ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: problém s grafikou?

Příspěvek od Krteq »

Napiš o jakou kartu se jedná a dopiš i zbytek sestavy včetně zdroje, operačního systému a verze ovladačů.
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Krteq píše:Napiš o jakou kartu se jedná a dopiš i zbytek sestavy včetně zdroje, operačního systému a verze ovladačů.
Jde o 5770 VaporX. Catalyst mám 10.6
Nově dokoupené komponenty jsou: i7-930, 6GB Patriot DDR3 CL8, základní desku Asus P6X58D-E.
Zdroj mam již starší, jedná se o již neprodávaný Seasonic SS-550JT 550W.
OS Win7 x64 Ultimate.

Pokud by mohl být problém se zdrojem tak raději předem napíšu, že mě dále táhne 4 mechanické a 1 SSD disk.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

a dělá ti to jenom při hraní her nebo i ve 2D? zkoušel jsi kartu zatížit nějakým benchmarkem při kterém by se ti to zaseklo?
Obrázek Obrázek
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

jiricek_k píše:a dělá ti to jenom při hraní her nebo i ve 2D? zkoušel jsi kartu zatížit nějakým benchmarkem při kterém by se ti to zaseklo?
Stalo se to pouze při hraní her.
Vyzkoušel jsem ted v Sandre dva benchmarky - GPGPU Processing a GPGPU Memory Bandwidth a obojí doběhlo bez pádu. Bude k něčemu když napíšu jejich výsledky? Popřípadě mám zkusit nějaký jiný test?
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Ještě bych možná doplnil, že ty pády jsou zcela bez příčiny. Většinou na začátku spuštění hry. Nyní po výměně komponent se to děje třeba hned v úvodní cutscéně.

Na druhém monitoru sleduji průběh zatížení a procesor i RAM jedou na minimum, grafika naplno a její teplota je jen kolem 60 stupňů. A pak zničehonic konec.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

hmm, to je nějaké divné...zkusil bych ještě otestovat paměťové moduly, jestli není problém tam...zkus memtest a pokud moduly projdou, tak bych zkusil vylučovací metodu tj. pokud máš víc paměťových modulů tak vyzkoušet jeden po druhém, aby jsi vyloučil, který to je...nic jiného mě nenapadá
Obrázek Obrázek
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

co se týče benchmarku je lepší zkusit třeba stability test ve furmarku a nechat běžet třeba hodinu a uvidíš co to bude dělat...
Obrázek Obrázek
jeronim77
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeronim77 »

Ahoj,
měl jsem úplně stejný problém s GeForce 9600GT (a stále ještě mám), nakonec jsem zjistil příčinu. Jedná se o to, že chyba je skutečně na straně grafické karty, jedná se o špatný kus, v mém případě pomohlo podtaktování v EVGA Precision, stejného efektu můžeš docíliti přes RivaTuner. Jakmile se karta podtaktuje, tak problémy zmizí. Nezáleží na ovladačích ani na zbytku sestavy (která je mimochodem dobrá), je to grafikou, která nedokáže udržet nastavené takty.
Core Ultra 7 265K + Asus ROG Strix Z890-E Gaming + RTX 3080 Gaming X + watercooling (cpu, gpu, gpu backplate, ssd, ram)
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Já bych paměti předem vyloučil, protože jak píšu v úvodním příspěvku, tento problém začal s nákupem nové GK ještě na staré konfiguraci (jiné RAM, procesor a deska) a pokračuje (ještě více) i na konfiguraci nové. Jediné co se nynějším upgradem nezměnilo je práve GK a pak ještě zdroj.

K tomu podtaktování - pokud je chyba na straně karty a jedná se o špatný kus - nebyla by výhodnější spíše reklamace?
jeronim77
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeronim77 »

Ammi píše:K tomu podtaktování - pokud je chyba na straně karty a jedná se o špatný kus - nebyla by výhodnější spíše reklamace?
Vyzkoušej, zda ti pomůže podtaktování. Jestli ano, tak grafika je skutečně vhodná na reklamaci.
Core Ultra 7 265K + Asus ROG Strix Z890-E Gaming + RTX 3080 Gaming X + watercooling (cpu, gpu, gpu backplate, ssd, ram)
axis.xyz
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od axis.xyz »

Ahoj, nechci zakládat nový topic takže to napíši zde. Koupil jsem si novou grafiku HD 5770 od asusu když jsem ji doma zapojil tak mi prostě ani nenaběhl na monitoru obraz (jen podotýkám, že karta byla zapojena správně) a když jsem ji zkoušel na jiném pc tak zase nic. (zdroj 430W seasonic, AMD Athlon 64 X2 5600+, 2x2gb ddr2, 500gb disk...).
Tak nevím co s tím, pokud měl někdo podobnou zkušenost prosím o radu. Kartu posílám na reklamaci, ale i tak by mě zajímalo v čem je problém (slabý zdroj bych vyloučil). Jde prostě o vadný kus nebo...?
Naposledy upravil(a) Krteq dne stř 28. črc 2010, 23:24, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Přesun do odpovídající podsekce + sloučení témat
jeronim77
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeronim77 »

Hlavní je, jestli se roztočí ventilátor na grafice. Jestli ano, tak bych problém hledal v monitoru, kde je potřeba vybrat DVI (VGA) vstup. I kdyby jsi nezapojil přídavné napájení pro grafiku (6pin), tak se počítač musí rozjet, jen se bude ukazovat chybová hláška ohledně nedostatečného napájení grafiky.
axis.xyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od axis.xyz »

Jj ventilátor jede normálně. A co se týče výstupů tak jsem je zkoušel všechny a u všech stejný výsledek = nic.(u VGA mi to nenašlo žádný signál a u DVI a HDMI jen černá obrazovka)
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

To, že se roztočí ventilátor ještě nemusí nutně znamenat, že grafika jede a chyba je tudíž v monitoru. Už jsem viděl nejednu poškozenou grafiku s točícím se ventilátorem.
Jaký máš MoBo (jaký čipset)? Protože nové Radeony HD5xxx si občas s něčím starším nesednou. Speaker na desce máš/ máš připojený? Pokud ano tak pípá?
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

axis.xyz píše:Ahoj, nechci zakládat nový topic takže to napíši zde. Koupil jsem si novou grafiku HD 5770 od asusu když jsem ji doma zapojil tak mi prostě ani nenaběhl na monitoru obraz (jen podotýkám, že karta byla zapojena správně) a když jsem ji zkoušel na jiném pc tak zase nic. (zdroj 430W seasonic, AMD Athlon 64 X2 5600+, 2x2gb ddr2, 500gb disk...).
Tak nevím co s tím, pokud měl někdo podobnou zkušenost prosím o radu. Kartu posílám na reklamaci, ale i tak by mě zajímalo v čem je problém (slabý zdroj bych vyloučil). Jde prostě o vadný kus nebo...?
myslím, že stejně se nic jiného nedalo dělat a jediný řešením v tvé situaci byla reklamace...
Obrázek Obrázek
axis.xyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od axis.xyz »

Takže kartu jsem vrátil, ale vadná nebyla protože v shopu jsme ji zkoušeli na jiném PC a tam běhala dobře, ale na mém PC se prostě nerozběhla takže problém byl asi v tom že si nesedla s moji deskou (ASUS M2R32-MVP,AM2,XPress3200,D.DDR2,GL,SATA2,AU,1394), ted sem objednal jinou tak uvidím co to udělá. Ale bojím se, že to bude to samé, takže co pak?
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Co pak? Vyměnit zdroj za alespoň 500 - 550W, protože 430W je prostě málo.
axis.xyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od axis.xyz »

Zdrojem to určitě není zkoušel sem 700w a nic. Prostě problém byl nejspíš mezi deskou a grafikou jak psal EasyM@n. Pomohlo by aktualizovat BIOS?
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

no můžeš ještě jako poslední možnost vyzkoušet tu zmiňovanou aktualizaci biosu, ale nevím jestli to k nečemu bude. Možná pomůže ta výměna desky za jiný model s jiným chipsetem...
Obrázek Obrázek
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od filipdostal »

Určitě reklamace vůbec bych se do teho nevrtal :idea:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“