ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- seyo
- Nováček

-
ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení
Zdravicko, tento tyzden mi prisla nova grafika SAPPHIRE HD 5770, 1GB DDR5 a potreboval by som poradit ako vyriesit nasledujuci problem. Moja zostava:
MoBo: ASUS m2a-vm
CPU: AMD Phenom 9550 2,2Ghz
PWR: Enermax PRO+ 425W
RAM: 2x2GB 800mhz
LCD: SAMSUNG SyncMaster 2433BW (DVI)
Kartu som nainstaloval, prvy problem vznikol so zvukovkou (CREATIVE X-Fi Xtreme Audio), ktora sa zacala spravat nekorektne, po pokuse preinstalovat drivery mi to hadzalo BSOD, takze som to vyriesil najjednoduchsie ako sa dalo, zvukovka sla von, a spojazdnil som zatial HD od Realteku.
Druhy problem je vsak dost zavaznejsi. Ak sa pokusim spustit hociaku hru vo fullscreen karta akoby prestala pracovat, monitor zacne hladat a upresnovat signal (analog-digital) ako to robi pri zapnuti alebo vypnuti PC a po par sekundach sa vypne do pohotovostneho rezimu(!!), pc pritom bezi, nie je mozne prepnut do inej aplikacie, ani vypnut pc pomocou tlacidla na case, zostava len tvrdy restart.
Zdrojom to nie je, pretoze vcera som hral NFS Shift na plne detaily v okne a vsetko bolo maximalne plynule, ovladace mam najnovsie zo stranky ATI, skusal som aj tie z prilozeneho CD, no momentalne som bezradny.
Ma niekto podobne skusenosti a dokaze poradit? Kazda rada v tejto chvili viac nez dobra, dakujem.
MoBo: ASUS m2a-vm
CPU: AMD Phenom 9550 2,2Ghz
PWR: Enermax PRO+ 425W
RAM: 2x2GB 800mhz
LCD: SAMSUNG SyncMaster 2433BW (DVI)
Kartu som nainstaloval, prvy problem vznikol so zvukovkou (CREATIVE X-Fi Xtreme Audio), ktora sa zacala spravat nekorektne, po pokuse preinstalovat drivery mi to hadzalo BSOD, takze som to vyriesil najjednoduchsie ako sa dalo, zvukovka sla von, a spojazdnil som zatial HD od Realteku.
Druhy problem je vsak dost zavaznejsi. Ak sa pokusim spustit hociaku hru vo fullscreen karta akoby prestala pracovat, monitor zacne hladat a upresnovat signal (analog-digital) ako to robi pri zapnuti alebo vypnuti PC a po par sekundach sa vypne do pohotovostneho rezimu(!!), pc pritom bezi, nie je mozne prepnut do inej aplikacie, ani vypnut pc pomocou tlacidla na case, zostava len tvrdy restart.
Zdrojom to nie je, pretoze vcera som hral NFS Shift na plne detaily v okne a vsetko bolo maximalne plynule, ovladace mam najnovsie zo stranky ATI, skusal som aj tie z prilozeneho CD, no momentalne som bezradny.
Ma niekto podobne skusenosti a dokaze poradit? Kazda rada v tejto chvili viac nez dobra, dakujem.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pon 26. říj 2009, 01:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu vlákna
Důvod: Úprava názvu vlákna
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s HD 5770
Už to tady psalo dost lidí, zkus napíchnout kabel od maňasu do druhého konektoru, případně do HDMI
- seyo
- Nováček

-
Re: problém s HD 5770
druhy konekor robi to iste, skusal som aj redukciu na VGA, nepomohlo, HDMI nemam, ale nemyslim, ze by to bola zmena...Jeltík píše:Už to tady psalo dost lidí, zkus napíchnout kabel od maňasu do druhého konektoru, případně do HDMI
- seyo
- Nováček

-
Re: ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení
divne... teraz som nainstaloval Overlord2, co je hra defacto optimalizovana pre nvidie a PhysX a noproblemo vo fullscreen sa mi krasne rozbehla na full detaily v 1900x1200 ... nasledne som opatovne skusal arkadovku World of Goo o cca 120MB vsehovsudy a takisto G-Force a nic... monitor sa mi vypol po tom ako nenasiel ziadny signal z karty, PC absolutne hluchy a tvrdy restart...zajtra rano skusim nahodit XP, tak Vistu a uvidim co z toho vznikne, no mudry zatial nie som....
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zvlastni, na tohle obvykle pomohlo hodit kabel do jineho DVI. I to ze po nainstalovani hazi X-Fi BSOD je dost zvlastni.
Vyzkousej jeste Vistu misto W7 to by mohlo pomoct.
Vyzkousej jeste Vistu misto W7 to by mohlo pomoct.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- seyo
- Nováček

-
drivery som instaloval na uplne holy Win, cerstvo nahodeny...
k tej zvukovke - firma Creative vydala zvukove karty ako SoundBlaster, Audigy atd, ktorych chipset pracuje (ak tomu spravne rozumiem) pomocou ovladaca p17.sys, co je subor, ktory nema co robit vo windowse vyssom ako XP, creative samozrejme vyvoj ovladacom s prichodom novej serie pozastavil!! tak som kupil prvy krat Audigy a po neriesitelnych problemoch s nou a par BSOD som ju menil za par dni za zdanlivo novu seriu znacenu ako X-Fi. to som ale netusil za X-Fi Xtreme Audio ako najlacnejsi produkt tejto serie, ktora by mala byt kompatibilna s Win Vista pracuje na rovnakom systeme a ovladaci P17.sys!! cize je to stra zvukovka, ktoru creative olepilo nalepkou X-Fi ale chipset ponechalo stary, teda jej kompatibilita s Win Vista a vyssie je stale viac ako diskutabilna.
Ale aby som sa vratil ku grafike, nahodil som vistu, tak ovladace z prilozeneho CD a cuduj sa svete islo to. tak som dal naspat W7, tie ist drivery a zase som mal po probleme,lenze.... ak som chcel zahrat napr NFS:Shift alebo Overlorda, musel som nainstalovat PhysX. Spominane hry mi idu dobre, lenze niektore ine, hty vyvyjane pre Ati mi robia vyssie spominane problemy, takze som dospel k nazoru, ze: Sucastne ovladace od Ati su konfliktne s instalackou PhysX od Nvidie. Inak uz neviem.... Nikto nemal podobny problem s kartou, ktora sa zda byt fyzicky uplne v poriadku??
k tej zvukovke - firma Creative vydala zvukove karty ako SoundBlaster, Audigy atd, ktorych chipset pracuje (ak tomu spravne rozumiem) pomocou ovladaca p17.sys, co je subor, ktory nema co robit vo windowse vyssom ako XP, creative samozrejme vyvoj ovladacom s prichodom novej serie pozastavil!! tak som kupil prvy krat Audigy a po neriesitelnych problemoch s nou a par BSOD som ju menil za par dni za zdanlivo novu seriu znacenu ako X-Fi. to som ale netusil za X-Fi Xtreme Audio ako najlacnejsi produkt tejto serie, ktora by mala byt kompatibilna s Win Vista pracuje na rovnakom systeme a ovladaci P17.sys!! cize je to stra zvukovka, ktoru creative olepilo nalepkou X-Fi ale chipset ponechalo stary, teda jej kompatibilita s Win Vista a vyssie je stale viac ako diskutabilna.
Ale aby som sa vratil ku grafike, nahodil som vistu, tak ovladace z prilozeneho CD a cuduj sa svete islo to. tak som dal naspat W7, tie ist drivery a zase som mal po probleme,lenze.... ak som chcel zahrat napr NFS:Shift alebo Overlorda, musel som nainstalovat PhysX. Spominane hry mi idu dobre, lenze niektore ine, hty vyvyjane pre Ati mi robia vyssie spominane problemy, takze som dospel k nazoru, ze: Sucastne ovladace od Ati su konfliktne s instalackou PhysX od Nvidie. Inak uz neviem.... Nikto nemal podobny problem s kartou, ktora sa zda byt fyzicky uplne v poriadku??
- Tody
- Nováček

-
Mam podobny problem,take mam Radeon 5770 a pri nejake cinosti mi spadne obraz (zmodrá,zčervená,zčerná) a prostě se nechce rozjet, ale při náročnějších akcích to někdy i vydrží, např. sem hrál dvě hodiny RedFaction uplně na klid, grafiku mam novou, dal jsem tam i novy zdroj rovnou.. nevím si rady, prosím poradte, moje sestava:
Základka - Gigabyte GA-P35-DS3L
CPU - Intel Core 2 Duo E6550, 2333 Mhz
4 GB RAM
Zdroj - LC Power LC6550
OS - Microsoft Win.7 Ultimate x86
Základka - Gigabyte GA-P35-DS3L
CPU - Intel Core 2 Duo E6550, 2333 Mhz
4 GB RAM
Zdroj - LC Power LC6550
OS - Microsoft Win.7 Ultimate x86
- Nihilium
- Začátečník

-
Mám podobný prblém, kupříkladu když jsem na netu a pustím si nějaký video a čtu u toho text tak na monitoru vyzkočí červené čtverečky, dramatická pauza, píííííp, monitor se dá do pohotovosti a pomuže jen tvrdý restart, taktéž mám catalyst 9,12 vše Ok.
Zdroj seasonic energy knight oem 500 W
Asi ji zajdu vyreklamovat, tak rááád bych za ni dostal peníze z5 protože tohle dělá hodně lidem, koupil bych si vysněnou HD 5850, doufám že me to udělá i podruhý kde už peníze doufám dají :-/
Zdroj seasonic energy knight oem 500 W
Asi ji zajdu vyreklamovat, tak rááád bych za ni dostal peníze z5 protože tohle dělá hodně lidem, koupil bych si vysněnou HD 5850, doufám že me to udělá i podruhý kde už peníze doufám dají :-/
- godlike
- Středně pokročilý

-
Oba mate Sapphire?Zkuste se podivat,jestli nevysel novy bios.
Mac...
- Maxirisk
- Nováček

-
PowerColor HD5750 1GB
Zdravím všechny,
koupil jsem si novou graf.kartu HD5750 a po výměně v pc mi při spuštění několikrát zapípá a nenaběhne. Dočetl jsem se,že by pro provoz této karty měl být minimální zdroj 450W (mám 350W EC). Má někdo zkušenosti s napájením této karty?
díky za rady
konfigurace pc v profilu
PROBLEM VYŘEŠEN : doopravdy výkon zdroje nestačil,zakoupil jsem 600W a je po starostech (zatím).
díky všem
koupil jsem si novou graf.kartu HD5750 a po výměně v pc mi při spuštění několikrát zapípá a nenaběhne. Dočetl jsem se,že by pro provoz této karty měl být minimální zdroj 450W (mám 350W EC). Má někdo zkušenosti s napájením této karty?
díky za rady
konfigurace pc v profilu
PROBLEM VYŘEŠEN : doopravdy výkon zdroje nestačil,zakoupil jsem 600W a je po starostech (zatím).
díky všem
Naposledy upravil(a) Maxirisk dne stř 13. led 2010, 12:37, celkem upraveno 2 x.
- beardie
- Středně pokročilý

Re: PowerColor HD5750 1GB
vitaj na fore
pro provoz této karty měl být minimální zdroj 450W (mám 350W EC)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dodám, že pro ten CPU, který máš v profilu je tahle GK moc silná, nenakrmíš ji ani z půlky.
A 500W Fortron /Seasonic seženeš kolem 1000
A 500W Fortron /Seasonic seženeš kolem 1000
- Tody
- Nováček

-
ano mam sapphire, nějaký opravný bios vyšel ale ten flash nebo ta instalace prej neni nejjednoduší, nemátě někdo nějaký návod stručný pro lamky? .. dybych si precet drive ze tadle karta uzivatelum casto blbne tak se na to vy*eru.. chjo smůlagodlike píše:Oba mate Sapphire?Zkuste se podivat,jestli nevysel novy bios.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
ATiFlash (DOS) - NávodTody píše:...nemátě někdo nějaký návod stručný pro lamky?
- Tody
- Nováček

-
Takže stáhnu si nový opravný bios 012.013.000.001.034705, a pak se budu řídt krok po kroku návodem? tzn. "Vytvoření bootovacího média (USB Flash disku)", a pak to normální "Flashování" nebo "Postup pro flashování "naslepo" (pokud se něco tzv. podělá a grafika nefunguje - "black screen")?? Nebo ten nvoej bios stahovat nemusim a jen to flashnu? moc to nechápu.. abych si něco odpálil..
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Použiješ postup pro normální flash. Pokud budeš mít nějaké další dotazy, napiš do příslušného tématu - FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
- Reb
- Nováček

-
Sapphire HD 5750 1GB zasekly vetrak
Zdravim,
mam uplne novou Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB DDR5
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Zapojil jsem ji do desky a pridavny konektor do zdroje, pustil jsem comp, vetrak na grafice se s podivnymi zvuky roztocil a zasekl se.
Vyndal jsem to a zkusil manualne otacet, v ruznych polohach vetrak narazi na nejakou prekazku, (kterou ani pri blizsim prozkoumani nevidim) pri vynalozeni male sily ji preskoci a muzu plynule otacet az do dalsiho podobneho bodu.
Je to na reklamaci nebo delam neco spatne? Pripadne nejaky napad co s tim?
mam uplne novou Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB DDR5
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Zapojil jsem ji do desky a pridavny konektor do zdroje, pustil jsem comp, vetrak na grafice se s podivnymi zvuky roztocil a zasekl se.
Vyndal jsem to a zkusil manualne otacet, v ruznych polohach vetrak narazi na nejakou prekazku, (kterou ani pri blizsim prozkoumani nevidim) pri vynalozeni male sily ji preskoci a muzu plynule otacet az do dalsiho podobneho bodu.
Je to na reklamaci nebo delam neco spatne? Pripadne nejaky napad co s tim?
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 12. led 2010, 00:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení témat
Důvod: Sloučení témat
Reb |S18| Ex Member
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kde môže byt problém s mojou 5770 keď aj ati overdrive po prepnutí z hry na plochu ukazuje takty 400mhz core a 900mhz memory?
skúsil som nastaviť aby gpu-z ukazoval najvyššie dosiahnute takty, ale aj tak grafika pri záťaži nejde na default taktoch, 6pin konektor zapojený mám.
podľa gpu-z logu ale grafika nebola vytažená na viac ako 60% pri gta 4. môže aj to byť dôvod znížených taktov?.
a navyše mi v 2d režime tie takty zostávajú, myslel som, že budú ešte nižšie.
mám win 7 64bit a catalyst 9.12
skúsil som nastaviť aby gpu-z ukazoval najvyššie dosiahnute takty, ale aj tak grafika pri záťaži nejde na default taktoch, 6pin konektor zapojený mám.
podľa gpu-z logu ale grafika nebola vytažená na viac ako 60% pri gta 4. môže aj to byť dôvod znížených taktov?.
a navyše mi v 2d režime tie takty zostávajú, myslel som, že budú ešte nižšie.
mám win 7 64bit a catalyst 9.12
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- _marduk_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak som dal betu 10.1 a karta ide na default taktoch pri zátaži
síce to vyzerá, že je to podla menu ovládač od msi ale to je len kozmetická zmena
síce to vyzerá, že je to podla menu ovládač od msi ale to je len kozmetická zmena
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4