Far Cry 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
T1ger
Začátečník
Začátečník

Re: Far Cry 3

Příspěvek od T1ger »

Uber sob :D
Dragunov sa mi zdal byt najslabsi. Pouzivam m700ku.
Trosku mi je luto ze zasekavanie zbrani vyskrtli z FC3. Bolo to dobre ked ste v strede prestrelky museli prebit :) Mohli nechat. Samozrejme nie az na takom levely ako to bolo.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jako to že Ubisoft nechali ten wallhack zapnutej defaultně je neuvěřitelně retardovaný :lol: pak chudáci co se ani nepodívaj do menu nadávaj na fórech :-D
Ještě že to jde vypnout, to byla první věc co jsem vypínal...nechápu že to tam vůbec cpou. Ten wallhack přes kameru taky nepoužívám..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Paul píše:Mám nejnovější beta drivery, afterburner vypnut, všechno nastavení ovladačů default.
Ve hře vsync nastaven na 1 frame, frames ahead taky 1 frame, DX9.
Nemám tam ani stuttering, ani mouselag či mouse acceleration, a to ani v menu ani ve hře, jen konstantních plynulých 60fps. Co dělám jinak?
V tom případě se jedná o velkou záhadu, nebo ti lagování myši nevadí/nevnímáš. Jediné nastavení, při kterém jsem měl z myši dobrý = obvyklý pocit, bylo při vypnutí v-sync. DX9/DX11 nebo Ultra/Low je fuk, ovlivňuje jen FPS. Např Borderlands 2 hraju s v-sync na max a FPS často klesá pod 60, ale žádné chování ála zpožděné reakce či mousesmoothing jsem u BL2 nezažil.

Jenže když vypnu v-sync, tak se soustavně obraz rozkládá do hnusných nesouvislých pruhů => od toho ten v-sync je. I ten největší slepec, "kterýho grafika nezajímá, hlavně že si užívá hru (™)", si takových pruhů musí všimnout.

Takže při volbě hrát s myší chovající se jako jeřáb s tunovým nákladem, nebo se nervovat s rozstříhaným obrazem si volím možnost nehrát vůbec, dokud to nefixnou :(

Imo je to nějaká konzolová "software kursor" chujovina.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Dalsi technicka pauzicka :lol:
How To Disable Depth Of Field in Far Cry 3:
ja vedel, ze za vsechno muze ten spropadeny postFX
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Hm, ale když to udělám tak jak tam píšou, tak se mi neskutečně zese.... grafika:

před (postfx na high)
http://www.maxipicture.cz/uploads/2012/ ... -49-53.jpg

po (post fx na low, nebo false)
http://www.maxipicture.cz/uploads/2012/ ... -56-23.jpg

Všimněte si hlavně pravé části domu, ta vypadá jak kdybych 3x snížil rozlišení hry :D

Tady ještě další foto:
Před: http://www.maxipicture.cz/uploads/2012/ ... 3395-2.jpg
Po: http://www.maxipicture.cz/uploads/2012/ ... 3382-1.jpg
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
zaxxon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zaxxon »

Tak nevím, zatím jsem žádný problém s grafikou nezaregistroval, je to na dx 11 a běží to pěkně plynule, bez jakýchkoli záseků, myslím že všechno je na high, nějak jsem to nezkoumal, samo se to nastavilo na ty optimální parametry a nemám důvod to nějak měnit. Mám i5 2500 na 3,3Ghz, GF 560 ti, 8 gb ram a fakt absolutně žádný problém..rozlišení tedy používám 1680x1050, protože je to optimální na můj monitor.
Jinak jsem zatím celkem na začátku, ale dostalo mě hned to, jak jsem šel pro ty houbičky do tý jeskyně:-) a nasál tam spóry z lysohlávek:-), to byl mazec:-), pokud je tam ještě několik podobných pasáží, tak to je fakt super...
Oproti jedničce je to tu trochu tužší, co se týče problémů s množstvím zbraní a munice, když si musím nejdříve nalovit zvířátka a vyrobit z nich brašničky na zbraně u munici, ale aspoň je to napínavější:-)
Ta dvojka byla zoufalost, aspoň že se z toho poučili..
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

@niemand

tj, vyzera to vyblito. Prosim te, skus udelat screen bez zmeny v configu, ale sniz v menu posFX z high na medium a low, co to udela s obrazem(ta druha sada obrazku)
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Ty poslední dva screeny v noci jsou právě bez změn v configu, kdy jsem postfx nastavoval jen přes menu hry. Ten screen domu v noci je high / low. Nevim jestli je to notebookem, nebo něčim jinym, ale prostě to takhle vypadá. Přitom na kompu (třeba u bratra) to můžu dát na low a pořád to vypadá normálně :D
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Talbot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Talbot »

Skusal som,ked dam na false tak sa to dajako vlni ci co a to rozmazava textury-neviem to opisat.
CPU SB i5-2500K@OC4,7Ghz/Scythe Mugen MB ASUS P8P67 Pro RAM Kingston HyperX 4 x 2048 MB RAM 1600 MHz VGA EVGA GTX 970 ZDROJ Fortron Hyper 700 W HDD Hitachi 320GB , WDC 320GB Audio Creative Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000 LCD Benq 24 LED LCD G2420HDBL Ostatné Joy letecký set Saitek X52 / Saitek Pro Flight Rudder Pedals + Trackir 5
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 T1ger Teďka sem opět potkal medvěda a s druhou sniperkou dokonce 2 plné zásobníky, tož co to je? To mám do něj jít s RPG? :roll:
A povedlo sem i získat kumpána. :lol: Šlohl jsem ozbrojené vozidlo, počkal až se chopí kulometu a jel se projet. Dokonce i když jsem zastavil tak měl problém se trefit, to je asi tím co pořád hulí. :lol:
Vždy prodávám i jinde.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

durod píše:A skuste nastavit water na low/ultra a porovnat nekde v lese,kde neni voda rozdil v fps :roll:
Tak to je dobrý. V případě Crysisu 2 to byla prej mega sviňárna od Nvidie jak se voda (která tam používá tesselaci) počítá i ve scéně kde není vidět. A tuhle hru má pod palcem kdo? :-D

Asi to také zkusím, dvojku sem sice nedohrál, protože ta byla hrozná (hlavně respawn nepřátel). Na tohle aspoň čtu že to má dobrou atmosféru, příběh atd. prej je to dobrý jako jednička... Tak uvidíme, ale ze screenů se mě to teda moc nelíbí, barevný to je jak lentilky (ale to jednička byla taky... možná sem si spíš už zvyk na ty dnešní Cool vyblitý post-processem prohnaný hry). :P
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Ache, ze te tady videt. To budu rad, kdyz se do nastaveni FC3 zakousnes a ja od tebe jenom opisu vysledky :lol:
Kua, je s tim tolik prace,hafo nastaveni a to jeste poradne nerozebiram GamerProfile...dnes moc nehraju,presel jsem 68 strankovy thread na guru3d

inspirativni je i ten na neogaf Far Cry 3 PC performance thread
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak zase nějak moc nastavování řešit snad nebude nutný ne? Vzhledem k tomu že to používá A2C pro vyhlazování (prostě TRAA přes shadery), tak vyhlazování bude nejvetší žrout... teoreticky. Tak v nejhorším se pojede jen na FXAA. Detaily rozhodně dolů nepůjdou. :twisted:

Jinak jak co se týče SSAO,HBAO,HDAO, tak v Max Payne 3 jsem měl nastavený SSAO, protože na většině scén vypadalo lépe. Obyčejné SSAO používá i starý Crysis (ultra detail) a jak pěkně vypadá. Tohle podle screenů vypadá hůř. :|

Ale hlavní je aby se to dalo hrát, protože dvojka mě po pár hodinách už dost štvala... novej kvér byl po pár výstřelech schnilej, respa nepřátel. Doufám že tyhle blbosti tu nejsou. I když Far Cry 1 to asi nebude. :|
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

@Prometheus: ja som problem zo zvieratami nemal vobec. Par krat som zomrel ked som vliezol nepozorovane niekde ale ked mam korist pred sebou tak to vatsinou problem nie je. Medveda som dal asi na 1 a pol(max 2) zasobnika z Mp5 O_o A vatsinu havede tiez asi podobne(tych vatsich). Snipov som skusal toho "pava" a vzdal som to asi po 4tej strele do hlavy :D
M14 myslim dve rany.
Sa mi zda ze niekedy hra nezapocitava headshoty na zvieratach z dialky. Buh vi jak to vlastne je ;)

Btw zabil som prveho civilistu(MP5 medzi oci) :D Skusal som ci sa to vobec da :D No dobre toho bojovnika co som nechtiac kvoli brzdnej drahe pri dorucovacej misii presiel nepocitam. To bola nehoda :D

@Ache: respawn a zasekavanie zbrani tu nieje. Zato je tu plno paradnych veci ;D
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jsem tady pročetl těch několik stran o grafice..
Ano, grafika vypadá suprově. Ale jak kdy.. za určitý denní doby, v určitý oblasti vypadá asi fakt nejlíp z dnešních her, ale jen popojdu ven z lesa tak mám celej obraz nechutně vyblitej, bílej, přesvícenej, že nevidím ani pí*u ;-)

Několik věcí je tam fakt na tragický úrovni.. zpracování AO, depth of field, rozlišení některejch textur, naprosto tragická fyzika padajících ustřelenách větví, minimální interakce rostlin.

Ono to má sice takový hezký pozlátko, ale po technický stránce se to nemůže vůbec srovnávat s Crysis nebo Crysis 2.

Chyběj mi tam věci jako bokeh DoF, parallax maping, tessellace, hi-res textury, kvalitní AO a GI, realtime odrazy a zpracování vody.
PS5 Pro | LG OLED CX55
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Riku, to presviceni tam je fakt na pikcu, ja nejprve myslel ze jsem omylem prepnul LCD(MVA 27") na nejaky profil se 100% jasem.
Neda se to poradne ztmavit laborovanim jasu,gamy a kontrastu v menu hry, jedine skus snizit o stupen nasviceni okoli,pote to nesviti jak neonka
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No nějak jsem si s tím taky hrál, ale je to fakt příšerný, mi to připadá, že to vůbec nemá HDR.. jen to přeplácali bloomem, že ani pak není vidět nic :-D

Ale jako jo, vypadá to pěkně, jen to má pár chyb.
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

TankGeorge píše:
Paul píše:Mám nejnovější beta drivery, afterburner vypnut, všechno nastavení ovladačů default.
Ve hře vsync nastaven na 1 frame, frames ahead taky 1 frame, DX9.
Nemám tam ani stuttering, ani mouselag či mouse acceleration, a to ani v menu ani ve hře, jen konstantních plynulých 60fps. Co dělám jinak?
V tom případě se jedná o velkou záhadu, nebo ti lagování myši nevadí/nevnímáš.
Já jsem na tyhle věci pravděpodobně citlivější než ty. Žádný lag tu prostě nemám, hraje se to stejně perfektně jako se mi hrálo z poslední doby třeba Dishonored.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Co se technický stránky týče - hraju v DX9, HDAO mám zaplý, MSAA vyplý. Post-FX a stíny na medium, water quality na high, zbytek max, 1920*1200. Jede to 50-60fps a hraje se to i vypadá parádně.

V DX11 mám při stejném nastavení asi o 15 méně fps, takže o ničem.

Paule zkusil jsem to nastavit podle tebe a dávám za pravdu. Sakra - taky jsem se nechal zblbnout a trochu s tim laboroval. Nešlo mi ani tak o grafiku jako o ten stuttering. S Post FX a stínama na medium to skutečně 95% herní doby jede v 60ti. Takže dík za tip.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

durod píše:Zkousel jste nekdo downsamplig z 2560x1440 na 1920x1080? MSAA off , mohlo by to byt vyhlazene a nebude to mit takovy dopad na vykon jako 1920x1080 s MSAA
boa sak to vyhladzuje cez postefect..fxxa alemo mlaa..to je fuk

na stuttering nejaka zarucena rada ? asi nie co? dunia engin toto robil uz vo fc2 :|
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“