou a:
1) libila se mi instalace - naprosto bez problémů
, budu to instalovat podruhé a už se mi líbit nebude
- kopíruje spoustu kokotin (nelíbí se mi ani u XP, naštěstí se dá překopat),
2) na NForce4 mi nešel zvuk, ale než jsem si stačil najít správce zařízení klikl jsem si dvakrát na update počítače a on mi ho našel hned sám
(toto se dá nastavit hned při instalaci, jak se bude celý systém stavět k update).
3) funguje to rychleji než vyčančaná XP (různé transformation packy a tak různě) - nevím ještě jak v pořádných aplikacích (ProEngineer nebo Solid Worksy - počítám, že budu muset Areo vypnout)
4) přepínání programů je luxusní a zároveň jen na podívání ...
5) ... uvidím za 30 dní až Visty budu muset opustit, jestli se mi bude stýskat
Později zkusím přidat dojmy z aplikací ... udidíme. Jo a chtěl bych to mrsknout i na tohohle Acera:
TravelMate 5623WSMi
"Intel® Centrino® Duo s procesorem Intel® Core™ 2 Duo T5500 1,66 GHz - ® 945PM Express chipset - Intel® PRO/Wireless 3945ABG, 17” WXGA+ TFT, Go7300 256 MB TC, 2x 512 MB DDRII, 120 GB HDD 5400 ot., DVD-RW SuperMulti, GLAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1, Bluetooth®, 1,3 Mpx videokamera"
Sestava: Athlon 64 - 3200, MSI NF4-Fi, X800 512, 1GB, 250 + 320 GB, 19 LCD ...
dostalo se mi to taky do rukou a:
1) libila se mi instalace - naprosto bez problémů
2) na NForce4 mi nešel zvuk, ale než jsem si stačil najít správce zařízení klikl jsem si dvakrát na update počítače a on mi ho našel hned sám
3) funguje to rychleji než vyčančaná XP (různé transformation packy a tak různě) - nevím ještě jak v pořádných aplikacích (ProEngineer nebo Solid Worksy - počítám, že budu muset Areo vypnout)
4) přepínání programů je luxusní a zároveň jen na podívání ...
5) ... uvidím za 30 dní až Visty budu muset opustit, jestli se mi bude stýskat
Později zkusím přidat dojmy z aplikací ... udidíme. Jo a chtěl bych to mrsknout i na tohohle Acera:
TravelMate 5623WSMi
"Intel® Centrino® Duo s procesorem Intel® Core™ 2 Duo T5500 1,66 GHz - ® 945PM Express chipset - Intel® PRO/Wireless 3945ABG, 17” WXGA+ TFT, Go7300 256 MB TC, 2x 512 MB DDRII, 120 GB HDD 5400 ot., DVD-RW SuperMulti, GLAN, WLAN, modem, čtečka karet 5 v 1, Bluetooth®, 1,3 Mpx videokamera"
Sestava: Athlon 64 - 3200, MSI NF4-Fi, X800 512, 1GB, 250 + 320 GB, 19 LCD ...
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: první dojmy
1) Instalace je vopruzni, vypada pekne, ale to je tak vsechno. Nemam moznost nic vyhazet a to ze bych tam kupu pi****n nenechal nainstalit ... Kam se vsechny instalacky systemu hrabou na Win95-98 ?atrsakr píše:...
2) Ovladace primo od systemu je to nejhorsi co si tam muzes nechat, ja sem si ke vsemu vse sehnal (trvalo to, ale jo)
3) Je to hezci, rychlejsi, UT04 se v okne hraje hur a ovladace nejsou, nebo jsou nedoladene ... Navic to blby neustaly dotazovani administratora ?? "Fakt to chces udelat ??"
Kdyz sem chtel neco zkopirovat v TotalCMD postup byl takovy:
Kopirovat > "Nemate dostatecna prava" > OK, kliknu na As Administrator
Vsude to chce potvrzovat ... Neresil sem jak to vypnout, pro me potreby Visty zatim nestaci ...
4) Jo to je dobra vec, to bych bral i do XP ...
5) Sice moje instalace plati az do roku 2100, uz sem se po 3 dnech s klidem rozloucil !!!
- atrsakr
- Nováček

Re: první dojmy
... po čtyřech dnech taky nevidím žádný důvod proč si je nechávat na disku zbývajících 26 dní ...rochne píše:moje instalace plati az do roku 2100, uz sem se po 3 dnech s klidem rozloucil !!!atrsakr píše:...
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
dnes som skusil nainstalovat tuto vistu a hned mam problem, nabootujem z DVDcka, vsetko funguje, dokonca disk v RAIDE mi najde, ale po prvom restarte mi napise: ,,disk read error, pres CTRL+ALT+DEL to restart" dalej sa to nepohne, co spravim?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no uz mi to ide, nemal som RAID disky na kanale 0
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- Patrice
- Začátečník

- Vocko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam dotaz, pokud si chci koupit Visty a chci je používat i na počítači kterej si koupím až ten co mám nebude stačit, musím mít Krabicovou verzi nebo stačí OEM? Nějak v tom mám guláš. A OEM můžu koupit pouze k new počítači nebo jen tak?
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
OEM muze bejt k celymu PC a nekdy i ke kusu HW, ale nikdy samostatne ...Vocko píše:Mam dotaz, pokud si chci koupit Visty a chci je používat i na počítači kterej si koupím až ten co mám nebude stačit, musím mít Krabicovou verzi nebo stačí OEM? Nějak v tom mám guláš. A OEM můžu koupit pouze k new počítači nebo jen tak?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
samostatně nerochne píše:OEM muze bejt k celymu PC a nekdy i ke kusu HW, ale nikdy samostatne ...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- JamesDean
- Červená karta

-
- zombux
- Odborník PCT

Windows Vista RTM Software Compatibility List
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sakra, lidi prectete si ten clanek na PCT...Dex_Holland píše:ahoj, jak vypadá srovnání vist 32 a 64bit? co se týče vykonu ve hrách,práce s pamětí, kolik zabíra ram atd.....existuje nějakej duvod,proč mit 64bit visty na sempronu 64 1gb ram?......nebo neni vůbec žádny rozdíl?myslim v praxi
napiště prosím někdo nějaky shrnuti + a - díky.
Tady je: 64 bitů - revoluce nebo jen marketing?
Sam bych rekl:
64bit = -2% az +6% oproti 32bit
a to za ty problemy s nekompabilitou 64bit a 32bit DLL/EXE souboru doopravdy nestoji !!! Ve hrach zatim nedostanes navic NIC a mozna i hur
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
CDR: "Pokud jde o již probírané rozdíly cen v USA, EU a eventuelně u nás, pak nelze než konstatovat, že v EU jsou Windows Vista v průměru 1,6krát dražší, rozdíl cen u nás a v EU je pak zanedbatelný (cena v korunách je po přepočtu asi 0,9 krát cena v eurech)."
No a moje otázka zní: Dají se sehnat Windows Vista CZ v USA???
Pokud ANO, nebylo by špatné si tam udělat "výlet" a nakoupit X produktu?!!
Ono 1.6x "levnější je docela mazec!!
No a moje otázka zní: Dají se sehnat Windows Vista CZ v USA???
Pokud ANO, nebylo by špatné si tam udělat "výlet" a nakoupit X produktu?!!
Ono 1.6x "levnější je docela mazec!!
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: