No uvidíme na HEADA, jestli i toho všimne a vyfotí to tak, aby to bylo co nejvíce vidět, a nebo bude hledat polohu, ze které to na screenu bude vidět nejméně. - To je pro něj takový test dokázat že není Fanatik, protože na tomhel plechu si toho všimne i slepý.sam_217 píše:Pěkně odfiltrovaný Ache ta podlaha tý věže, bylo by fajn kdybys ještě vyfoti jak to samý místo filtruje HD5870 to by mě docela dost zajímalo...
Detaily jsou samozřejmě VERY HIGH, DX10, bez hacků POM (na plechu POM není). Já tam toho Radeona teď strkat nechci. Až o víkendu to vezmu rovnou i s reinstalací systému.
EDIT: jinak tedy co lze vyčíst z téhle krásné porovnávačky na HARDOCP:
http://extrahardware.cnews.cz/files/ima ... _6622h.png
HD5870 - nejlepší AF filtrace, bez úhlové optimalizace, ale se znatelnými přechody ve filtraci na textuře - způsobí to co vidíte v Trackmanii nebo v UT3 nebo v DOOMovi, a za chvíli v Crysisu...
EDIT: obraz se může zdát místy trochu rozmazanější (třeba oblivion screeny od Mirka v recenzi), ale zase nenarazíme tolik na shimmering.
GTX285 - slušná filtrace, ale zanechává drobné fragmenty - způsobí v pohybu mírný shimmering. Drobná úhlová optimalizace - v praxi neleze poznat. Trilineární optimalizace - na obraz také vliv z 99,999999999% nemá, a lze ji deaktivovat v NV driveru! A hlavně naproto plynulý přechod filtrace.
HD4890 - Hodně slabá filtrace, zanechává hodně fragmentů - na texturách v pohybu bude více znatelný shimering než na GTX285 nebo HD5870. Trilineární optimalizace - jako u NV, ale nelze jí deaktivovat. Úhlová optimalizace do čtverce - sice to vypadá hůř než GTX285, ale z vlastní zkušenosti jsem si ničeho nevšiml. A přechody na filtraci jsou plynulý až na ten začátek. Z vlastní zkušenosti vím, že jsem si toho ani v Trackmanii nevšiml.